Geçtiğimiz hafta içerisinde işe giderken mahalle arasından geçen ikisi zırhlı olmak üzere çok sayıda polisi taşıyan araçla karşılaştım.

Ayrıca bir zabıta aracı da kendilerine eşlik ediyordu.

Hızla sokak arasına giren güvenlik araçlarının geçişlerine bir anlam verememiştim.

Beş dakika sonra bütün o araçların bir eğitim yuvasının önünde toplandıklarını gözlemledim. Ortada çatışma izlenimi yoktu.

Polisler endişeli ve gerilimli değildi.

Kentin en üst mülki amiri vali, mahalle arasındaki bir eğitim yuvasına (okula) gitse bu kadar önlem alınmaz, biliyordum.

O nedenle acaba bir Bakan mı gelmiş diye merak ettim.

ETKİLİ UYGULAMALAR…

Kenardaki iki polis memuruna, “Hayırdır. Bu kadar güvenlik mensubu niçin bir araya gelmiş?” diye sordum.

İki sivil polisten birisi, gayet güler yüzle, “Bizim şerle ilgimiz olmaz. Elbette hayırdır. Okul çevrelerinde asayiş denetimi yapılıyor” diye cevap verdi…

Yıllardır öğrencilerin güvenliği için yazılar yazan, madde satıcılarının üzerine giden biri olarak sevindim. İlk kez eğitim yuvaları çevresinde böyle kapsamlı bir denetim yapıldığına tanık olmuştum.

Etrafa dağılan güvenlik mensupları, çevredeki pek çok işyerine girip açık sigara satılmasına kadar denetimde bulundular…

Ertesi gün yerel basında konu ile ilgili haber aradım, bulamadım.

Böylesi önemli bir asayiş çalışmasının yerel basında haber olması gerekirdi diye düşünüyordum.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Koordinasyon Kurulu’nun oluşumuna katkı sunmuş biri olarak, çocuklarımızın geleceğiyle oynayan, onları hedef kitle seçen kötülerle mücadeleyi destekliyorum.

Ciddi her operasyon, kötülerin kalplerine korku salınması anlamına geldiğinden, bunun basınla paylaşılmasında yarar görüyordum.

Tanık olduğum uygulamadan birkaç gün sonra, “Öğrencilerin güvenliliği için sıkı önlem” başlıklı haberi bir gazetemizde okuduğumda, okul çevreleri dışında değişik yerlerde de asayiş uygulamasının gerçekleştirildiğini öğrendim. Söz konusu haberi bilginize sunmak istiyorum: “Batman Emniyet Müdürlüğü Eğitim-Öğretim gören öğrencilerin huzurunu tesis etmek için okul ve çevrelerinde yer alan internet kafe, büfe, market, park, metruk bina ve bahçelerde denetim yaptı. 3 ayrı bölgede 150 polis ile yapılan denetimlerde, 27 okul ve çevresi, 30 servis aracı, 11 internet kafe, 9 kahvehane, 7 büfe, 6 park ve bahçe kontrol edildi. Kontrollerde 66 şahsın GBT sorgusu yapılırken, 6 iş yerine işlem yapıldığı ve aranan 1 şahsın gözaltına alındığı bildirildi.”

Bu haberden önce de basında konumuzla ilgili benzer bir habere köşemde yer verdiğimi hatırladım. ‘Dikkat! Sokaklarda 5 bin Zombi dolaşıyor’ başlıklı makalemde de, ‘Evet, eğitim yuvalarının çevresi çok önemli. Uyuşturucu tacirlerinin hedef kitlesi eğitim yuvalarıdır çünkü. İşi çok sıkı tutmak, güvenlik tedbirlerini arttırmak ve bu konuda özellikle kararlılık gerekiyor’ diyerek görüşümü belirtmiştim. Etkili uygulamalar mutlaka sonuç alıcı olacaktır. Batman kent merkezindeki okul, park, internet cafeler başta olmak üzere, kenar semtlerdeki metruk yapıları kendilerine mesken edinen kötü niyetli şer şebekelerine yönelik uygulamaları açıkça destekliyorum.

Madde bağımlılığı ile mücadele ile ilgili olarak bu köşede yaptığım nice değerlendirmelerde, öğrencilerin, çocukların korunmasını önemle savunmuşum, hatırlatmak isterim. Zaman beni haklı çıkardı, böyle etkin uygulamalara geçildi.

Dünyevi çıkar ve menfaatleri için içimizden birileri toplumumuzu zehirlemekten bile çekinmiyorlar…

Onlar kötü insanlarımız…

Hak tanımaz, hukuk bilmez, nasihat anlamazlardır onlar…

Bugüne kadar aleyhlerine çok yazılar yazdım. Çünkü toplumu ifsat ederek, hepimizin ve özellikle çocuklarımızın geleceğiyle oynuyorlar…

Evet, toplumumuzu tehdit eden en önemli sorunlardan birisine dikkat çekmek isterken bu değerlendirmeyi yapıyorum. Uyuşturucuyla mücadeleden söz ediyorum. ‘Madde Bağımlılığıyla Mücadele’ başlığı altında da bu meseleye dikkat çekmişimdir.

Uzun dönem Batman Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Ana Çalışma Grubu Sözcülüğü görevini yürüttüm. Madde Bağımlılığıyla Mücadele konusunu Batman Kent Konseyi’ne taşıyan, öneren kişiyim.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalıştayı’nı düzenleyerek kentte önemli bir çalışmaya imza atarak, tüm kurumların birlikteliğine vesile olmuştuk. Batman Valiliği, Batman Emniyet Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve diğer kurumlar adına temsilciler Çalıştayda söz alıp, faaliyetlerini anlatmışlardı.

O Çalıştaydan sonra bir yol haritamız olmuştu. Batman Valiliği bünyesinde Madde Bağımlılığıyla Mücadele Koordinasyon İl Kurulu oluşturuldu. Söz konusu kurul hala çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığım çok önemli bir kurulda uyuşturucu ile mücadele konusu yine en önemli gündem maddesiydi. İlgili bütün kurum yöneticilerinin uyuşturucu ile mücadelede hemfikir olduklarını gözlemledim. Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin uyuşturucu ile mücadelede başarılı sonuçlar aldığına dair bilgiler paylaşıldı. Son bir yılda ve özellikle son süreçte Batman’da yakalanan uyuşturucularla ilgili basında yer alan haberler bizi gelecek adına daha da umutlandırıyor…

Bir mücadele var, risk alarak uyuşturucu tacirlerinin üzerine giden güvenlik mensuplarına gerçekten teşekkür ediyorum ancak kesinlikle meseleyi sadece emniyete havale etmememiz gerektiğine inanıyorum.

http://www.batmancagdas.com/uyusturucuyla-mucadele-makale,11823.html

Evet, bu mücadele sadece güvenlik güçleri ile yapılmaz, bizlere de görevler düşüyor. Duyarlı bir toplum olmamız dileğimle.