**Batman’la birlikte üniversiteye sahip olan Karabük ve Düzce Üniversitelerinde Tıp Fakültesi var ama Batman’da yok. Çok fazla uzağa gitmeye gerek yok. Merkez nüfusu Batman’ın yarısı kadar olmayan Adıyaman’da bile Tıp Fakültesi var, bizde yok.

**Bu duyarsızlık devam ederse komşu İl Mardin Tıp Fakültesine kavuşur, biz yerimizde saymaya devam ederiz. Şu günlerde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğretim görevlileri ile bazı yeni bölümlerin açılması için harıl harıl çalışıyor.

ÜNİVERSİTEYE TIP FAKÜLTESİ ŞART
15 Bin öğrencisinin çoğu bölge illerinden olan Batman Üniversitesini ayağa kaldıracak en önemli bölüm; Tıp Fakültesi olacak.
Bu konunun öneminin farkında olan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kent merkezi nüfusu bir çok İl’den büyük olan Batman’ın; Tıp Fakültesi ile hedefi çok daha büyüteceğinin altını çiziyor.
81 İl’in 60 Üniversitesinin bünyesinde Tıp Fakültesi var. Batman’ın nüfusunun çok gerisinde kalan Karabük, Düzce ve Adıyaman Üniversitelerinde bile Tıp Fakültesi bölümü var.
Özel hastane ve diğer sağlık kuruluşlarıyla Batman, bölgede sağlık turizmi açısından iddialı bir şehir ama bir o kadar da eksikliği var.
İl Geneli nüfusu 600 bin, kent merkezi nüfusu ise 402 bin nüfuslu koca şehirde ne Tıp Fakültesi var ne de Araştırma-İhtisas hastanesi.
Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesinin ne kadar önemli olduğunu ve bu bölümünün Batman’a kazandırılmasıyla bu şehrin arzu edilen yere geleceğini yazıyoruz.
15 Bin öğrenciye sahip Batman Üniversitesi’ne Tıp kadar Eczacılık ve Diş Hekimliği bölümleri de binlerce öğrenciyi bu şehre yönlendirecektir.
 
NEDEN TIP FAKÜLTEMİZ YOK
10 Yıldır Üniversiteye sahip olan Batman’ın artık teknik amaçlı bir Üniversite ‘modu’ndan çıkmasının zamanı gelip geçmiştir.
Akademik kadrolarını yeni bölümlerle güçlendirmesi hedeflenen Batman Üniversitesi’nde daha önce açılan bazı bölümler, ne yazık ki kapanmaya yüz tutmuştu.
Fizik, Biyoloji, Matematik ve Kimya bölümleri bir çok Üniversitede kapandığı dönemde; önceki yıllarda maalesef Batman Üniversitesi bu bölümleri açtığı için hep yerinde saydı.
Bu bölümler kapanınca nereden bakarsanız bakın; Batman Üniversitesi’nde 20 öğretim görevlisi boşta kaldı. 
Keşke o bölümler yerine Tıp Fakültesi, Hukuk, Eczacılık ve Diş Hekimliği bölümleri açılsaydı.
Bu yazdıklarımız herkesçe bilinen bir gerçek.
Şu günlerde Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, güzel şeylerin yapılması için de uğraş veriyor.
Tıp Fakültesi için Batman’da uygun binalar da var.
Alın size; Hasankeyf’te iki yıldır açılmayı bekleyen 50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi. Bu önemli sağlık yatırımı Tıp fakültesi için ideal. Binada her şey var. Bu binaya Tıp Fakültesinin levhasını astığınızda hem Hasankeyf hem de Batman Üniversitesi kazanır.
Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yeni yerleşim birimindeki binanın ‘Tıp Fakültesi’ne dönüştürülmesiyle tarihi ilçenin kaderinin değişeceğini söylüyor.
Neden Batman’ın Tıp Fakültesi olmasın?
Bakın Karadeniz’e... Şehirler iç içe. 80-90 kilometre mesafedeki Samsun, Ordu, Rize ve Trabzon Üniversitelerinin bünyelerinde Tıp Fakülteleri var.
Büyük iller sıralamasında  Batman ilk 30’da. Peki bu şehirde sorun ne?
Neden Batman Üniversitesi’ne Tıp Fakültesi kazandırılmasın?

TIP FAKÜLTESİ TRENİ KAÇMASIN
Göreve geldikten günden bu yana Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Tıp Fakültesinin önemine değiniyor.
Kamuoyunun duyarlılığıyla Batman Üniversitesinin bu bölüme kavuşabileceğine dikkat çekiyor Prof. Dr. Durmuş.
Daha önce önemli bölümleri kaçıran Batman Üniversitesi artık Tıp Fakültesini de kaçırmasın.
Komşu İl Mardin’in lobisi güçlü.
Eğer bu şehrin dinamikleri harekete geçmezse; Tıp Fakültesi trenini de kaçırmış oluruz.
Gün Batman Üniversitesi’ne ‘Tıp Fakültesi’ni kazandırma günüdür.
Özellikle Ankara’daki Batmanlı bürokratlara bu konuda büyük görev düşüyor. Bu şehrin Üniversitesi için de Büyükşehirlerdeki bürokratlarda üzerine düşeni yapmalı.
Tekrar ediyoruz; Üniversitenin misyonu ihtiyaç duyulan bölümler ile bilgi ve yetişmiş insan kaynağına ihtiyacı vardır.
Bölgede sağlık turizminin kalbinde yer alan bu şehrin Üniversitesinde ‘Tıp Fakültesi’ yok.
Türkiye’de Fakültesi olmayan 21 İl’den biri de Batman’dır.
Bu şehir nüfusu ve sağlık turizmiyle Tıp Fakültesini çoktan hak ediyor.
Batman’da nedense Araştırma-İhtisas hastanesi de yok.
Tıp Fakültesi konusunda yazmaya devam edeceğiz…