*Batman, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki 1504 sokakta kan donduran korkunç olay gündemde. Birer gün arayla aynı sokakta Afgan uyruklu bir çocuğun da cesedi bulunuyor.
 

*Cumhuriyet Mahallesinin o daracık sokakta metruk diye bilinen iki evde 4-5 kişilik Afganlı bir grup yaşıyormuş. İki cesedin bulunduğu o sokakta şimdi sessizlik var.
 

KAN DONDURAN OLAY!

Cumhuriyet Mahallesinde araç trafiğine kapalı 2.5 metre genişliğindeki daracık olan 1504 sokak, hafta sonu iki gizemli cesetle sarıldı. Sakin ve sessizliğiyle bilinen o sokakta; insanın kanını donduran olay yaşandı.
Afgan uyruklu iki kişinin cesedi, aynı sokaktaki bitişik iki evde bulunuyor.
Biri 50 yaşlarında, diğeri ise 10 yaşlarında erkek bir çocuk.
Bu nasıl bir vahşettir?
Anlamak mümkün değil.
Henüz olayın nasıl gerçekleştiği konusunda da net bir bilgi yok.
Bu olayın Afganlılar arasında yaşanabileceği ihtimali yüksek.
Sığınmacılar arasında nasıl böyle cinayetler işlenebiliyor emin olun insan donup kalıyor.

BATMAN ‘DOSTLUK-KARDEŞLİK’ ŞEHRİ

Batman gibi geçmişten günümüze sadece bölgeden değil, ülkenin dört bir yanından göç alan ve kozmopolit yapısıyla bilinen bir şehirde böyle bir olayın yaşanması çok üzücü.
Bu şehir böyle olaylarla gündeme gelmesini hak etmiyor.
Hele hele böyle bir vahşetle anılmayı hiç hak etmiyor.
‘Bir dostluk ve kardeşlik şehri’ olarak bilinen ve böyle anılan bir şehrin, yabancı uyruklu iki cesetle gündeme gelmesini içine sindiremiyor. Olayı duyan sokak sakinleri, hala olayın şokunda.

İKİ CESED DE ÇÜRÜMÜŞ!

Turgut Özal bulvarına komşu olan Cumhuriyet Mahallesi 1504 sokak sakinleri, gördükleri o manzaraya inanmak istemiyordu ve şaşkınlığını gizleyemiyordu.
Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası Şubesi ile olay inceleme ekipleri, cesetleri çıkardıklarında o
sokağa burun direği kıran koku yayılıyordu.
Bazı semt sakinleri cesetler ambulansa götürülürken şoktaydı.

Birileri de aralarında konuşuyordu;

“Haftalardır iki ceset burada. Kimse fark edememiş. Nasıl kimsenin bu olaydan haberi olmadı.”
Umarız, bu olay kısa sürede aydınlanır. Olayın failleri de hak ettikleri cezaları en ağır şekilde alırlar.
Umarız, Batman bir daha böyle bir olayla karşılaşmaz…

***********

BUNLAR DA OKURLARDAN

Batman Çağdaş’ın okurları; sağ olsunlar, var olsunlar. Şehrin taleplerine yönelik yazılarımıza okurlarımızın verdiği desteğe teşekkürler. İşte duyarlı okurlarımızın anlamlı mesajlarından bir kesit.

Batman sevdalısı: “Sayın Arif Arslan. Yazınızdaki tüm tavsiye niteliğindeki önerilerinizi Batman'ın gelişmesi, güzel bir görünüme kavuşması ve en önemlisi de tüm çevre İllere örnek olmasına yönelik yazınıza harfiyen katılıyorum. Ümit ederiz ki;  inşallah en kısa zamanda tüm bu projeler hayata geçirilir de Batman kenti halkıyla beraber rahat bir nefes alır.”

L. Y: “Madem ki söz okurda ya. Bizde düşüncelerimizi yazalım. -Yeni hükümet konağı binasına taşındıktan sonra mevcut hükümet konağı şehir kütüphanesi olsun, gece 00:00 kadar açık tutulsun. -Berlin duvarını gördükten sonra kendime dedim ki; bizim Batman şehir merkezinde TÜPRAŞ Rafinerisi ile Türkiye Petrolleri’nin yüzlerce metre uzunluğunda duvarları var. Bu duvarlar da Berlin duvarı gibi graffiti sanatıyla süslenip şehrimize estetik bir görüntü verebilir. -İskandinav ülkelerinde yağmur fazla yağdığında bazı ülkelerde yağışlı mevsimlerde yağmur festivalleri düzenleniyor. Şehrimizde de her yıl Türkiye Petrolleri’nin kuruluş yıl dönümünde ‘petrol festivali’ adı altında festivaller düzenlenebilir. -Pamukkale Üniversitesi Araştırma hastanesinin tamamı Denizlili iş adamları ve vakıfları tarafından finansman edildi. Hatta hastanedeki bölümler ile odalara; finansman da bulunan hayırseverlerin adı verildi. Batman, ‘şehir’ olarak çoktan Tıp fakültesi ve Araştırma hastanesini hak etmiştir. Bu durum da Batmanlı iş adamları ve önde gelen hayırseverler, Pamukkale üniversitesi örneğinden yola çıkarak, bir girişimde bulunabilirler. Sayın Arslan, sizin ve gazetenizin fanatik takipçisiyim. Yazılarınızı kaçırmamaya gayret ediyorum. Hatta bazen aynı yazınızı iki-üç kez okuduğum da oluyor. Sizin gibi memleketimizin 7'den 70'e kadar tüm sorunlarını köşesine taşıyan bir gazeteci olduğu için umutluyuz, sevinçliyiz ve şanslıyız. Kaleminize ve yüreğinize sağlık...”