**Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’in yeni yerleşkesine yapılan 50 yatak kapasiteli hastane boş durumda. Sağlık ocağına dönüştürülen bu ciddi sağlık yatırımının, Üniversite bünyesinde Tıp Fakültesine dönüştürülmesi yönünde de talep var.

**Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, sağlık ocağı statüsüne indirilen hastanenin ‘Tıp Fakültesi’ne dönüştürülmesi ile tarihi ilçenin çehresinin değişeceğinin altını çiziyor ve ekliyor; “Bir yıldır atıl durumdaki bu modern hastanenin Tıp Fakültesine dönüştürülsün istiyoruz.”
        
O BİNA ÇÜRÜMESİN
Hasankeyf’in yeni yerleşim biriminde modern bir hastane binası var.
50 Yatak kapasiteli hastanede tabiri caizse ‘yok’ yok.
Batman’ın ilçeleri arasında en modern hastane konumundaki Hasankeyf’teki bu bina; sağlık ocağı statüsüne dönüştürüldü.
Halk Sağlığına devredilen bu binada her şey dört dörtlük.
Modern ameliyathanesinden diğer önemli ünitelere dek her türlü teçhizatla donatılan hastane nedense kaderine terk edilmiş.
Şu günlerde kentin gündeminde Tıp Fakültesi var.
Batman ve Hasankeyfliler binası hazır bu sağlık yatırımının Tıp Fakültesine dönüştürülmesine sıcak bakıyor.

NEDEN OLMASIN?
Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, antik kentte konuk olan Bakan ve üst düzey bürokratlara ‘50’ yatak kapasiteli modern hastanenin ‘sağlık ocağı’ statüsünden kaldırılmasını istiyor.
Hasankeyfliler; büyük umut bağladığı yeni sağlık yatırımının ‘küçük’ bir sağlık ocağı halini almasından rahatsız.
Ve aylardır açılmayan bu sağlık yatırımının gecikmesi yüzünden hem ilçe sakinleri hem de köy-mezra sakinleri çile çekiyor.
Ve Hasankeyf’teki hastanenin açılmasıyla ilgili bu ilçede Başkan Kusen dışında hiçbirinin sıkıntısı yok gibi.

BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN
Bakın Başkan Kusen, neler diyor;
“Yeni yerleşim birimine hastane kazandırıldığında umutlanmıştık. Hasankeyf’in modern bir hastaneye ihtiyacı vardı. 50 yataklı olarak teslim edilmesini beklerken, bir anda Sağlık Bakanlığı E-1 statüsünden düşürdü. Tam teşekküllü bir hastanenin ‘Halk Sağlığı’na teslim edilmesi hayallerimizi yıktı. Oysa bu hastanenin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne ‘hastane’ olarak teslim edilmesini bekliyorduk. Şu günlerde Batman Üniversitesi bünyesinde kurulması hedeflenen Tıp Fakültesi konuşuluyor. Tıp Fakültesine en ideal yerlerin başında Hasankeyf’teki hastane binasının uygun olduğunu iddia ediyoruz. Tıp Fakültesinin, Hasankeyf’te açılacak olması hem Batman’a hem de tarihi ilçemize hayat verecektir. Tıp Fakültesi kampanyasına tam destek veriyoruz.”
Tıp Fakültesi sadece Hasankeyf’in değil, Batman’ın da sorunu.
Bu işe ciddi bir şekilde el atılmalı.

İŞADAMI NASIROĞLU’NUN DUYARLILIĞI
Batmanlı işadamı Necat Nasıroğlu, eğitim dostudur, yardımseverdir.
Eğitim yatırımlarına titizliğiyle bilinen Vali Ahmet Deniz’e verdiği bir eğitim binası sözünü de yerine getiren Nasıroğlu, dün telefonumuzun ucundaydı.
“Batman’ın geleceği Tıp Fakültesidir. Bir o kadar da Üniversitemizi çıkmaz sokaktan kurtaracak Dicle nehri üzerindeki köprü projesidir” diyen işadamı Nasıroğlu, Batman’ın yetiştirdiği iki Rektör’le gurur duyduklarının altını çiziyordu.
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım’ın; Batman’dan yetişip Rektörlüğe kadar yükselmesinin bu şehrin eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu ifade ediyordu hayırsever işadamı Nasıroğlu;
“Batman Üniversitesinin daha da gelişebilmesi için yeni bölümlere gereksinimi var. Tıp Fakültesi, Hukuk, Eczacılık ve Diş Hekimliği Batman Üniversitesine hayat verecektir. Ancak öncelikli olarak şehrimizin bir an önce Tıp Fakültesine ihtiyacı vardır. Dicle nehri üzerinde yapılacak köprü ise Üniversiteye hayat verecek. Komşu illerle çok daha yakın olacak bu projenin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”
Batman lobisinin; Tıp Fakültesi için girişimlerde bulunmasının tam zamanıdır.
Şehir merkezindeki nüfusuyla bir çok İl’i geride bırakan Batman’ın; Tıp Fakültesine kavuşması çok da uzak değildir.