Kimi şehirler/ülkeler gazeteleriyle isim yapmışlardır.

Hürriyet Gazetesi İstanbul’la

Washington Post, Amerika Birleşik Devletleriyle

Bild Gazetesi Almanya ile

The Sun İngiltere ile tanınır ve dahası şehirlerini de böylece tanıtmış olurlar.

Batman Çağdaş Gazetesi de Batman ismiyle hemhal olmuş, Batman’ı ve insanımızı temsil eden bir misyon üstlenmiştir.

Bunun en büyük ispatı ise gazetemizin “okunma yer belirleme” sistemine dünyanın dört bir coğrafyasından giriliyor olmasını gösterebiliriz.

Ayrıca Batman kent isminin de gazete başlığında bulunması, Batman’ı tanımak isteyenlerce arama motorlarında birinci elden tıklanmaya sebep olması da gazetemizin takibini sağladığından iddiamızın bir başka delili olarak gösterebiliriz.

Yıllarca başarılı haberleri, problemleri yerinde tespit edip halk ile muktedirler arasında köprü kurması sonucu üç haneli rakamlara doğru ödülleri ile isim yapmış bir gazetedir Çağdaş

Gazetenin itici lokomotifi elbette ki bir ekip çalışmasından kaynaklanmaktadır. Ancak yine de özellikle Sayın Arif Arslan gazetenin bu günlere gelmesinde ki en önemli isimdir.

Yıllarca aynı yüksek tempoda çalışması, yazın kavurucu sıcağı ile kışın dondurucu soğuğunda kırsal haberleri, Avrupa ve hatta Amerika seyahat yazıları kendisinin bilinen özelliklerindendir

Gazetemizin ikinci jenerasyon isimlerinden Barış Arslan. Arif Abimizin büyük oğlu ve bireysel yaşamının çoğunu gazetede geçirmiş bir isim. Disiplini ve olaylara farklı bakış açısıyla bir kalite isim. Arif Abiden sonra gazeteye en büyük katkıyı sağlayan isim.

Gazetenin köşe yazarları. Her biri kendi alanında güçlü kalemler. Bunları teker teker yazmak isterdim ama yerimin darlığından mümkün görünmüyor. Ancak hiç biri bu güne kadar kötü bir şekilde anılmadılar. Gazetenin kurumsal kimliği ile paralel bir yapı arz eden bu kişiler zaman zaman değişmiş olabilir ama zaten hayatta böyle bir şey değil mi? Giden de bizim, kalan da…

Kent sorunlarını dile getiren, halk ile yöneticiler arasında köprü vazifesi gören ve bu sayede yerel sorunlara çözüm noktasında katkı sağlayan Çağdaş Gazetesi biz gazeteciler içinde kendimizi yetiştirdiğimiz bir okul olmuştur.

Gazetemizin yetiştirdiği isimler çeşitli kurumlarda, prestijli noktalarda görev almış ancak gazete ile organik bağlarını kesmemişlerdir.

Aynı şekilde gazetenin sağladığa birikimler sayesinde kendini yetiştirmiş bazı isimler de gazete ile yollarını ayırdıktan sonra kazandıkları bu özellikler sayesinde meslek sahibi olmuş ve yaşamlarına katkı sağlamışlardır.

Hani bir tabir vardır ya yabancılarda “bir melek dokunmuş gibi” , işte gazetemizin hayatlarına dokunduğu bu insanlar iş-ekmek sahibi olmuş ve gazete sayesinde bir yerlere gelmişlerdir

Bunda da en büyük katkıyı şüphesiz Arif Arslan sağlamıştır.

Mütevazi, güler yüzlü, samimi bir insan olan Arif Abimize Rabbim uzun ve bereketli bir ömür nasip etsin. Bu gazete şüphesiz onunla bu noktaya gelmiştir.

Bu yüzden iyi ki varsın Arif Abi ve nice yıllara Batman Çağdaş Gazetesi,…