*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yılın ilk haftasında Batman'da olacak. AK Parti’nin il kongresine katılacak olan Cumhurbaşkanının programı henüz netleşmedi.

*Kongre öncesinde Vali ve Belediye Başkanvekili’nden ilin sorunları hakkında bilgi alması, talepleri de dinlemesi beklenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeni yılda bu şehre Tıp Fakültesi ile yeni hastaneye yönelik müjde vermesi de söz konusu.
 

BU ŞEHRİN TALEPLERİ!

6 Ocak 2018’de Batman’a gelmesi beklenilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, programı henüz tam netleşmedi ama, katılacağı AK Parti İl kongresi hazırlıklarına şimdiden başlanıldı.
Cumhurbaşkanın programı sırasında da Vali'den ve Belediye Başkanvekilinden ilin sorunları hakkında bilgi alması, taleplerini de dinlemesi bekleniyor.
Kimsenin işine karışmak gibi olmasın ama ben bu şehrin bir sakini olarak Cumhurbaşkanı'ndan taleplerimi buraya yazıyorum...
Belki 6 Ocak 2018 tarihine kadar Cumhurbaşkanı’na ulaşır.
İLUH’UN ISLAHI ŞART

-Batman’ın kanayan yarası olan İluh deresi 2006 tarihinde büyük bir sel felaketi yaşadı. 9 Mahalleye tonlarca çamur akmıştı. Evleri yıkılan İluh deresi kıyısındaki ailelere Kuyubaşı (Ceğerlo) köyünde konut yaptırıldı. Ve bu semt sakinlerinin de konutlara kavuşmasında dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, konut jesti olmuştu.

-İluh deresi kenarında yıkılması kararlaştırılan orta hasarlı binaların da kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılması gündemdeydi. Şimdi İluh deresinin de ıslah çalışmalarına yönelik projeye artık yeni yılda başlanılması bekleniliyor.
-Batman’ın 50 yılık kanayan bu derenin geçtiği bölgede yaşamın cazip hale getirilmesi için projeler hayata geçirilmeli.

KUZEY ÇEVRE YOLU VE ULAŞIM

-Kent merkezinin ortasından geçen DDY raylarının yeşil alan ile ulaşımı kolaylaştırmak için hafif raylı sistem kurulmalı.
-Mevcut kent merkezinin ortasında kalan Batman-Siirt çevre yolu güzergahı Aydınkonak ile Kayabağı arasındaki bölgeye kaydırılsın.
-Batman’ın petrol sektörleri küçülünce yerine turizm, eğitim ve sağlık kenti olarak planlansın. Batman tarım ve hayvancılığı desteklensin. Batmanlı çiftçiler, kırsal kalkınma desteklerinden yararlansın.
-İluh’un Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmanın yapılmasının zamanı geldi, geçti.
-Batman-Hasankeyf duble yolu yapımı da hızlandırılmalı.

-Bir de 16 Mayıs şehir stadını ‘Kent Parkı’ı olarak düzenleyin.

İSTİHDAM ŞARTI
-Batman’da işsizlik almış başını gidiyor.

Batman’a başta Cazibe merkezi projesi olmak üzere özel istihdam projeleri geliştirin.
-Batman’a olan ilginizi biliyoruz. Batman’ın lokomotifi konumundaki kamu kuruluşu olan Türkiye Petrolleri’nin daha da küçülmesine izin vermeyin.
-Yer yer tüccarların aldığı kaliteli tütün için üreticinin önüne konan kota engelini kaldırın.
-Batman’ın bir sağlık kampüsüne ihtiyacı var. Bunun için en ideal yer, yeni şehir hastanesinin yapılacağı Güney Raman çevre yolundaki alanı bitişiğindeki alanı da Araştırma-İhtisas hastanesine tahsis edin.
-Batman şefkate, ilgiye muhtaç bir il. Devletin şefkat elini şehrimizin üzerinden eksik etmeyin.
-Batman diğer illere göre zor bir ildir. Bu nedenle Batman’da görevlendirdiğiniz bürokratlarınızın performanslarını anketler düzenleyerek daha sık ölçün.

Kısacası; batman sorunlarının çözümünü bekliyor