*Çocukken cenazelerden çok korkardık. Büyüdük… Korktuğum o acıları biz de yaşamaya başladık…
 

*Vefatından bir gün önce ofisinde yarım saat süreyle sohbet ettiğimiz Necat amca, genelde iyiydi. Morali de yüksekti. Bir gün sonra ise kontrolleri yapmak için gittiği hastanede yakın çevresiyle konuşmasına rağmen yaşama veda etmesine kimse inanmak istemiyordu.

BİR GÜN ÖNCESİNDEN KONUĞUYDUK

Yıllar öncesinden annem ve babam hakkın rahmetine kavuştuğunda hayırsever işadamı ve kanaat önderi Necat amca; bana nasihat ta bulunmuştu; “Allah kimseyi yatalak duruma getirmeden ve akıl sağlığı yerindeyken emanetini alsın...”

Sağ olsun, var olsun; hep yanımızda oldu Necat amca. Zor günlerde destek oldu bize.
Şimdi de o güzel insan aramızdan ayrıldı.
İlerleyen yaşına rağmen Necat amca dinçti, sağlığına da dikkat ediyordu.
Onursal başkanlığını yaptığı şirketin çalışmalarını görmeden rahat etmezdi.
Vefatından bir gün önce sohbet ettiğimiz Necat amcanın morali yüksekti… Yarım saatlik sohbetin ardından yakın dostlarıyla birlikte gittiği Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Şirketlerinin tesislerini görmüştü. Sanki bu dünyadan hatır alırcasına son kez çocukluğu ile gençliğinin geçtiği köyünün çevresini dolaşmıştı.
Vefatından bir gün önce ofisinde bizi ağırlayan ve daha çok ‘ölümü’ ve eski günleri konuşan Necat amca, kendi ayaklarıyla gittiği hastanede yaşama gözlerini yumdu.

O’NU DİNÇ TUTAN ÇALIŞMAYDI

Batman’a her gelişte yakın dostlarıyla bir ara gelmeyi, sohbet etmeyi seven Necat amca’nın genelde sağlığı yerindeydi. O’nu dinç tutan bir etken de çalışma temposuydu. Hiçbir zaman köşesine çekilmedi, hep çocuklarıyla birlikte koşturdu.
Sohbet ettiğimiz günün hemen ardından gittiği hastanede tahlil yaptırmıştı.
Sonuçlarını öğrenmek için tekrar gittiği hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
O koca çınar bir anda aramızdan ayrılmıştı.
O 40-50 yıl öncesinde büyük mücadeleler verip bugünlere gelmişti.
Hayır işleri ve sulhu seven bir kanaat önderiydi.
8 Çocuğunu büyüttü, Şirketlerinin başına getirdi.
Hani derler ya; “Adam gibi ‘ADAM’dı.
Aynen öyle…

BATMAN’A ALINTERİ VAR

Şehir merkezinden birkaç kilometre öteki Kayabağı (Basorke) köyünden Batman’a göçtüğünde Necat amca sıfırdan yeni bir yaşama başlamıştı.
Bir kamyonuyla inşaat sektöründe hafriyat işini yaparken; Necat amca yollarda bozulan o dönemin araçlarını ‘gönüllü’ olarak onarırdı, hiç boş durmayı sevmezdi.
Dönemin çamurlu Batman’ın yollarına sayısız kum ve stablize malzemesi taşıdı kamyonuyla.
Batman’ın her alanında onun fazlasıyla alın teri vardır.
Evet, Batman çok büyük bir değerini kaybetti…
Allah mekanını cennet etsin…

KIR SAÇLI KANAAT ÖNDERİ

L.Y. adlı okurumuz, hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’na “Kır saçlı kanaat önderi” başlıklı yazısının noktası, virgülüne dokunmadan aynısını köşeme alıyorum:
“Dün gece geç saatlerde acı haberi Batman Çağdaş Gazetesi haber sitesinden öğrendik. Ve bu acı bizi derinden üzdü. Bu satırları yazarken bile halen üzüntümüz, acımız tazeliğini koruyor. Bu acımız tap taze olmasının en büyük sebebi, Hacı Necat Nasıroğlu’nun büyük Batman ailesinin bir reisi, bir velisi, ve de bir kanaat önderi konumunda bir şahsiyet olmasından kaynaklanıyor. Ben de onun hakkında bildiğim birkaç șey yazmayı bir borç bildim. Hacı Necat Nasıroğlu'nun ismini ilk kez 1998 'de duymuştum. O yıl ilkokula gidiyordum ve okulumuz da ihtiyaç sahiplerine giyecek yardımı yapmıștı. Malum okuduğum okul; Karatay ilköğretim Okulu idi. Okul Batman’ın dar gelirli ailelerin oturduğu bir kenar mahallede kaldığında öğrencilerin sosyo-ekonomik durumu bayağı kötüydü. Bir de o zaman ne Seyitler Mahallesinde ne de Çamlıca Mahallesinde ilköğretim okulları vardı. Sınıf mevcutlarımız 60-70 kişiyi buluyordu. Çamlıca’nın (Gundıkě bekır) tarafı okula 5-6 kilometre uzaktı. Orada oturan arkadaşlarımız okula gelene kadar perişan oluyorlardı. İşte bu mağduriyeti gören Merhum H. Necat Nasıroğlu, gelip pamuk ekili tarladan 6 dönüm satın alıp dönemin en modern ilköğretim okullarından olan; kendi ismini verdiği eğitim yuvasını yaptı. Bir diğer özelliği de hayır sever oluşuydu. Çocukluk yaşlarımızda Ramazan aylarında çoğu kez o’nu görürdük, sokağa bir araba girer. Arabadan bir şahıs iner ve dar gelirli ailelerin kapılarını çalıp onlara içinde bir miktar para olan beyaz zarflar verirdi. Ve bu örnek davranışı Batman’ın tüm kenar mahallelerinde her Ramazan ayında tekrar ederdi. Aynı zamanda yıllardır Batmanlı binlerce öğrenciye burs veriyor. (Ben de aldım) Bir diğer yönü iş adamıydı. gerek Batman’da gerek şehir dışında gerekse yurt dışında yaptığı yatırımlarla binlerce kişiye istihdam alanı yarattı. Ve son olarak en önemli tarafı bir kanaat önderiydi. Batman’da bir ekol’dü. 7’den 70'e herkesin saygı ve değer verdiği bir şahsiyetti. Sonuç olarak en son iki ay önce Ankara’da bir taziye de H. Necat Nasıroğlu’nu görmüştüm. Batman’a yaptığı kurumsal binalar, yaptığı yatırımlar ve yaptığı yardımlarla her kesimin takdirini, gönlünü ve duasını almıştır. Bizim ve Batman’ın üzerinde büyük emekleri var. Merhum H. Necat Nasıroğlu'na Allah’tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun. Başta ailesi olmak üzere tüm Batman halkının başı sağ olsun…”