*Batman, hafta başında bir değerini daha kaybetti. On binlerin katıldığı cenaze töreninde iş dünyasından siyasete, spor dünyasından sade vatandaşa herkes vardı. Hayırsever işadamı ve kanaat önderi Necat Nasıroğlu, doğup büyüdüğü köyünde son yolculuğuna uğurlandı…
 

İŞİNİ SEVİYORDU
Ben 1984 yılında Batman Çağdaş’ın Yazı İşleri Müdürü olarak göreve başlarken; O, petrol şehrinin tanınan müteahhitlerdendi.
Hafriyat ve diğer inşaat sektöründe üstlendiği işlerde çalışanlarla birlikte hep görevinin başındaydı işadamı Necat Nasıroğlu..
Bu şehrin yatırımlarda söz sahibi olması için de önce O, elini taşın altına bırakmıştı.
Tek bir fabrikanın olmadığı Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçirdiği yatırımlarda yüzlerce işsize istihdam sağladı.
O hep çalışmayı severdi. Önce Ankara, ardından da Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde şirketlerinin üstlendikleri işleri takip etmeyi severdi Nasıroğlu.
Yaşam tarzında hep çalışmak vardı.
Şirketlerinin üstlendiği işlerde hep takdir aldı Necat Nasıroğlu.

 

FERNAS, SAYGIN ŞİRKET OLDU
Fernas Şirketler Topluluğu 35 yıllık sürede Türkiye’nin diğer bölgelerinde de önemli başarılara imza attı.
Türkiye'nin saygın şirketleri arasında yerini aldı.
Batman-Siirt çevre yolundaki Bayındır Mahallesi’nde 24 derslikli modern bir okul binasını daha Batman eğitimine kazandırdı.
Son yıllarda gıda sektörüne yönelik yatırımları da hayata geçiren örnek yatırımcı Nasıroğlu, Batman-Siirt il sınırındaki ‘yeşil kuşak’ projesinin benzerini Eskişehir’e de yapıyordu.
Belli aralıklarla Batman’a geldiğinde iş hanındaki odasında, Batman’ı ve ülkeyi konuşurduk.
O güzel insan artık aramızda yok.
8 Çocuğunu da iyi yetiştiren Necat Nasıroğlu, onlarla birer arkadaş gibiydi.
Geçen Cumartesi sohbet ettiğimiz mütevazi kişiliği ve çalışkanlığıyla tanınan Nasıroğlu, bu coğrafyanın güzel şeylerle gündeme gelmesinin gerektiğini söyledi.
Kadim dostu Mele İmadettin Yetiz ve Faruk Altun’la eski Batman’ın günlerini paylaşıyordu bizimle.
Meğerse o güzel insan; bizlerle helalleşiyordu.
Sizi hiç unutmayacağız Necat amca…

************************

NASIROĞLU’NUN KAZANDIRDIKLARI

*İşte hayırsever işadamı ve kanaat önderi Necat Nasıroğlu’nun, son 30 yılda Batman’a kazandırdığı bazı yatırım ve sosyal desteklerin özeti…

ÜNİVERSİTEYE FAKÜLTE BİNASINI KAZANDIRDI
Batmanlı işadamları arasında Batman Üniversitesi’ne ilk fakülte binasını da kazandıran hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’ydu. 2007 Yılında üniversiteye kavuşan Batman’ın Batı Raman yerleşkesine eğitime verdiği destekle bilinen Nasıroğlu, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte binasını yörenin taş motiflerinden yapmıştı. Dönemin Valisi merhum Recep Kızılcık, hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’na plaket vermişti. Fakültenin binasında Nasıroğlu’nun imzası var.

EĞİTİME YENİ DERSLİKLER KAZANDIRDI
Eğitime verdiği destekle bilinen işadamı Necat Nasıroğlu, Batman’ın kenar semtlerine de eğitim yatırımları kazandırdı. Güneykent mahallesi Balpınar yolu üzerindeki semte 90’lı yıllarda modern okul kazandıran Nasıroğlu, yine Bayındır mahallesinde geçen yıl 24 derslikli modern bir eğitim binası yaptı. Yeni okulun son rötuşları yapılırken, geçen ay Ferhat Nasıroğlu, Vali Ahmet Deniz ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile birlikte incelemelerde bulunmuştu. Eğitime verdiği destekle bilinen Nasıroğlu’nu her zaman anacaklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “İkinci yarıda değerli işadamımızın katılımıyla okulumuzu eğitime açacaktık. Büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz” dedi.

OSB’DE İNŞAAT VE GIDA YATIRIMI
Batman’ın markalaşan Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk ciddi yatırımı hayata geçiren Necat Nasıroğlu’ydu. All Alçı fabrikasını yıllar önce hizmete açan Fernas Şirketler Topluluğunun yatırımlarına yenileri eklendi. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, All Alçı ve Alçıpan tesislerinin açılışına katılmıştı. 5 Yıl önce de gıda sektörüne yönelik Meyve Suyu imalat fabrikasını OSB’de açan Fernas, MV Beton imalat fabrikası ile de yüzlerce kişiye istihdam alanı sağladı.

İL SINIRINA YEŞİL KUŞAK PROJESİ
OSB’deki meyve suyu imalat fabrikasına meyve sağlayan Batman-Siirt il sınırındaki Kurtalan ilçesinin Yunuslar köyünde de dönümlerce alana Amasya’dan getirilen elma fideleri 2 yıl önce ürün vermeye başlamıştı. Tonlarca meyvenin toplandığı ürünler, Kani Meyve Tesislerinde meyve suyuna dönüşüp, iç ve dış piyasaya gönderiliyordu.

BİNLERCE ÖĞRENCİYE BURS
Eğitim gönüllüsü Necat Nasıroğlu, üniversiteli binlerce öğrenciye de burs imkanı sağladı. Yıllar önce kurduğu Eğitim Vakfı ile her yıl ortalama 2 bin üniversiteli öğrenci burs imkanından yararlanıyor. Maddi durumu yetersiz olan bazı öğrenciler, aldıkları burs desteğiyle eğitimini tamamlayabiliyor. Eğitimin dostu olan Nasıroğlu, dar gelirli öğrencilere de daha önce giyim ve ayakkabı yardımıyla da biliniyordu.

SIĞINMACI VE DARGELİRLİLERİ UNUTMUYORDU
7 Yıl önce iç savaşın çıktığı Suriye’den gelip Batman’a yerleşen sığınmacıları da unutmayan isim hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’ydu. Batman’ın kenar semtlerine yerleşen ve şehrin bazı tarlalarında çadır açan Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzatan Nasıroğlu, her Ramazan ayında da Batman’ın dar gelirli ailelerine nakdi yardımları geleneksel hale getirmişti.

ÖNCELİK BATMANLI İŞSİZLERE
Doğalgaz, enerji, gıda ve inşaat sektöründe başarılı sınav veren Fernas Şirketler Topluluğu, Türkiye’nin dört bir yanında üstlendiği işlerde Batmanlı yüzlerce işsize de istihdam alanı yarattı. Garzan barajının yapımını işlet-devret modeliyle Fernas tamamlamıştı. Şimdi o akarsuda çevredeki köyler, balıkçılıkla geçimlerini sağlıyor. Yurt dışında da üstlendiği işlerde Batmanlı kalifiye elemanlara Fernas Şirketler topluluğu çalışma imkanı sağladı.