Nakış işlemek zordur, zahmetlidir…

 

Genelde kumaş üzerine yapılan bu süsleme sanatı bazen saatleri bazen günleri alır…

 

Demircilik ise bambaşka bir zanaattır.

 

Kızgın ateşin ardından dövüle dövüle şekil alır demir… Birçok işlemi vardır, zahmetlidir, yorucudur…

 

İki zorlu zanaat gibi gazetecilik de meşaketli ve yorucudur…
Gazeteciliği hakkıyla yapanlar da nakış işler gibi demir döver gibi çalışır.

 

Malum bugün kentin ilk günlük gazetesi Batman Çağdaş'ın 33. kuruluş yıldönümü…

 

2000 Yılından beri bilfiil mesleğe başladığım Batman Çağdaş, kentin ‘amiral gazetesi’ konumunda.

 

‘Amiral gazete’ ünvanı öyle kolay elde edilmiyor elbet…

 

1984 Yılından beri halkın yararına, mağdurun yanında ve kentin faydasına yayıncılık yaparak taraflı, tarafsız birçok kesimin takdirini alan Batman Çağdaş, ülke çapında elde ettiği 84 ödülle de kendini kanıtlayan bir yayın organıdır…

 

Nakış ve demircilik zanaatı dedik…

 

Bu iki zor zanaatta çalışan emekçiler gibi titiz çalışarak gazete sunuyoruz okurlara…

 

Her haberin satırı, her sayfanın mizanpajı, her sayfanın baskısı nakış işler gibi işleniyor okurlar için…

 

 

İŞİMİZ GAZETECİLİK…

‘Batman'ın gözü, kulağı, dili’ sloganıyla tam 32 yıldır Batman'a, bölgeye ve ülkeye haberlerler sunan Batman Çağdaş üstlendiği sorumlulukla gazeteden de öte bir sivil inisiyatif gibi tüm sorunlara eğiliyor.

 

Memlekette herkes için çok rahat ‘şucu, bucu’ deniliyor, en kolay iş de klavye kahramanlığı gibi önüne geleni ayırmak, ayrıştırmak veya ön yargılarla eleştirilerde bulunmak… Bizim için de söyleniyordur birçok şey… Kolay değil tabi memlekette 33 yıl gazetecilik yapmak. Birçok alanda takdir edildiğimiz gibi hak etmediğimiz durumlarla da karşılaşıyoruz elbet… Bunlar mesleğin cilvesi.

 

Demem o ki: kim ne derse desin, biz olabildiğince tarafsız, olabildiğince dürüst ve olabildiğince ilkeli gazetecilik yapıyoruz. Hiçbir siyasi partiye kanalize olmadan, kirli ahbap-çavuş ilişkilerine bulaşmadan, gazetecilik kimliğini bir kalkan gibi kullanmadan mesleği sürdürüyoruz. İşimiz sadece gazetecilik yapmak. Bu gazetede her görüş, her kesim ve farklı sesler yer buluyor. Her görüşü ayrı bir renk görüyoruz… Herkesi değerli buluyoruz...

 

SORUMLU HABERCİLİK

Bazen dost meclislerinde veya farklı kesimlerden aldığımız ödüllerin ardından şu yorum yapılır; “Yahu arkadaş yine ödül aldınız, başarınızın sırrı ne?”

 

Bu sorunun cevabı bizim için çok basit: sorumlu, objektif ve ilkeli gazetecilik yapmak.

 

Basit bir haberin doğruluğu için bile yoğun çabalar sarf ediliyor bu gazetede. Belge, kanıt ve iddia sahibi ortada olmadan bu yayın organında kimse haber olmaz.

 

Batman Çağdaş'ın bu günlere gelmesinde en büyük etkenler de kuşkusuz ilkeleridir, çizgisidir, duruşudur…

 

Yanlışımız yok mu, hataya düşmüyor muyuz?

Elbette bunları yapıyoruz.
Ancak hiçbir zaman art niyetle yayıncılık yapmadık, asparagas haberler üretmedik ve de hiçbir zaman kentin önünde set olabilecek yayınlar sunmadık… Hep Batman'ı ve Batmanlıyı düşünerek yazdık, çizdik…

 

… Ve bu ilklerle bugün okurlarımız dahil birçok kesimden ‘Çağdaş yazmadıysa doğru değildir’ ifadeleri en büyük gurur kaynağımızdır.

 

EMEKLERİ TARTIŞILMAZ

Yukarıda anlattığımız bu gazete, elbette kolay kolay bugünlere gelmedi. Çağdaş'ın diğer yayın organlarından diğer bir farkı da tüm personelini kendi bünyesinde yetiştirmesidir. Çağdaş aynı zamanda bir okul görevini de üstlenmiştir… Gazetede ter döken her bir arkadaşımız samimiyetle ve özveriyle görevini yerine getirmeye çalışıyor.

 

Büyük bir aile olan Çağdaş’ın bugünlere gelmesinde emek verenlere teşekkür etmeden olmaz…

 

Öncelikle bu bu kentte ilk günlük gazetenin çıkmasına vesile olan merhum dedem Hacı Hüseyin Arslan ve gazetenin kurucusu merhum Enver Arslan'ı rahmet anıyorum. Daha sonra bayrağı devralan, işini her gün büyük aşkla yapan duayen gazeteci Arif Arslan ve uzun yıllar iş ortaklığı gibi kader ortaklığı da yaptığım Nedim Arslan’a verdikleri büyük emekler için sonsuz teşekkür ediyorum… Gazetenin görünmez kahramanlarından Recep Arslan ise tatil günlerini bile bize ayırmaktan hiçbir zaman usanmadı. Recep Arslan her zaman özel bir teşekkürü hak ediyor. Büyüklerimiz sağolsunlar her zaman yanımızda ve destekçimiz.

 

GÜÇLÜ YAZAR KADROSU

Haberleri kadar yazar kadrosuyla da güçlü olan Çağdaş'ta her gün yazan Arif Arslan, Mereto 72, Nihat Ekinci ve Baykuş yakaladıkları gündemle sadece Batman'ın değil, ülkenin nabzını tutuyor.

 

Nedim Arslan, Latif Yıldız, Melek Barış, Nuh Aşan, Bayram Kalkan, Şaban Arslan, Hasan Göker, Yunus Arslan, Ronas ve Metin Kanağı da ya haftada bir ya da belirli aralıklarla sizlerle buluşuyor. Hepsi bir birinden farklı bir birinden renkli görüşleriyle yazıyor. Hepsinin kalemine sağlık...

 

Mutfaktakilere gelince…

Abdurrahman,

Reşat,

Nuri,

Burhan,

Yunus,

Hasan,

Filiz,

Altan,

Yeğen,

Bahar,

Hüseyin,..

 

Bu isimler gazetenin size ulaşmasında emeği geçenler… Emekleri büyük ve tartışılmaz…

 

***

Özetle: Batman Çağdaş, okurlarının desteğiyle bugünlere geldi. Günlük gazete tirajının yanı sıra www.batmancagdas.com'dan her gün 35 bin, facebook'tan 23 bin, twitter'dan da 9 bin takipçisiyle büyük kitlelere ulaşan Çağdaş, tecrübesiyle Batman için daha güçlü yazmaya devam edecek. İyi ki varsın Batman, iyi ki varsın Çağdaş...