Son zamanlarda öyle şarkıcılar çıkıyor ki etkilenmemek elde değil.

Bunlardan biri de Mustafa Ceceli.

“Emri olur” şarkısının hikâyesini biliyor musunuz?

Dinlediğimde bende bilmiyordum. Ama derin bir hüzün kaplamıştı içimi.

Taa ötelerden bir frekans, çağlar öncesinden bir mesaj ruhuma dokunmuştu, sanki.

Dayanamadım ve araştırdım.

Meğer İslam Tarihinin en büyük kayıplarından birinin hikâyesiymiş.

Vahşi Hz.Hamzayı Şehit ettiğinde Resulullah (S.A.V) onu şehit edenin Vahşi olduğunu öğrenmişti ve çok hiddetlenmişti, Zaman geçecekti Vahşi bir vesile ile Müslüman olacaktı, Artık Vahşi Resullah’ın karşısında ama içinde bir korku içinde bir heyecan içinde bir sızı…

“Ben geldim ya Resulullah Müslümanım artık” diyecekti
Resulullah (S.A.V) çok sevinecek çok mahzun olacaktı, o anda yüzünde bir hüzün Vahşiye bakıyordu Amcasını görüyordu sanki o anı, şehitlik anını.. Sonrasında; Benim karşıma çıkmasan” diyecekti “seni gördükçe amcam geliyor aklıma çok üzülüyorum”

Emir telakki edecekti Hazreti Vahsi görünmeyecekti. Herkes mescitte, vahşi, sütunlar arkasındadır… (http://www.islamsitesi.net/emrin-olur-hz-vahsi-bin-harbin-hikayesi) Erişim tarihi 05/04/2016

Evet dostlar. Hazreti Hamza’yı şehit eden Vahşi Hazretleri daha sonradan Müslüman olmuş, Peygamberimizden sonra kendini peygamber ilan eden Yalancı Müseyleme’yi öldürerek bir şekilde kayıtlara geçmiştir.

Bu gün bu yazıyı kaleme almamdaki sır işte tam da bundandır.

İnsanlar hata yapabilir, melek değiliz.

Ve hatta bu hata çok büyük bir hata da olabilir.

Olsun, yeter ki hatanın hata olduğunu fark edebilelim.

Allah büyüktür, güçlüdür, hem Kahhar ve hem de Rahman’dır.

Koskoca Peygamberimizin amcası, aslan avcısı, yiğitler yiğidi Hamza’yı öldüren birisi ki en büyük günah diyebiliriz, gün gelir ve af diler, Müslüman olur.

Bizlerin bu şarkıdan edineceği çok önemli mesajlar var.

Bence en önemlisi de nefes aldığımız sürece hatalarımızdan dönebileceğimize dair olandır.

Ölüm haberlerinin, viraneye dönen ilçelerin, denizde boğulanların, evlere düşen ateşlerin arasında, bir nebze olsun nefes almak adına Ceceli’nin şarkı sözlerine bir kulak verelim isterseniz. Aşağıdaki linke dokununuz lütfen. https://www.youtube.com/results?search_query=ceceli+emri+olur

Taş bassın yerime dedi gönlüne..
Emri olur başım gözüm üstüne..

Bakmasın demiş bir daha yüzüme..
Emri olur inansın bu sözüme..

Almasın demiş adımı diline..
Vay ben ölem atsın toprak üstüme..

Not: Son zamanlarda gereksiz insanlardan ve olaylardan uzak durmak adına ve de akademik kariyer için de olsa tekrardan okumalara yoğunluk verdim. Bu gün size tanıtmak istediğim kitap; Antik Yunan’dan Modern Döneme Felsefe Tarihi. Yazarları G.Skirbekk & N.Gilje. Kesit Yayınlarından çıkan eseri Batman Üniversitesinin zengin kütüphanesinden temin edebilirsiniz.

Bugün üzerinde boğaz patlattığımız birçok konunun Kıta Avrupasında 300 küsur yıl önce dillendirildiğini hayretle gördüm.

Pozitivizm adına maneviyata karşı çıkanı da göreceksiniz bu eserde, hiç ummadığımız tarihi şahsiyetlerden Rabbil Alemini ikrar edeni de.

Kitabı tavsiye ettiği için teşekkür ederim Veysel Karataş Hocam

İyi okumalar…