Milli Eğitim tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da sancılı bir şekilde ders başı yaptı.
Bir taraftan okul müdürlerinin 74,5 gibi bir puanla bile müdürlüklerini kaybetmesi, öte taraftan bilboard’ları süsleyen kazanan kişilerin belli bir siyasi görüşe sahip sendikalı olmaları ve öte taraftan paralel yapı ile mücadele adı altında öyle olmamalarına rağmen mağdur edildiklerini iddia eden kimi kişiler
Şerif Akboğa sonrası gelen müdürün göze çarpan yönü gençliği ve konusunda uzman oluşu. Eyvallah, saygı duyarız. Ama büyük sorunlar var ve bu yerel ile de çözülecek gibi gözükmüyor.
Öyle müdürler vardı ki 20 küsur yıl müdürlük yapmış
Taze kana ihtiyaç olduğu bir gerçek. Ama bir gerçek daha var ki kurunun yanında yaşta yanar misali mağdur edilen kişilerin hukuku.
Ya servis şirketlerine ne demeli?
Aralarında anlaşmışlar. İndi bindi misali çok yakın yerler bile 70 kâğıt. Biraz ötelemişse 80 varaka. Eğer harbiden de uzak ise 100 TL
Kardeşim, vereni var, veremeyeni var. Ne olacak bu velilerin hali?
Bir başka konuda bazı servis şirketlerinin şehrin belli bazı yerlerine öğrenci götürmek istemedikleri yönünde.
Kendileriyle görüşmek istedik ama mümkün olmadı.
Bir baba veryansın ediyordu. Ne istiyorlarsa vereceğiz ama niçin gelmiyorlar. Okul mu ters, biz mi ters yöndeyiz? Anlamadım.
Nakiller konusu var bir de.
Eylül ayının sonuna kadar her hafta bir başka okul için yedek kontenjandan başvurabiliyorsunuz. Sonrasında da her ay sonu
İyi güzelde çocuk bir oraya, bir buraya gidip gelmekten telef olmayacak mı?
Birinin istediği yardımcı kaynak ile berininki aynı mı?
Üniformalar aynı mı?
Servis ücreti aynı mı?
Ayrıca ilkokul 3. Sınıflar artık sabahçı ya, bunun mantığı nedir?
Asker mi yetiştiriyoruz, gerilla mı?
Sabahın köründe karga b…nu yemeden çocuklar ayaktalar. 07:40 ders zili ama gel gör ki balık istifi servisler 06:00’da çocukları toplamaya başlıyorlar.
Yaa bu ne keşmekeşliktir?
Allah’tan dershanelerin okula dönüşümü olayı varda bazı sorunlardan kurtulduk, diyenlerde var elbette.
Devlet tarafından 3500 TL ile özel lise ve kolejlere kayıt için başvuranların neredeyse tamamı bu hakkı kazandı.
Aslında bu iyi bir durum.
Paralel yapı ile mücadele adı altında atılmış bir adım. Bildiğiniz gibi Hükümet ile Hizmet, Gezi olaylarında karşı karşıya geldiler ve bir taraf gemileri yakarken öteki tarafta köprüleri yıktı. Yeni eleman kazanmalarını istemeyen Hükümet en radikal karar ile dershaneleri kapattı (seneye) ve böylelikle bir taraftan “arka bahçe” olan yeni eleman temini yok edilecek ve diğer taraftan yıllık 20 milyar gibi bir pasta ellerinden alınarak Bank Asya gibi, Batman tabiriyle “kuruteceğiz” diyerek meteliksiz bırakılacaktı.
Hiçbir şey ile ilgileri olmayan bazı dershaneler seneyi beklemeden hemen dönüşümlerini yaptı, öğrencilere kapılarını açtı. Fena da değil. Kişi başı 3500 ballı para. Öğrenci velisi aynı dershaneye en fazla 2000 verecek iken bir anda neredeyse iki katı paraya kavuştular. Öğrenci velileri de mutlu. Çünkü bir taraftan dershanecilikten gelme, konusunda uzman kişiler çocuklarına ders verecek, öte taraftan bunun için ek para da ödemeyecekler.
Sanırım okullar ile ilgili bir sürü olumsuzluğa rağmen Hükümetin paralel yapı ile mücadelesi yurdum insanına bir artı sunmuş oldu.  
Eeee neye niyet, neye kısmet