Şimdi bu yazıyı okuyan bazı çevreler hemen hüküm verecekler; adama bak, MHP’li olmuş diye. Valla kim ne derse desin doğru bildiğimizi her yerde ve her ortamda söyleye duracağız.
MHP’nin son zamanlardaki duruşuna saygı duyuyorum.
Özellikle de Devlet Bahçeli çok sağlam bir duruş sergiliyor.
Tamam, MHP ile bir Kürt olarak aramızda doku uyuşmazlığı vardır. Ama bu, doğru bir tutum sergilediklerinde de kendilerini sevmeyeceğimiz anlamına gelmez. Şimdi somutlaştıralım ne demek istediğimizi.
Varan 1-Bundan aylar önce bir Tv kanalında insan olmaktan çok uzak bir kadın sunucu Van depremiyle ilgili bir şeyler zırvalamıştı. Taş atan Vanlı çocuklara devletin güvenlik memurları yardım etmişte, falan filan. MHP lideri Devlet Bahçeli bu bu densiz ilgili çok sert bir açıklamada bulunmuştu. Amiyane tabirle “senin Allah’ına kurban olayım loo” dedirten bir açıklamaydı bu.
Varan 2- Devlet Bahçeli dedi ki, barların, pavyonların önünde bady gardlık yapan bazı kimseler boyunlarında üç hilal veya kurt amblemli kolyeler takmaktadır. Bizim bu tür yerlerle ve bu tür insanlarla bir ilgimiz yoktur. Ülkücü insan barın, pavyonun önünde durmaz, duran kişi de ülkücü olamaz.
Varan 3- 3 Nisan 2012 Memurlar.net haber sitesinden
Bahçeli'den Alevi vatandaşların duvarlarına üç hilal çizilmesine sert tep ki
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adıyaman’dan sonra Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Avcılar köyünde okul duvarına ve bazı evlere "Pis Aleviler hepinizi yakacağız." yazısının yanına üç hilal çizilmesine sert tepki gösterdi. "MHP'nin zan ve töhmet altına alınması için üç hilalin kullanılmasının nevirlerini döndürdüğünü" belirten Bahçeli, "Şerefsizce, 'Pis Aleviler hepinizi yakacağız' ibarelerini duvarlara yazıp, altına da partimizin amblemini koymaya yeltenen soyu ve sopu meçhul ahlaksızlar bilsinler ki, ne yaparlarsa yapsınlar amaçlarına muvaffak olamayacaklar." dedi.
Sayın okur, işte özlediğimiz, olmasını dilediğimiz MHP. Yıllarca sertlikten yana dem vuran, balta ve palaskalarla korku salan insanların yerini şimdiki gibi sağduyulu, başka mezhepten olanlara da kucak açan bir MHP’ye dönüşün zaferi. Bence Sayın Bahçeli bu konuda çok iyi bir duruş sergilemiş, hatta şaşırtmıştır. Aynı siteden alıntıya devam ediyorum.
“Alevi kardeşlerimiz müsterih olsunlar, biz yanlarındayız. Canlarımız, canımız bildiklerimiz rahat olsunlar, biz arkalarındayız. Biz muhabbet bağında birlikte açan gonca gibiyiz. Aşkla semaha açılan aynı vücudun iki eli gibiyiz. Çünkü biz biriz, beraberiz ve ilelebet de böyle kalacağız."
Sanırım MHP bir çeşit açılımı hayata geçirmeye çalışıyor. Hayırlı olsun.
Bu gidişle MHP sadece Türklerden ve Sünnilerden değil, Alevi ve belki de Kürtlerden de oy isteme trendine girebilecektir.
Bu gidişle AKP’ye ciddi bir rakip olursa şaşırmamak gerekir.