Şehrin birikmiş sorunlarını gündeme getirdiğinizde nedense birileri yanlış yorumluyor. Sıradan bir konuyu bile bu sütunlara aldığınızda maalesef farklı değerlendiriliyoruz. Son yıllarda ön yargılı bir toplum olduk.

Refuj alanlara çiçek eken, yollara kasis yapan görevlilerin bile “Bizi çekmeyin” şeklindeki uyarıları düşündürdükçe düşündürtüyor. Neyin görüntüleyip görüntülemeyeceğinizi bilmediğiniz bir ortamda görev yapmak ne kadar zor.

O HOŞGÖRÜ ORTAMI YOK
Bu sütunlarda hemen her gün yerel sorunları işliyoruz.

Bu gazetenin yaşı neredeyse 35 yıla varacak. “Yaşam yerelden başlar” sloganıyla hareket eden Batman Çağdaş’ın, gün yok ki; sağlıktan eğitime, uçak seferlerinden yol projelerine dek birçok sorunu bu sütunlara taşıyoruz.

Geçenlerde de yazdık. Bir kez daha hatırlatmakta yarar var.

Petrol kentinin yeni yapılaşma alanını yazıyorsunuz. Birileri kalkıp, “Niye oraları yazıyorsunuz” diyor.

Yeni hastanenin olduğu Güney Raman çevre yolunu yazıyorsunuz, aynı soruyla karşılaşıyorsunuz.

Şehir içinde kalan Batman-Siirt çevre yolunun artık şehir dışına çıkarılmasının zamanı geldi, geçti. Görünmez kazaların yaşanmaması için Kuzey çevre yolu projesinin hayata geçirilmesinin şart olduğunu dile getiriyorsunuz.

Yine olmadık bir tepkiyle karşılaşıyorsunuz.

Şehir içinde refujlara çiçek eken emekçinin karesini çekmeye çalışıyorsunuz; engelleniyorsunuz.

Kentin kalbi konumundaki Turgut Özal bulvarında hız kesici kasis için asfalt döken çalışanları görüntülüyorsunuz. Maalesef onlardan da farklı bir tepki var.

Köy pazarı olan Alo Tevşo pazarının, modern bir pazara dönüştürüleceğine dair projeyi gündeme getiriyorsunuz.

“Vay sen misin bunu dile getiren” diyenler!

Kaldırımlardaki kömür ve odun sobaların fotoğraflarını çekiyorsunuz. Sobacı esnafının tepkisi ise bir başka; “Sakın, yazmayın. Kaldırıma bunları çıkaramayız” der.

Memlekete bakın?

Bu tepkiler, bir kentte hoşgörünün azaldığının göstergesi değil de nedir!

Artık neyin yazılıp, yazılmayacağını bilemez durumdayız.

UÇAK YOLCULUĞUNDA PAHALI BİLET
Batman Havalimanı’ndan uçuşun faturası yüksek.

İstanbul-Ankara seferlerinin yanı sıra haftada üç gün direkt İzmir seferlerinin yapıldığı Batman’da doluluk oranı, yüzde 90’larda…

Devlet Hava Meydanları’nın istatistiklerine göre ayda ortalama 50 bin civarında yolcunun uçuş yaptığı Batman Havalimanı’nda Türk Hava Yolları ile diğer özel şirketlerin sefer sayısı günde 8-9’u geçmiyor. Oysa yanı başımızdaki Diyarbakır’da günde 24 uçak havalanıyor. Yıllardır uçak sefer çoğunluğunu elinde bulunduran Diyarbakır, sefer sayısını çevre illerine dağıtmayınca Batman gibi şehirlerde de pahalı yolculuk kaçınılmaz oluyor.

Düşünün, Hentbol 1. Lig’de yer alan Belediye takımının Ege bölgesinde çıktığı deplasmanlarda neredeyse her bir sporcunun biletine 400-500 lira ödeniyor. Zaman zaman Batman Havalimanı yerine 90 kilometre ötedeki Diyarbakır’a gitmek zorunda kalan sporcuların çilesi de işin cabası…

Uzun süredir iş dünyasının haftada üç gün süreyle Antalya’ya Batman’dan direkt seferlerin yapılması için yaptığı başvurular havada kalmıştı.

Üç büyük kente seferin yapıldığı Batman Havalimanı bölgenin en büyük limanlarından biri olduğu halde seferler maalesef sınırlı. Batmanlılar, az seferler nedeniyle pahalı yolculuk yapıyor.

DUYARLI OKURLAR DA VAR
Batman Çağdaş’ın bu şehre olan katkılarını bilen çok sayıda duyarlı okurlarımız da yok değil.

Birçok şikayeti, ilgili mercilerden önce kentin ilk günlük gazetesine iletmeyi bir görev bilen okurlar, geçmişte bu şehrin il olmasında, üniversiteye kavuşmasında, ilk devlet hastanesinin yapılmasında kampanyalar düzenleyen Batman Çağdaş’ın, şehrin tarihinin yarısına da tanıklık yaptığının farkında.

Batman’ın dününü, bugüne yansıtan ve nostalji köşelerinde petrol kentinin nereden nereye geldiğini kıymetli fotoğraflarla belgeleyen Çağdaş tiryakileri hemen her gün sosyal medya kadar gazetenin de takipçisi…

Şehirdeki sorunların çözümünde bu gazete yıllardır üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyor.

Kim ne derse desin şehrin belleği bu gazetedir… Sararan arşivindeki binlerce fotoğrafı, aylardır Batmanlılarla paylaşan bu gazetenin, petrol kentine katkısı inkar edilemez.

Bunun farkında olan okurlarımızın gönderdiği mesajlar, bize en büyük ödül ve moral kaynağıdır.

Batman Çağdaş’ın duyarlı okurlarına bir kez daha teşekkürler.