Ortadoğu denilen bir coğrafyada yaşıyoruz.

Tarih boyunca nice zulümlere, barbarlığa, vahşetlere, kıyımlara, katliamlara ev sahipliği yapmış, zalim krallar, tiranlara saltanat sürdürtmüş bir coğrafyadır...

Bu coğrafyada nice Peygamberler, insanlara doğruları telkin ettikleri için katledilmişlerdir...

Bu coğrafyada yaşayıp hakkı savunmak, hele günümüzde hak savunuculuğuna yönelmek ateşten gömlek gibi zordur, farkındayım...

Hangi mahalli soruna el atsam, gündeme taşısam, muhataplarım susuyorlar...

Bu kentin hangi sorunlarından söz etsem, muhatap da bulamıyorum...

**

**

Dünyanın faniliğine inanan biri olarak, inandığım değerler, vicdanım doğrultusunda sesimi yükseltmeye çalışsam, Allah için adil şahitlik yapmaya çalışsam, yazımı anlamaktan acizlerle karşılaşıyorum!..

Yazı yazmayı bıraksam?

Şayet yazı yazmayı bıraksam, sinir katsayılarım tavan yapacak...

Yazı yazmayı bıraksam, Batman ortamında birilerini sevince gark edeceğimi biliyorum.

Nereden mi biliyorum?

Üzerlerine gittiğim, toplumun hak ve hukukunu savunduğum için rahatsız olanlar var, onları sevindirmeyeceğim..

Hakkı, hukuku, doğruları, adaleti, kardeşliği, güzellikleri yazmaya inşallah gücüm ve imkanlarım kadar devam edeceğim.

**

**

22 AĞUSTOS MELEK GİBİ OL GÜNÜ...

Evet, bugün tuhaf duygular yaşadığımdan yazı yazmak gelmiyor içimden.

Sinirli bir insan değilim normalde.

Ama bazı gelişmeler sinirlerimi yıpratıyor, geriyor...

Zira ben de insanım.

Topluma faydalı olmaya çalışan bir insan.

Bugün güzel bir gelişme oldu.

Beni rahatlatan, sinirlerimi yatıştıran gelişme nedir biliyor musunuz?

22 Ağustos, yani bugün 'Melek Gibi Ol Günü' imiş.

İnanın 29 yıldır elimde kalem her gün yazı yazıyorum, 22 Ağustos için böyle bir gün duymamıştım.

Sinirlerimi yatıştıran ve pek çoğunuzun sinirlerini yatıştıracağına inandığım bir yazıyı bilginize sunarak hayırlı bir hizmet yapmak istiyorum.

Lütfen linkini de vereceğim ( https://www.bukrek.com/gun/melek-ol-gunu )bu yazıyı özenle okuyalım ve verilen mesajı anlamaya çalışalım, yani çok zor olsa bile melek gibi olmaya çalışalım. İşte o yazı:

"Bugün bir melek olabilir misiniz. Bir Melek Ol Günü her sene 22 Ağustos gününde kutlanmakta. Jaune Howard Feldman tarafından 1993 yılında kurulan gün, insanları ihtiyaç sahibi olanlara melek gibi davranmaya teşvik ediyor. Bir melek gibi davranmak, ihtiyaç sahiplerinin iyilik meleği olmak için bir fırsat.

Bugün birine bir melek ol. Çünkü birçok dinde, melekler, insanları korumaktan sorumlu olduğu düşünülen doğaüstü ruhlardır. Tam da bizim olmak istediğimiz gibi.

Bu gün bize, gerçek melekler olamasak bile, onların yapabildiği iyiliğe benzeyebileceğimizi hatırlatır. Çevremizdeki insanlara karşı nazik ve iyi olmak hiç de zor değildir. Tek yapmamız gereken bir süre (veya bir gün) kendimizi düşünmeyi bırakmak ve dünyayı nasıl daha güzel ve daha kibar bir yer haline getirebileceğimizi düşünmektir.

Bugün başkalarına karşı nazik olmalıyız. Hem de hiç tanımadığımız yabancılara bile yardım edecek bir şey yapmalıyız. Karşılıklı herhangi bir beklenti olmaksızın rastgele bir iyilik yapabiliriz. Örneğin, otobüste koltuğumuzdan vazgeçip birisine verebiliriz. Tanımadığımız birisine kahve dükkanında kahve satın alabiliriz Ya da komşunuzun posta kutusuna küçük bir hediye bırakabilirsiniz.

Bir miktar paranızı herhangi bir hayır kurumuna bağışlayabilir veya gönüllü olabilirsiniz. .

Özellikle zor bir dönemden geçen birisini biliyorsanız, onlara destek vermek onları gerçekten çok mutlu edecektir. Zor zamanlarında onlara yardımcı olun. Bazen bu destek ve yardım sadece onları dinlemek bile olabilir. İlla birşeyler vermek zorunda değilsiniz.

Temel olan şey insanların yüzüne bir gülümseme getirecek bir şey yapmaktır. Unutmayın, sizler bugün bir meleksiniz.

Koşulsuz ve şartsız iyilik yapın. Tanıdık tanımadık farketmez. İnsanları mutlu edin ve iyi ki buradasın demelerine fırsat verin.

Unutmayın yapılan hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. Mutlaka Karma Felsefesinde de olduğu gibi size geri dönecektir."