Soma faciasının acıları henüz tazeyken bu seferde Karaman’ın Ermenek İlçesine bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki kömür ocağında ocaktaki suyun galeriyi basması sonucu 20 işçinin mahsur kalmasıyla sarsıldık
Tek dileğimiz bu gariban insanların sağ salim göçükten çıkartılmaları ve ailelerine kavuşmaları. Ancak zamanları hızla tükenmekte
Burası Türkiye ve ben bazen söylenirim kendi kendime, bu ülkede doğmuş olmak hayata bir değil beş sıfır mağlup başlamak, diye
Yahu haksız mıyız kardeşim?
Elin oğlu nerede günümü gün edeceğim diye düşünürken bizimkiler ölümle yaşam arasındaki o ince çizgide ekmek derdinde
Asgari ücretle, gel sen yerin üç yüz metre altında sağlıksız koşullarda çalış
İşveren sırf fazla zaman kaybı olduğu için cehennem misali o çukurda yemek yenilecek talimatı vermiş. Aşağıdan yukarıya inip çıkıldığında süre azalıyormuş, vay anam be
Bizde maalesef önce felaket yaşanır, sonrasında çareler üretilir
Uygar dünyada ise önce çare üretilir ki felaketler sonrasında yaşanmasın
Peki bu insanların hesabını kim verecek?
Babasını kaybeden bir çocuk, kocasını yitiren bir taze dul ve evladı tarafından gömülmeyi beklerken çocuğunu gömen yaşlı bir anne baba.
Yaşı oldukça ilerlemiş bir nine kameralara sesleniyordu; ”oğlum yüzme bilmez ki”
Kapitalist sistemin Allah belasını versin.
Üç kuruş fazla para kazanmak için işçinin kursağını sıkanların da birlikte
Gelelim Batman’a.
Maa bizde durum çok mu farklı?
Allah’tan bizde yer altı madeni kömür yok. İnanın Allah’tan bizim Batmanlı müteahhitler de en az onlar kadar insafsız davranacaktı
Nereden mi biliyorum?
İnşaatları gezin ve kişisel koruyucu donanım denilen ekipmanlardan hangisinin takılı olduğunu görün.
İnşaatlarda iskeleci ve sıvacılara bir bakın hele. Bir tek tanesinde bile paraşüt tipi emniyet kemeri takılı görürseniz sözümü geri alacağım.
Doğal gaz dönüşümü için çalışan müteahhit ve taşeron çalışanlarını izleyin, bir tek tanesinde bile baret, gözlük, eldiven yok.
Soruyorsun SSK primleri bile yatırılmıyormuş
Onun için kimse hariçten gazel okumasın.
Belki üç kuruş para tasarruf ediyorsunuz ama bilin ki bir kaza, bir ölümlü olayda hem devlet sizi kurutacak ve hem de ahirete diz boyu günahla gitmiş olacaksınız.
Bununla ilgili TÜPRAŞ Batman rafinerisi güzel bir örnektir memleketimiz için
Allah var adamlar sistemli ve güvenli çalışıyorlar.
Birinci sınıf işçi sağlığı güvenlik sertifikasına sahip insan memlekette oldukça az. TÜPRAŞ bu konuda Mehmet Sakın isimli bir kişiyi istihdam etmiş ve bu kişi alanında bir duayen. Zaman zaman kendileriyle gazetemiz adına görüşüyoruz. Mehmet Sakın güvenlik konusunda asla ödün vermeyeceklerini, insan hayatının üretimden öncelikli bir mesele olduğunu her seferinde ifade etmişlerdir.
Niçin Batmanlı firmalarda A sınıfı emniyet, çevre uzmanı istihdam etmezler?
Haa sorsan hepsinin bir İş güvenliği uzmanı vardır, ama kâğıt üstünde
Aylık bin iki yüz lira verirler ve bu kişi sadece kâğıt üstünde denetim yapar, eğitim yapar ama o kadar. Hele biraz ısrar etsin belli konularda, hemen işten atarlar.
Bu konuda hariçten gazel okumuyoruz beyler.
Bu söylediklerimiz her sene Batman gazetelerinde teyit edilmektedir. Bakın bir yılda iş kazası sonucu kaç insanımız hayatını kaybetmiştir.
Diyarbakır caddesinde bile görmedik mi bunları?
Batman’da baret takıp çalışan TÜPRAŞ haricinde tek bir firma vardı. Adını bilmiyorum. Batman Park AVM’yi yapan firmayı ziyaret etmiştik ve hepsi de son derece güvenli ekipmanlarla çalışıyorlardı. Sorduk firma Batman firması değil, İstanbul firmasıymış. Yani yine Batmanlı firmalar sınıfta kaldı.
Son olarak Karaman’ın Ermenek İlçesine bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki kömür ocağında mahsur kalan 20 işçi/emekçi kardeşimizin bir an önce kurtarılmalarını ve sağ salim evlerine dönmelerini Yüce Rabbimden diliyorum.