Batman 16 Mayıs şehir stadı, son yılların en ilginç ve Petrolspor adına en muhteşem geri dönüşüne sahne oldu...

Çanakkale Dardanelspor’u ağırlayan Petrolspor, henüz maçın 28. Dakikasında 2-0 yenik duruma düşmüştü. İlkyarının bitimine doğru Veysel’in golüyle Kırmızı-beyazlı ekip soyunma odasına umutlu gitti.

İkinci yarıda ise Samed Kartal’ın oyuna dahil olmasıyla bambaşka bir kimlik kazandı Petrol... Nitekim, önce Reha ardından Samed’in golleriyle Petrolspor, rakibini 3-2 devirmesini başardı... Bu başarıda taraftarın muhteşem desteği de görülmeye değerdi.

***

Maçın özeti kabaca böyleydi...

Karşılaşma için teknik heyetin ilk 11 tercihi, ilk 30 dakikada futbolcuların kötü performansı, son haftalarda takımın en iyilerinin düşen grafiği ve hakemin kötü yönetimi için çok şey yazılabilir...

Ancak tüm bu yaşananların önüne geçen bir isim var...

Sezon başından beri yönetime tam destek veren, son 4 haftada galibiyeti unutan, maddi sıkıntılarda kulübün adeta can simidi olan ve manevi desteğiyle bu takıma başarı ‘inancını’ aşılayan isim....

Sadece futbola değil, sporun tüm branşlarındaki sporculara destek sunan, futbol sahalarına küfrün girmesini engelleyen ve bu tutumuyla Batman’a fair-play ödülünü getirten isim...

Dahası...

Moral-motivasyon için düşüşteki takımla idman yapan ve bir Teknik Direktör edasıyla cesaret veren bir isim...

Bu isim; Vali Ahmet Deniz...

Yaklaşık 17 yıldır gazetecilik yapıyorum...

Gazetemiz ise 35 yıllık yayın hayatında nice Valiler gördü...

Tek kelimeyle; Batman böyle sporsever Vali görmedi...

Ancak; futbol ve sporun diğer branşlarına uzak duran çok il yöneticisi gördük!

Batman okuyor kampanyası, Uyuşturucu ve sigarayla mücadele çalışmalarıyla da toplumda duyarlılık oluşturan Vali Deniz, kente spor sevgisini de bir başka aşıladı.

‘Bir futbol kulübüne nasıl destek verilebilir?’ sorusunun en güzel örneğidir Vali Deniz...

81 İl’de acaba kaç Vali, maç öncesi futbolcularla idmana çıkıp, maç sonrası da bir taraftar gibi soyunma odasında takımın sevincine ortak olur?

Petrol-Çanakkale maçının devre arasında Vali Deniz’le tokalaştık.

Ayak üstü mini sohbette ilkyarı skorunun verdiği üzüntüye rağmen inancı tamdı ve net konuşuyordu; “Bu maçı kazanacağız...”

Vali Deniz’in spor sevgisi böyle işte...

Batman, toplumun tüm sorunlarına duyarlı ve sporun her alanında başarı için adeta seferber olan böyle bir Vali’ye sahip olduğu için şanslı.

Vali Deniz, sadece bir karşılaşmanın galip gelinmesine manevi destek sunmadı, ‘inançla’ başarının nasıl gelebileceğini de gösterdi birçok kesime...

İşte maçın gerçek adamı ve özeti böyleydi.