Gazetecilerin toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı su götürmez bir gerçek
 
Geleceğin büyükleri çocuklarımızın sorunları, okullarımızın sorunları önemsenmesi gereken bir başka gerçek.
 
Gazetemize gelerek veya elektronik posta göndererek sorunlarını anlatan vatandaşlarımıza kapımız her zaman açıktır.
 
İddialara yer veren Batman Çağdaş Gazetesi, karşı iddialarda varsa bunları da tarafsızlık çerçevesinde gündeme taşıyacaktır.
 
Bu gün Batman’ın en eski okullarından biri olan 50. Yıl İlköğretim ile ilgili vatandaşlardan tarafından dillendirilen bir sorunu köşeme taşıdım. Herhangi bir yorum yapmadan aynen yayınlıyorum. Umarım en kısa zamanda bu soruna yetkililer bir çare üretirler.
 
VELİLER İSYAN EDİYOR. BİR YILDA NE DEĞİŞTİ?
 
Geçen sene müfettiş kararıyla ilkokul olan 50. Yıl İlkokulu bu sene ilgili şube müdürünün kararıyla (iddialara göre) müfettiş raporu olmadan ortaokul yapılmak isteniyor. Veliler bu duruma isyan ediyor ve haklı olarak şu soruyu soruyorlar: Geçen sene 50. Yıl fiziki olarak ilkokul olmaya uygundur dediniz. Bu okuldaki ortaokul öğrencilerini başka okullara dağıttınız ki bu doğru bir karardı. Bu kararın sonucunda 50. Yılın ortaokul öğrencileri Ziya Gökalp’e; Ziya Gökalp’in ilkokul öğrencileri 50 Yıl İlkokuluna geldiler. Bu senede bu yaptığımız olmadı deyip, geçen sene aldığınız kararın tam tersi yönünde bir karar alarak ortaokul için fiziki şartları uygun olmayan okulu ortaokul yapmak istiyorsunuz ki bu yanlış bir karardır. Bir yılda ne değişti? Birilerine verilen bir söz mü var? Ne olduğunu bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var, o da yapılan bu değişikliğin eğitim için olmadığı apaçık ortada.
 
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Müdürünün; Ziya Gökalp Mahallesi Muhtarı, Raman Mahallesi Muhtarı, 50. Yıl İlkokulu Müdürü, Zübeyde Hanım Okulu Müdürü, Milli Eğitim Vakfı Okulu Müdürü, Ziya Gökalp Okulu Müdürü ve ilgili şube müdürüyle bir toplantı yapmıştır. Bu toplantıda ilgili şube müdürünün dışındakiler 50. Yıl kesinlikle ilkokul olmaya uygundur demesine rağmen maalesef semt sakinlerinin, mahalle muhtarlarının, okul müdürlerinin sözleri dinlenmemektedir. Yoldan geçen birine sorsanız 50. Yılın fiziki olarak ilkokul olması gerektiğini söyleyecektir. Koridorları dar, merdivenleri dar, bahçesi küçüktür. İlgili şube müdürünün savunduğu gerekçe de bir o kadar talihsiz. Zübeyde Hanım’ın ortaokul öğrencilerinden bazılarının uyuşturucu kullandığı bu nedenle bu okulu ilkokul, 50. Yılı ortaokul yapmak istiyoruz diyor. Bu çözüm mü? Bu çözümse bu çocuklar 50.Yılda da bu olumsuz davranışı devam ettirmeyecekler mi? İlgili okul müdürleri Zübeyde Hanım’ın ilkokul
 
olması durumunda matematiksel olarak sınıf mevcutlarının 70 – 80’in altında olmayacağını söylemelerine rağmen bu ben yaptım oldu mantığı niye?
 
Acaba geçen sene müfettiş raporuyla ilkokul yapılan okulun; bu sene müfettiş raporu olmadan ortaokul yapılmak istendiğini sayın valimiz biliyorlar mı? Velilerimiz, eğitimin çocuklarımızın geleceğindeki öneminin farkında olarak, yöneticilerimizin de farkında olmaları dileğiyle 50. Yılın ilkokul olarak kalmasını istiyorlar.
 
NOT: Eğer 50. Yıl İlkokulu da ortaokula dönüştürülecek olursa; Raman, Sağlık ve Ziya Gökalp mahallelerinde tek bir ilkokul olmayacaktır. Sadece ortaokul ve liseler olacaktır.