Batman Petrolspor, sahasında karşılaştığı Aydın ekibi Çine Madran’ı da 1-0 geriye düşmesine rağmen devirdi... Kırmızı-beyazlılar çok iyi futbol sergilemese de skora gitmeyi biliyor.

Maça dönersek...
Petrolspor, Batman’a puan almaya gelen Çine’yle başa baş futbol sergiledi. Karşılaşmaya iyi başlayan ekip, konuk takımdı. ‘Puansız’lık rakibi hırslandırmıştı. Nitekim denk bir maç oldu. Maçın yarım saatlik bölümünde daha etkili olan Çine Madran, 34. Dakikada golü buldu. Gol öncesi Petrol kalecisi Süleyman iki pozisyonda elinden kaçırdığı toplarla adeta golü kalesinde göreceğinin sinyalini veriyordu, öyle de oldu. Korner atışında topu elinden kaçıran Süleyman, Çine Madranlı Mustafa Acar’a neredeyse asist yaptı...

Petrolspor’un orta saha hattı aksıyordu... Bu aksama teknik heyetin oyun sisteminden mi yoksa son iki maçın yıldızı Emre Yakut’un performansından mıydı pek kestiremedik ama Teknik Direktör Orhan Kapucu, 38. Dakikada Emre’yi oyundan alarak Fazlı’yı oyuna aldı... Değişiklikten 3 dakika sonra Kırmızı-beyazlılar ceza yayı üzerinde serbest atış kazandı. Topun başına geçen Sabahattin Usta, gerçekten de ‘usta’ bir vuruşla topu ağlara göndererek skora dengeyi getirdi. İlk yarı eşitlikle kapandı.

Orta saha gibi defans hattı da aksıyordu... Ramazan harika bir performans gösterse de partneri Hasan Akdemir, kariyerinin ilk profesyonel maçına çıkar gibi heyecanlı ve kontrolsüz futbol sergiliyordu. Hele hele rakip takım 10 kişi kalmasına rağmen 71. Dakikada öyle bir hata yaptı ki Hasan, neredeyse takımın mağlubiyetine neden olacaktı. Çine Madranlı Gökhan’ın beceriksizliğiyle atak son buldu. Hasan, aynı hatayı maçın son dakikalarında da yaptı. Hava topunda takım arkadaşıyla aynı topa çıkan Hasan topu adeta rakibin önüne bıraktı. Nitekim sakatlanma pahasına topa müdahale ederek, kendi hatasından kaynaklanan gol pozisyonunu önledi ve sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Hasan’ın yerine giren Mesut ise kalan dakikalarda daha sakin bir futbol sergiledi. Ancak anlaşılan takımın defans hattı ligin ilk yarısı bitene kadar ciddi sıkıntılar yaratacak.

Rakip, 65. Dakikada 10 kişi kalınca Petrol rahatladı ve rakibin üzerine gitti. Ancak Melih’e 65 dakika sabreden teknik heyet, rakip eksik kalınca neden Melih-Mehmet değişikliğine gitti, anlamak güç... Oyuna giren Mehmet, Melih’i bile arattı...

Neyse ki 74. Dakikada Batmanlı genç yetenek Enes sahneye çıktı. Ancak onu o sahneye hazırlayan kuşkusuz maçın yıldızı Sabahattin Usta’ydı... Sabahattin asistiyle topla buluşan Enes estetik bir şutla kaleciyi avlayarak takımının galibiyet golünü getirdi... Enes, formayı kimseye kaptırmamaya kararlı gibi.

İlerleyen dakikalarda Petrol farkı kaçırdı diyebiliriz. Ancak futbolcular yakaladıkları fırsatları cömertçe değil de ‘beceriksizce’ harcadı. Rakip bizi böyle yakalasaydı skorboard, basket maçlarını andırırdı.

***

Maçın kritiği böyleydi.
Petrol, sahasında ikinci kez yenik duruma düştüğü karşılaşmayı çevirerek, galibiyete ulaşmayı başardı. Petrol sahasındaki her iki maçta da iyi futbolla olmasa da öyle ya da böyle kazanıyor. ‘Futbolda zaten önemli olan 3 puan’ denilebilir ama aksayan noktalara teknik heyet çözüm getirmezse ‘iyi gidişat’ uzun sürmeyebilir.

Her şeye rağmen 3 haftada 7 puan toplayan Petrolspor’u kutluyorum.