36 Yıldır bu şehirde herkesin gözü önünde gazetecilik yapıyoruz. Mesleğimizi yıllarımızın geçtiği bu şehirde yapmaktan hiç pişman olmadık, çünkü bu yayın organı şehrin tarihinin yarısına tanıklık etti.

*Zaman zaman Turgut Özal Bulvarı ve gazetenin ilk doğduğu Tekel caddesinde (Gülistan caddesi) yürümek belki de en büyük zenginliğim. Allah’a şükür ki hiç kimseye boğun eğmeden bu mesleği bugüne kadar sürdürdük.

ZOR AMA KEYİFLİ MESLEK
Evet, bu yayın organının 1.’inci sayısından tutun da neredeyse 10 bin sayıya varacak Batman Çağdaş’ın belki de en uzun süreli Yazı İşleri Müdürlüğü görevini sürdürdüm. 36 Yıldır herkesin gözü önünde gazetecilik yapıyoruz. Yıllarımızın geçtiği bu şehirde mesleğimizi yapmaktan da hiç pişman değiliz.

Batman Çağdaş’ın ‘nostalji’  köşelerini incelediğinizde, bu yayın organının nelere tanıklık yaptığını görüyorsunuz.

Hiçbir yerel gazetenin yapamadığını yapan Batman Çağdaş’ın, petrol şehrine olan sorumluluğu ve hizmetini sararan fotoğraflar belgeliyor.

Yeniden dünyaya gelsem ve bir kez daha seçme şansım olsa yine bu mesleği seçerdim.

Yıllar su misali akıp geçiyor...

Geriye dönüp baktığımda bu işi hep başımız dik yaptığımızı görüyorum. Allah’a çok şükür ki kimseye boyun eğmedik. Bu mesleği lekesiz bir şekilde sürdürüyoruz.

 Bunca yıl bu meslekte bulunup da gazetenin doğduğu Gülistan caddesinde (Tekel caddesi) ve Turgut Özal Bulvarı’nda saklanmadan göğsümüzü gere gere yürümek sanırım en büyük zenginlik.

Yıllardır hep doğru bildiklerimizi yazdık, yazmaya da devam ediyoruz.

KİMLER GELDİ, KİMLER GEÇTİ
Allah mekanını cennet eylesin, nur içinde yatsın, bu gazetenin kurucusu ağabeyimiz merhum Enver Arslan, bu yayın organını yaşatmak için ne badireler atlattı, ne sıkıntılar çekti.

Onunla gece yarılarına kadar çalıştığımda ne çilelerin yaşandığını bir ben bir de yıllar öncesinde hurufat kasalarının başında çalışan emekçiler bilir.

Ne yazarlar ne muhabirler bu yayın organından geçti… Hepsi geride hoş bir seda bıraktı… O emektarları unutmak mümkün mü?

Kimisi aramızda kimisiyse göçtü bu dünyadan.

36 Yıl boyunca hiç tarafsızlık iddiasında bulunmadık.

Hep doğrudan yana, halktan yana, güçsüzden yana olmaya ve şehrimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutmaya çalıştık.

Hiç mi hata yapmadık.

Belki yüzlerce…

Farkına vardığımızda hiç gocunmadan özür diledik.

Bu şehre hizmet edeni takdir ettik, zarar vereni de eleştirdik.

Çok dost biriktirdiğimiz gibi çok da rakiplerimiz oldu.

Bazı olumsuzluklar bize hiç geri adım attırmadı.

Batman’ın ilk günlük gazetesinin ilk yıllarında belli bir kesimin hedefi olduk.

Önce Allah, sonra bizi seven ve inanların duaları korudu bizi.

36 Yılın muhasebesini yaparken bugün bu yayın organının bulunduğu nokta için Allah’a şükrediyoruz. Sağlığımız izin verdiği sürece de bu meslekte bulunmak ve şehrimize hizmet etmek öncelikli görevimiz olacak.

Yıllardır bu yayın organına destek olan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

MERHUM ARSLAN GAZETECİYDİ
1992’de geçirdiği trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan ağabeyimiz merhum Enver Arslan, 1983 yılında askerden geldiğim gibi beni gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü’ne getirdi.

O gün bugündür bu yayın organında bu görev hep sürdü.

Ağabeyimiz merhum Arslan’dan meslek adına çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim.

O dönem yerel gazete çıkarmak, her baba yiğidin harcı değildi, çünkü el pedalı ve el dizgisi gibi büyük meziyet gerektiren işler vardı. Şimdi ki gibi gelişmiş teknoloji yoktu.

Merhum ağabeyimiz Enver Arslan’la gece yarılarına kadar el pedalı ve hurufat kasalarının başında gazeteyi yetiştirebilmenin telaşındaydık. Yokluk vardı ama mutluyduk.

Batman Çağdaş, ‘yurttaş gazetecilik’ parolasıyla bu mesleği bugüne kadar sürdürdü. Zor badireler atlattı ama hiçbir zaman inandığı ilkelerden de vazgeçmedi.

El dizgisinden entertipe, ofset baskıdan internete kadar birçok yeniliği bu şehre getiren gazete, Çağdaş’tan başkası değildi.

Kime sorarsanız sorun; Batman Çağdaş bu şehrin belleğidir. Bu yayın organında çalışanlar çok şey öğrendi ve iyi yerlere geldiler.

2 Mart 1984’te yayın hayatına başlayan Batman Çağdaş’taki Yazı İşleri Müdürlüğü yolculuğum kesintisiz devam ediyor.

Huzurla bu görevi sürdürdüm, sürdürüyorum.

İyi ki Batman’ın Çağdaş’ı var…