Kentimizin daha güzel yarınları için kamuda olduğu gibi ücret karşılığı dışında, gönüllülük temelinde çalışmalar yapanlar da var.

Daha yaşanabilir bir kent hepimizin hayali.

Ancak hayaller yetmiyor, çabalamak lazım...

Daha güzel ve yaşanabilir bir kent için sadece il yöneticilerine, yerel yönetime, kurum ve kuruluşlara görev düşmüyor. Sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerine de önemli görevler düşüyor.

Evet, hepimize düşen görevler var. Herkes, her bir birey bilgisi ölçüsünde kentin güzel yarınları için katkı sunmalıdır.

Sokağını, caddesini, işyerinin önünü, çevresini temiz tutan, kamu mallarını koruyan sıradan vatandaşın da bu kentin güzel yarınlarına katkısının olduğuna inanıyorum.

Bu konuda basınımıza da önemli görevler düşüyor.

Basın emekçileri, hele ellerinde kalem bulunan ve topluma hitap eden yazılar yazanların il yöneticilerine, yerel yönetime yol gösterici olmaları gerektiğine inanıyorum.

**

**

ÖNEMLİ KURULLARLA, ÖNEMLİ HİZMETLER…

Elinde kalem, 28 yıldır bu kentin sorunlarının çözümüne katkı sunmaya çalışan biri olarak köşe yazılarımla inşallah daha yaşanabilir bir Batman için çabalamaya devam edeceğim.

İl yöneticilerinin olumlu, hayırlı, toplum yararına tüm çalışmalarını desteklerken, yapıcı ve yol gösterici yorumlarımla kentimizin daha güzel yarınları için mücadeleden vazgeçmeyeceğim

Yeni Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in, ‘İl Toprak Koruma Kurulu’nu yeniden aktif hale getirdiğini gözlemlediğimden, yukarıdaki değerlendirmeyi yaptım.

Köşe yazılarım dışında, toplum yararına çeşitli sivil toplum kuruluşlarında bir gönüllü olarak bu kentin güzel yarınları için çabalıyorum.

Bu çalışmaları yürütürken, resmi kurum ve kuruluşlarla da çalışmalarım olmuştur.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Batman Kent Konseyi, kentin en üst danışma ve karar alma organıydı, orada güzel ve önemli hizmetlere imza attık.

İl Güvenlik Danışma Kurulu, İl Suriye Koordinasyon Kurulu bünyesinde de çalışmalar yürüttüm, daha yaşanabilir, huzurlu, temiz bir kent için öneriler sundum, birçok sorunun aşılmasına da katkı sunmanın mutluluğunu yaşadım.

Mesela Madde Bağımlılığıyla Mücadele ve Koordinasyon Kurulu’nda görev aldım. Ki bu kurulun oluşumu, önerim olan Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalıştayı’nda kararlaştırılmıştı.

**

Evet, Sayın Valimizin İl Toprak Korumu Kurulu’nu yeniden aktif hale getirmesini bu nedenle çok önemsiyorum.

Önemsiyorum, zira bu kentte uzun süre İl Toprak Koruma Kurulu’nda sorumluluk aldım…

Mensubu bulunduğum bir çevre hareketinin(Batman Çevre Gönüllüleri Derneği) temsilcisi olarak uzun süre İl Toprak Koruma Kurulu bünyesinde çalıştım.

Dönemin Valileri Başkanlığında faaliyetlerine katıldığım kurullardan en önemsediklerimden birisi İl Toprak Koruma Kurulu idi.

Merhum Valimiz Recep Kızılcık’ı rahmetle anıyorum. Çevre sorunlarını çok önemseyen merhum Kızılcık, bu kurulu sürekli çalıştırıyordu.

Kendisinin döneminde sayısız kez İl Toprak Koruma Kurulu’nda katıldım ve önerilerde bulundum. Dönemin kurum yöneticileri, en çok önerinin bizden gittiğini çok iyi hatırlayacaklardır.

İl Toprak Koruma Kurulu’nun yeniden aktifleştirilmesine sevindim. Yeniden yapılanan bu kurulun ilk toplantısına davet edilmememize rağmen, kurula başarı dileğinde bulunuyorum.

**

**

Konumuzla ilgili habere bakalım: “İl Toprak Koruma Kurulu toplandı. İl Toprak Koruma Kurul Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya; Vali Şahin’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Defterdar Ali Osman Bilgili, İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin Kıyas İl Çevre ve Şehircilik Müdür vekili Muzaffer Özkan, DSİ 103. Şube Müdürü Bedi İlleri, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, Batman Üniversitesi ve TEMA Vakfı İl temsilcisi katıldı.”

Evet, normalde bu kurulun organizasyonunu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yapar. Çevre örgütü olarak en son anız yangınlarıyla mücadele için Tarım Müdürlüğü ile güzel çalışmalar yapmıştık.

Anız Çalıştayı’nın başarısındaki emek ve katkımız, önceki Valimiz Sayın Ahmet Deniz tarafından, ödül dağıtım töreninde dile getirilmişti. Çevre için gönüllü olarak verdiğimiz mücadeleyi yakından takip ettiğini belirten Sayın Deniz, gönüllülük temelindeki çalışmaların öneminin altını çizmişti.

Tarım Şube Müdürümüz, derneğimizin toplantısına katılmış ve birlikte çalışmaya devam etme konusunda duyarlı olacaklarını ifade etmişti. Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında kurulan ve faaliyetler yürüten İl Toprak Koruma Kurulu’na her türlü katkıyı sunmaya hazır olduğumu bu vesile ile belirtmek isterim. Kurulların çalışması, daha yaşanabilir bir kent içindir. Bir gönüllü olarak o faaliyetleri desteklerken, yapıcı yorumlarla da kendilerine yol göstermeye çalışacağım inşallah.

Bu kentin her türlü sorunlarını biliyoruz. İl Toprak Koruma Kurulu’na çok önemli görevler düşüyor. Darısı diğer kurulların başına.