*Birçok şehir yenileniyor. Yanı başımıza baktığımızda bir çok şehrin koşarak ilerlediğini görüyoruz. Evet, bazı şehirler bu iktidar döneminde önemli mesafeler aldı. Neden Batman, iktidarın nimetlerinden yararlanmasın.

*Her zaman söylüyoruz; Batman elindeki potansiyel zenginliğini değerlendirmeli. Yerel yönetim bazı projeleri hayata geçiriyor ama şehrin inşaat sektörünün aşmasını beklediği ‘hava mania’ sorunu ortada yerde duruyor. 

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN BEKLENTİSİ

Evet, bazı şehirler bu dönemde önemli mesafeler aldı.
Kentler yenilendi. Birçok kentin koşarak ilerlediğini görebiliyoruz. Batman ise bu dönemde ne yazık ki elindeki potansiyel zenginliği değerlendiremedi.
Bir Diyarbakır, bir Elazığ olamadık.
Marka şehirlerin gölgesinde kaldık.
Bunun birçok etkeni vardır kuşkusuz.
Galiba en büyük etken kent yöneticileri.
Bizde geçmişte pek, atak, cevval isimler yoktu. Son bir yıldır şehrin görüntüsünü değiştirecek bazı projeler hayata geçiriliyor ama elbette bu kent için yeterli değil.
Alın size bu şehrin önemli sorunlarından biri… İnşaat sektörü, haklı olarak ‘hava mania’ sorununun aşılmasının beklentisinde. Bir çok soruna duyarlılığıyla bilinen Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, yakın bir tarihte bu sorunu kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurmuştu.
Artık bu sorunu da çözüme kavuşturmaktan başka da şansı kalmıyor yerel yönetimin.

 

BATMAN, HIZ ALMALI…

Bir yılı aşkın süredir yerel yönetimin başında olan Ertuğ Şevket Aksoy, kendini halka karşı sorumlu hissediyor. Elindeki imkanları bu şehir için kullanıyor.
Evet, bu şehre değer katacaklara destek verilmeli. Şehrin zamanı, zenginlikleri değerlendirilmeli.
Her kentlinin bu yönde bir sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Hava mania sorunu çözülürse, bu şehir çok iyi mesafe olur. Özlenen, beklenilen projeler de hayata geçer. Batman’daki inşaat firmaları da yıllardır tozlu raflarda beklenilen projelere de start verir. Bazı alanlarda çok gerilerde kalan Batman’ın, hız alıp diğer illere yetişebilmesi için bu şart.

“ŞEHİR SENİN İÇİN YENİLENİYOR”

Batman Belediyesi’nin “Şehir senin için yenileniyor” sloganıyla başlattığı meydan, cadde, sokak, park, düzenleme ile asfalt ve kaldırım çalışmaları sonbaharın yağışlı döneminde sürüyor.
Şehrin bazı bölgelerinde trafik kilitleniyor, araç sürücüleri ve yayalar güzergahları kullanılamayacak derece sorun yaşasa da altyapısı tamamlanan ve asfaltlanan yollar güzelleşiyor.
Ancak eski çarşı esnafının, kış mevsimine denk düşen bu çalışmaların uzamasına yönelik endişesi var.
29 Ekim’de bitmesi beklenilen altyapı ağırlıklı bu projelerin gelecek ay’a sarkmasından kaygılı esnaf.
Umarız, Belediye bu projeleri Kasım’ın sonuna kadar tamamlar da eski çarşı esnafı rahat bir nefes alır.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, komşu il Diyarbakır’da kavşak düzenlemelerinin bir çoğu yerinde ve trafiği önemli ölçüde rahatlattı. Fakat konu Batman olunca, bu işi de ağırdan alıyor.
Şevket Başak köprülü kavşak geçidinin olduğu bölgede aylar süren çalışmaların bir bölümü bittikçe projenin çok iyi bir elden çıkmadığı anlaşılıyor.
Köprülü kavşağın kenarındaki yollar tek aracın geçebileceği kadar daralıyor.
Oysa o kadar geniş alan var ki neden o yollar o kadar dar tutulmuş anlamak mümkün değil.
Bir de bu proje kapsamında alt geçit ile yaya geçişinin olduğu güzergah aylardır bitirilemiyor. Yağışlı havalarda o geçit, küçük bir göl manzarası oluşturacak diye semt sakinleri kaygılı.
Zaman zaman şehrin trafiğini kilitleyen bu köprülü kavşak yapımının tam 3 yıldır bitirilmemesi ayrı bir sorun… Umarız, bu kış mevsimi o köprülü kavşak güzergahında oturanlar çile çekmez.