**Batman’ın inşaat sektörünün dört gözle beklediği ‘hava mania’ için Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan haber bekliyor. İnşaat firmalarının gözü de hava maniada.

**Güney Raman çevre yolu güzergahındaki 400 yatak kapasiteli hastane yapımı için de Belediye, imardan diğer sorunlara kadar pürüzleri giderdi. Artık gözler hastane ihalesinde.

HAVA MANİA, HAYAT VERECEK
Son dört yıldır inşaat sektörünü olumsuz etkileyen hava mania sorunundaki pürüzleri Belediye kaldırıyor.
Projesi hazır ‘hava mania’ya her an Çevre-Şehircilik Bakanlığı’ndan ‘yeşil ışık’ yakılabilir.
Bu şehrin ciddi sorunlarından olan ‘hava mania’ ile ilgili haberimizden sonra onlarca inşaat sektöründeki firmalar, umutlandı.
Aylar öncesinden hazırladıkları konut projelerini raflarda beklettiklerini açıklayan bazı inşaat firma temsilcileri anlatıyordu;
“Batman’ın yeni imar alanı olarak tespit edilen Hasankeyf karayolu ile yeni stad ve yakınındaki yeni Devlet Hastanesinde tasarlanan onlarca konut projesi var.
Yeter ki hava mania meselesi bir an önce çözüme kavuşturulsun. Her iş sezonunda Batman’da inşaat sektöründe 30 ila 40 bin arasında işçi çalışırdı. Demirciden kalıpçıya, sıvacıdan boyacıya bir çok kesimin can damarı inşaat sektörüdür.”
İnşaat firmaları çalıştırdığı işçileri ne Batı illerine ne de başka sektörlere kaptırmak istemeyince de tüm planları alt-üst olmuş.
4 Yıldır hava mania sorunun giderilmesini bekleyen Batman’daki gayrimenkul sahipleri de yerel yönetimin bu konuda attığı adımlarla umutlanıyor.

GÖZLER YEREL YÖNETİMDE
Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, hava mania sorunun çözümüyle ilgili mesajı; inşaat sektöründeki bir çok firmayı umutlandırdı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ‘hava mania proje’sini sunduklarını anlatan Aksoy, bir gerçeğin altını da çiziyordu;
“Bu konuda yaşanan tıkanıklığın önüne de geçmek istiyoruz. Batmanımızın inşaat sektörünü canlandıracak bu sorunu çözüme kavuşturabilmenin çabası içindeyiz. Hava mania ile ilgili pürüzler tamamen giderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onay vermesiyle bu konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendireceğiz.”
Batman’ın yapılaşmada ciddi bir sorun olan ‘hava mania’daki engellerin aşılması yerel yönetime de inşaat sektörünü de rahatlatacaktır.
Onlarca yapı projeleri ‘kentsel dönüşüm’ projesine katkı sunacaktır. Bir süredir bu şehrin hava mania da çektiği sıkıntı belki de yakın bir tarihte çözüm bulacak.
Hava limanlarıyla iç içe olan Adana, Trabzon ve Kütahya gibi iller ‘hava mania’ sorununu nasıl çözdüyse; Batman da bu sorunu çözmeye çok yakın… 
 

YENİ HASTANE
Güney Raman çevre yolundaki yeni şehir stadının hemen dibinde 80 dönümlük alana 400 yatak kapasiteli yeni hastanenin kazandırılması konusunda da gelişmeler var.
Belediye, o alandaki imar pürüzünü giderdi.
Artık Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce tahsisini üstlendiği yeni hastanenin ihalesinin gerçekleştirilmesi bekleniliyor.
Erköklü (Ermi) köyü sakinleri de ‘mahalle’ statüsü için gün sayıyor.
O köy; yeni hastane ve stadyumla belki de bu şehrin en güzel semtlerinden biri olacak.
Sadece Erköklü değil, İluh deresi kıyısındaki semtler de yeni hastane ve stadla hayat bulacak.
Trafik sorunun yaşanmadığı o bölge; yeni yapılaşma için ideal bir yer.
Yıllarca yatırımdan yoksun olan o mahallelere yeni yatırımların kayması şehirde bir yerde denge de sağlamış olacak.
Artık yeni hastanenin gecikmemesi; bir an önce ‘hayat’ bulması gerekiyor.  
 
BATMAN’IN BELLEĞİ KAYIT ALTINDA
Batman Çağdaş, bu şehrin belleğidir. İşte belleği de kanıtlayan belge niteliğindeki sararan fotoğraflar.
35. Yılın arifesinde Batman Çağdaş’ın ‘Nostalji’ sayfaları okurların büyük beğenisini kazanıyor.
“Öyle bir değişti ki Batman” ve “Spor Nostaljisi” köşeleri bu şehrin dününün ne kadar renkli geçtiğini gösteriyor.
1984’ün başında yayın hayatına başlayan Batman Çağdaş’ın, o yıllarda arşivlediği kareler, bir belgesel gibi.
Şehrin belleğini oluşturan Çağdaş’ın sararan arşivinde kimler yok ki…
Dönemin İlçe ve İl’in üst düzey bürokratları, yöneticileri, politikacıları, kanat önderleri, esnafı, sporcusu ve sade vatandaşın karelerini görünce; Batman Çağdaş’ın petrol şehrine ne kadar hizmet verdiğini gözler önüne seriyor.
Fotoğrafların konuştuğu ‘nostalji’ köşeleri bir yerde bu şehrin oluşumunu anlatıyor.  
35 Yıllık süreçte Batman Çağdaş, birçok olaya tanıklık etti.
Her gün okurlarına yıllar öncesinin fotoğraflarını sunan ve şehrin ne kadar geliştiğini o tarihi belge niteliğindeki kareleri  paylaşan Batman Çağdaş’ın fark yaratan köşelerine; Türkiye’nin dört bir yanından mesaj geliyor…

Ezgi Sütçü: “Eskiye dair paylaştığınız fotoğraflar için teşekkürler. Sayenizde rahmetli babam İzzettin Sütçü’yü görüyorum. İyi çalışmalar.”

Hayrettin Akyüz: “Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun nam-ı diyar Dinamit Şükrü Uzunboylu.”

Selahattin Batman: “Hey gidi günler, çocukluğumun başkenti Batman.”

Dune: “Harika, haberi sonuna kadar okudum, zaman içinde değişen Batman’la ilgili daha çok haber yapmalısınız, büyüklerimizin anlattığı gibi.”

Ömer Işık: “Bu paylaşımlarınız çok değerli.”

Süleyman Erdem: “Evet çok değişti. Artık kimse kimsenin umurunda değil. Tefecilik, kumar, uyuşturucu var. Eski Batman öyle değildi…”

Ramazan Çelik: “Öncelikle Batman Çağdaş Gazetesine bu haberleri yayınladığı teşekkür ediyorum. 17 dönem Siirt-Batman Milletvekili Aydın Baran’ın, Batman’a katkıda bulunan hizmetlerini dile getirmesi çok güzel. Rahmetli Aydın Baran’ın isminin yaşatılması konusunda yerel yönetimlerimizin büyük ayıbı var. Umarım duyarlı olurlar.”

Muhammed Dilek: “Vay be. Belediyespor’da rahmetli Polat abi, mekanı cennet olsun. Nur içinde yat. Petrolspor’da Mehmet Kaplan, Okan Babahasan, kaleci Yüksel, Devran. Tebrikler Batman Çağdaş.”

Yılmaz Nas: “Güzel, bir o kadar da değerli bu paylaşımlar için Batman Çağdaş gazetesine teşekkürler.”

Yerel medyada marka olan Batman Çağdaş’ın fark yaratan ‘Nostalji’ köşelerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz…