*Okur, haklı olarak Batman’ın 500 yataklı yeni hastanesinin akıbetini sık sık soruyor. Geciken bu yatırım Batman’ın gündeminden bir türlü düşmüyor. Bu şehrin özellikle sağlık sorununu aylardır gündemde tutuyoruz ama maalesef hastanenin ihalesinin ne zaman gerçekleşeceği konusunda net bir tarih yok.

*Geçen hafta sonu Batman’da sürpriz bir konuk vardı. Milletvekili Ziver Özdemir’in mevkidaşı, bir dönemlerin ünlü politikacısı merhum Ali Rıza Septioğlu’nun 2 dönemdir milletvekilliği yapan oğlu Faruk Septioğlu ile sohbet etme imkanı bulduk. Milletvekili Septioğlu da babasının izinde gibi…

YENİ HASTANE FAZLA GECİKMESİN
Batman’ın konum olarak ‘sağlık üssü’ olduğunu ve komşu ülke Irak ve Suriyelilerin de tercih ettikleri il olması nedeniyle yeni hastanesinin gecikmemesinin gerektiğini söyledik, çok yazdık.

Yer bulundu, girişimler oldu ama bu yatırım için hala ihalenin ne zaman yapılacağı konusunda belirsizlik var.

Batman’da sağlık yatırımları yeterli değil.

Gerek Irak gerekse Suriye’den gelen yabancı konukların yanı sıra komşu il ve ilçelerden de buraya gelen hastalar, yeterli doktor ve uzmanı görmeyince Diyarbakır, Elazığ ve Gaziantep’in yolunu tutmak zorunda kalıyor.

Her şeye rağmen Batman Bölge Devlet Hastanesi’ndeki doktorlar ile özel hastanelerin doktorları beklenenin üzerinde bir performansla çalışıyor. Şayet bir Bölge Devlet Hastanesi daha veya şehir hastanesi olsaydı kim bilir Batman hangi noktada olurdu…

Geçenlerde Milletvekili Ziver Özdemir, altını çizerek 500 yataklı devlet hastanesinin Batman’ın kazanılmış bir hakkının olduğunu söylüyor ve ekliyordu: “Bu hastane öyle ya da böyle Batman’da yapılacak. Çünkü Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuda söz almış durumdayız. Daha önce belirlenen yer neresi ise büyük olasılıkla bu yatırım orada yapılacak.”

Evet, Milletvekili Özdemir 500 yataklı hastane konusunda oldukça rahat ve bu yatırımın gerçekleşeceğini belirtiyor.

Bu yatırımın gerçekleşmesi bizleri olduğu gibi Batmanlıları da mutlu edecek. Artık bu hastanenin ihale aşamasının hızla tamamlanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Aylardır gündemde olan bu yatırımın gecikmesi elbette şehir için kayıptır. Ancak Milletvekili Özdemir’in 500 yatak kapasiteli yatırımı yeniden takip etmesi ve gündemde tutması da sevindirici bir gelişmedir.

SEPTİOĞLU’YLA SOHBET
Uzun yıllar bölgede politika yapan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin her yeni döneminde geçici Meclis Başkanlığı’nı yapan Ali Rıza Septioğlu’nu tanımayan, bilmeyen yoktur.

Uzun yıllar Elazığ Milletvekili olarak parlamentoda görev yapan Ali Rıza Septioğlu, dobralığı ve esprileriyle birçok seçmenin de gönlünde taht kurmuştur.

Merhum Septioğlu, yatırımcı bir Bakan değildi.

Onun deyimiyle hava-cıva Bakanı’ydı…

Meteorolojiden sorumlu Devlet Bakanlığını yaptığı dönemde de yörenin sorunlarını merhum Şerafettin Elçi gibi dillendirmeyi başarmıştı.

Mekanı cennet olsun. Bir süre önce hayata veda etti.

Şimdilerde oğlu Faruk Septioğlu milletvekilliği yapıyor.

Kimse büyüğünün ya da babasının yerini tutamaz.

Fakat genç vekil Septioğlu, babasının izinde gibi.

Geçenlerde Milletvekili Ziver Özdemir’in bürosunda sohbet ettiğimiz Elazığ Milletvekili Septioğlu, anlamlı bir mesaj veriyordu: “Babamın bana söylediği önemli bir söz hala kulağımda. Makamlar, mevkiler ve koltuklar gelip geçicidir. Kalıcı olan vatandaşlara hizmettir ve hoş bir seda bırakmaktır.”

Aslında Septioğlu ailesi, yıllardır politikanın içinde olan geniş bir aile.

Merhum Ali Rıza Septioğlu ebediyete göçtükten sonra ailesi de onun geride bıraktığı yol haritasında ilerliyor.

2 Dönemdir Elazığ Milletvekilliğini sürdüren Faruk Septioğlu bölgenin sorunlarını gündeme getiriyor.

Eski politikacılar ile yeni politikacılar arasındaki farka da değinen Septioğlu bakın neler diyor:
“Elazığ’ın da Batman’ın da sorunları birbirine benzer. Bölge milletvekilleri ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bazen batıdaki milletvekillilerini kıskanmadan edemiyoruz. Ankara’da batı milletvekillerinin odalarının önü boş ama doğu milletvekillilerinin ofislerinin önü ana-baba günü gibi. Batı illerindeki milletvekilleri bize göre çok şanslılar. Çünkü bizdeki sorun ve istekler onlarda yok. Ama yine de biz seçmenlerimizin isteklerine kulak vermek zorundayız. Onların dertleriyle dertlenmek bizim görevimiz.”

Aslında, Milletvekili Septioğlu’nun verdiği çok mesaj vardı ama özeti siz değerli okurlarla paylaştık. O da merhum babası gibi samimi ve dürüst…

Kısacası, bu coğrafyada iktidarın ve muhalefetin vekillerinin işi zor. Hele hele bu coğrafyada politika yapmak çok ama çok zor.