*Petrol şehrinin ilk meydanı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı çok uzun süre ihmal edildi. Alan çevresindeki esnaflar, hep sorunlarla boğuştu. Kupkuru bir alan petrol şehrine yakışmıyordu.

*Bu şehirde yapılacak daha çok iş var. Yeni hastanenin Sağlık ve Kalkınma Bakanlığı’nca onaylanması umut verici bir gelişme. Batman yaşanabilir kentler sıralamasında basamak atmalı artık.

500 YATAKLI HASTANE
Üç yıl öncesine kadar 200 yatak kapasiteli olarak düşünülen Batman’ın yeni hastanesinin 500 yatak olarak revize edilmesi, şehrin sağlık sorunundaki yükünü rahatlatacaktır. 5-6 Mevcut özel hastane var diye Batman, maalesef son yıllarda sağlık yatırımlarından istediğini alamamıştı. Bölgedeki birçok il, ‘Şehir’ hastanelerine kavuşurken, Batman’ın 350 yatak kapasiteli bir devlet hastanesi ile yetinilmesi, sağlıkta ciddi sorunlar oluşturmuştu.

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi ve Vali Ahmet Deniz’in, Güney Raman çevre yolunda imara açtıkları 90 dönüm arazide yapılmasını planlanan yeni hastaneye; geçen hafta Sağlık ile Kalkınma Bakanlığının onay vermesi, bu şehrin sağlığına rahat bir nefes aldıracaktır.

Şehir, hızla büyüyor ve ‘büyükşehir’ olacak.
Büyükşehir olacak iller arasında yer alan Batman’a, Tıp Fakültesi ve Araştırma Hastanesi’nin de kazandırılması kaçınılmazdır.

Bu şehirde yılda 2 Milyona yakın hasta, Bölge Devlet hastanesinde şifa arıyor.

Yaşanılabilir iller sıralamasında Batman’ın artık basamak atlamasın zamanı gelip, geçmiştir. Sağlıkta olduğu gibi eğitimde de bu şehrin yeni yatırımlara gereksinimi var. Umarız; yeni hastanede olduğu gibi eğitimde de yeni yatırımlara tanık oluruz.

Bu şehrin beklentileri var. Bu talepleri de yazmak bizlerin görevi.

TPIC PERSONEL ALIMLARI…
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan TPIC, eski İkmal Müdürlüğü alanında ofis kurmuş…

Bu ofise hemen her gün işsiz gençler akın ediyor.

Önümüzdeki günlerde 500’e yakın eleman alımı gerçekleştirecek olan TPIC, bölgede en büyük sahayı Batman’da açacağı için işsizlerin de talepleri arttı.

İşçi alımıyla ilgili günlerdir gerek Petrol-İş sendikasının gerekse de politikacıların açıklamalarını gündemde tutuyoruz.

Herkesin ortak kanısı, TPIC’in eleman alımında Batmanlıları tercih etmesi.

Yıllardır kara altının çıktığı bu şehirde; elbette işçi alımı da Batman’dan yapılmalıdır.

Son yıllarda bazı kurumlar, şaibeleri ortadan kaldırmak için eleman alımını kurayla gerçekleştiriyor. Geçen yıl Belediye, özel güvenlik elemanını kurayla gerçekleştirmişti. Neden aynı uygulamayı TPIC yapmasın?

Petrol-İş Sendikası’nın önemli bir uyarısı da vardı;

“Yıllarını TPIC’e veren ve sondaj aramalarında tecrübeli olan petrol emekçilerine öncelik verilmeli, ardından diğer alımlar kurayla yapılmalı…”

Bu da yerinde bir talep…

Milletvekili Ataullah Hamidi de TPIC’in alımlarda mutlaka Batmanlı işsizlere öncelik verilmesinin altını çiziyor;

“Seçim bölgemde işsizlik had safhada. TPIC’in her şeyden önce alımlarda Batmanlı gençlere öncelik vermesi gerekiyor. Bu konuda Enerji Bakanlığı’na, TP ve TPIC yönetimine de talepleri ilettik. Umarım alımlarda öncelik Batmanlı gençlere verilir…”

Önümüzdeki ayın başına kadar TPIC, eleman alımını gerçekleştirecek. Başvuru sayısı 11 Bini bulmuş. Herkesin ortak kanısı; TPIC mağdurlarına öncelik ve kura…

O MEYDANA YAKIŞTI
Cumhuriyet alanının eski manzarası tek kelimeyle ‘kasaba meydanı’ görüntüsünü andırıyordu.

O alanda ne oturacak bir doğru dürüst park vardı, ne de oturulacak bir yer.
65 Yıl önce yapılan o ihmal edilmiş ‘meydan’ı o berbat görünümünden kurtarmak için Belediye geçen yıl yaz-kış demeden çalıştı.
Petrol şehrini yaşanabilmek için Belediye yeni projeler geliştirdi.
İlk olarak Belediye o alanı güzelleştirdi.
Cumhuriyet alanına yeni ağaç fideleri, büyükler için oturma alanı, kamelyalar yerleştirildi.
Akşamları karanlık düşünce; o alan bir başka güzelleşiyor.
Geceleri o meydandaki zifiri karanlığı aydınlatan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür.
Umarız,  şehrin diğer alan ve meydanları da böyle olur…