*Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, başkentte güzel bir gelenek başlattı. Zaman zaman İl Başkanı Diyaeddin Uçar’ı yanına alıp şehrin sorunlarıyla ilgili olarak muhatap bakanları ziyaret ederek çözüm talebinde bulunuyor Hamidi.

* Geçen yıldan beri 400 yataklı şehir hastanesi için 80 dönüm arazinin Milli Eğitim’den Sağlık Bakanlığı’na devredildiği Batman’da, henüz yeni sağlık yatırımına başlanılmaması düşündürücü elbette.
YENİ YATIRIM GECİKİYOR

Batman’a yeni sağlık yatırımı öyle bir hal aldı ki, artık yeni şehir hastanesinin ne zaman başlayacağı konuşulmaya başlayınca; iktidarın tek vekili Ataullah Hamidi yeniden harekete geçti.
Şehrin sorunlarının çözümü konusunda sık sık Bakanları ziyaret eden Milletvekili Ataullah Hamidi, geçenlerde yine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a, yeni hastanenin durumunu sordu.

Yine sağlık yatırımları kapsamında henüz hizmete açılmayan Hasankeyf’teki  Devlet hastanesi ile kaba inşaatının büyük bölümü tamamlanman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin de durumunu gündeme getiren yine Milletvekili Hamidi’ydi.
Geçen hafta sonu iki günlüğüne seçim bölgesine gelen Milletvekili Hamidi’nin gündemi yoğundu.
Elbette gündemde ‘Referandum’ var. Şehrin acil sorunları belki şu günlerde ikinci plana düşüyor fakat bazı yatırımlar da unutuluyor.

Bazı Bakanların önümüzdeki günlerde Batman’a gezisi var.

Bazı sorunlar birikti, referandum öncesinde yeni şehir hastanesinde temel atma belirsizliği, 16 Mayıs şehir stadının durumu mutlaka ama mutlaka gelecek konuklara iletilmeli.

Yeni şehir hastanesinden söz edilmeli. Bu önemli yatırım gündemden düşmemeli.

HAVA LİMANINDA SEFER SAYISI DÜŞTÜ

Şu günlerde kimsenin gündeminde olmadığı bir başka konu ise Batman Hava limanı’ndaki uçuş sayısının düşüşü.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre; 2017’nin ilk 2 ayında Batman Hava limanından toplam 492 uçuş gerçekleştirildi.

Bir önceki yılın aynı döneminde ise 513 uçuş gerçekleştirilmişti Batman limanından.

Bu yılın ilk 2 ayında uçuş olarak yüzde 6 daha düşük performans gösteren Batman hava limanı, günde 4 uçuşla bölgede en az seferlerin yapıldığı il konumunda.

Batman hava limanı neredeyse Hakkari ve Şırnak’taki hava limanlarıyla eş değerde.

Oysa Batman’a her gelişlerinde kendileri de şehrimizi ilgilendiren her bir projeye destek olacaklarını müjdeleyen bazı Bakanların, vaadlerini yerine getirmelerini istiyoruz.

ŞEHİR HASTANESİ GECİKMESİN
Evet Batmanlılar, uçak seferleri kadar yeni şehir hastanesini de konuşmaya devam ediyor.
Artık yeni sağlık yatırımının uzadığıyla ilgili yorumlar yapılıyor.
Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, bu önemli yatırımın gecikmemesi için sık sık Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret ediyor...
Önceki Sağlık Bakanları da şimdi ki Bakan da Milletvekilimizi güzel sözlerle ağırlıyor ve şehir hastanesi yatırımıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini açıklıyor.
Batman’da yeni yatırımlarla ilgili sessizlik var. 400 Yataklı hastane hayalimiz, gerçekleşsin istiyoruz.
2017 yatırım programında bu önemli sağlık yatırımı gerçekleşmeli.
Gerçi biz bu yatırımın gerçekleşeceğine inanıyoruz.
80 Dönümlük yer hazır, ihale aşamasındaki şehir hastanesi inşaatının bizi de şaşırtarak önümüzdeki günlerde başlamasını dört gözle bekliyoruz.

*****

BATSO ATAKTA
Batman Ticaret ve Sanayi Odası, hafta sonu Atatürk parkı bitişiğindeki yeni binasına taşınıyor.
49 Yıllık Oda olan BATSO, uzun yıllar Midyat Garajı’nda kaldı, ardından da son 10 yılda Akyürek mahallesindeki binada hizmet verdi.
1968 Yılında Batman’da kurulan Oda’nın kurucu Başkanlığını Mahmut Ortaboy yapmıştı.
Oda’da iz bırakan bir diğer isim ise merhum Mehmet Teymur’du.
Son dönem BATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Abdulkadir Demir ve yönetimi, Oda’ya örnek projeler kazandırdı.
Hizmet binasından elektronik arşive, Kültür mahallesindeki taziye evi’nden amatör spor takımların sponsorluğuna kadar birçok projeyi hayata geçiren BATSO’nun, Atatürk parkı bitişiğindeki modern binası görülmeye değer.
7 Katlı binada tabiri caizse ‘Yok’, ‘yok.’ Modern konferans salonu, Meclis toplantı salonu ve teras katıyla mükemmel bir hizmet binasını şehre kazandıran BATSO’nun hedefi; artık ekonomi uzmanlarını şehirde ağırlaması... ‘Batman buluşmaları’ adı altında yatırımcıları bilinçlendirecek toplantıları düzenlemeleridir BATSO.
Demir başkanlığındaki BATSO yönetimini örnek projeleri hayata geçirdiği için kutluyoruz...