Uzun bir süredir Batmanlıların gündeminde olan yeni hastanenin bu şehrin önemli bir sorunu olduğuna dikkat çekiyor ve bu şehre sevdalı olan herkesin bu yatırımın daha fazla gecikmemesinin gerektiğine işaret ediyoruz…

Vali Hulusi Şahin’in üzerinde titizlikle durduğu bu sağlık yatırımının gecikmemesi için de çok yazılar yazdık. Bu yılın sonunda bitmesi beklenilen yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin eski hastane ile birleştirilerek ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürülmesine de yönelik öneriye herkes sıcak bakıyor…

NEDEN ARAŞTIRMA-İHTİSAS HASTANESİ OLMASIN
Haftalar ve aylardır bu şehirde sağlık sektörünün ne kadar gerilediği ve sonrasında Sağlık Bakanlığı’nın da programa yeni hastanenin artık bu şehir için bir gereksinim olduğuna dair çok yazılar yazdım.

Halen çarşı-pazara çıkarken ‘Yeni Hastanenin yapımı konusunda bir gelişme var mı’ şeklindeki sorunların da muhatabız.

Bir yatırımı savunurken bazı çevrelerin, ‘Yeni hastanenin yapılacağı alana yakın yerde acaba arsanız mı var’ diye böyle tuhaf sorularla da karşılaşıyoruz ne yazık ki…

Bugün geriye dönüp de baktığımızda; bu şehrin genel sorunlarının çözümünde Batman Çağdaş’ın ne kadar olumlu çalışmalara imza attığımızı görüyorum. Batman’ın eski Devlet Hastanesi’nin temelinin atılması için kampanya düzenleyen Batman Çağdaş, dönemin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın’dan aldığı müjdeli haberi 1987 yılında sürmanşete almıştı.

Yine 1989 Yılında ‘Batman İl olsun’ imza kampanyasında da o dönemler 25 bin imza toplayan Batman Çağdaş, imzaları Batman Çağdaş’ın kurucusu merhum ağabeyimiz Enver Arslan’ın da içinde bulunduğu bir heyetle başkente götürülmüştü. Batman’ın ilk günlük gazetesi yine Üniversite için de benzer kampanyalara imza atan tek gazeteydi.

O günden bugünlere Batman Çağdaş’ın ne kadar doğru işler yaptığı ortada…

ŞEHRİN BU YATIRIMLARA İHTİYACI VAR
Aslında bu gazete bu şehrin ihtiyaç duyduğu yatırımlara dikkat çekiyor

Batman’ın aksayan sorunları köşemde sürekli dile getiriyorum.

Geldiği günden beri bu şehrin aksayan sorunlarının çözümü büyük çaba sarf eden Vali Hulusi Şahin’in yapımı bitme aşamasındaki Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin hizmete açılması için gösterdiği çalışmasına tanığız.

Bu hastanenin Bölge Devlet Hastanesi ile birleştirilip Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürülmesine yönelik bir proje hazırlığı var.

Geçenlerde görüştüğümüz AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür, bu projeyi anlattı.

Bu hastane projesinin yerinde bir karar olacağını söyledik.

Çok uzun süren Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin tamamlanmasına sayılı günler kaldı. Vali Hulusi Şahin, dün de hastanede çalışmaları yerinde inceledi.

Hemen herkesin önerisi iki hastanenin birleştirilip Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne dönüştürülmesi.

İki hastane birleştirilirse; o bölgeye otopark alanının daha da genişletilmesine yönelik Vali Hulusi Şahin, bir projeyi bizlerle paylaşmıştı.

Batman gibi bir şehirde iki hastanenin ‘Araştırma-İhtisas’ Hastanesine dönüştürülmesi çok zor olan şey değil…

Bu projenin üzerinde düşünülmesi ve çok çalışılması gerek…

Kalın sağlıcakla…