Hasankeyf’teki eski çarşı hüzünlü baharlardan birini yaşıyor.

Dicle nehri kıyısındaki esnafların umudu; yeni turizm sezonu.

Bölgenin kapadokyası Hasankeyf’te bahar mevsimiyle birlikte hareketlilik başlarken, Hasankeyfli esnaf turizmden payına düşeni alabilmenin çabası içinde. Doğa güzelliğiyle Hasankeyf’te, gözler yerli turiste çevrilmiş durumda.

Batman bir de haksız rekabetle baş etmeye çalışıyor.

Batman’a komşu Diyarbakır ve Mardin’e THY’nin uçak sefer sayısı artırılırken, Batman günde 4 uçuşla yetinmek zorunda bırakılıyor.

Nedense turizm pastasının büyük bölümünü komşu iller kapıyor.

Batman’a daha önce düzenlenen Antalya ve İzmir seferleri ise nedense düzenlenmiyor. Aylardır Batmanlılar hava yolculuğunda çile çekiyor.

Ve de pahallı yolculuk yapıyor.

Batman’daki seyahat acenta sahipleri "Gözümüz, kulağımız THY’nin Batman’a düzenleyeceği yeni uçuş seferleri haberinde" diyor.

Öyle bir noktaya geldik ki, hepimiz kent merkezi yada Hasankeyf’te turist görünce sevinir olduk. İşin teselli veren kısmı, bölgenin farklı kentlerinden antik kente gelenlerin sayısında artış olması. Çünkü Hasankeyf tarihi dokusuyla, adıyla bile insanların içini ferahlatıyor. 

Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf ve Dicle nehri kıyısı, hafta sonları özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa, Siirt, Bitlis, Bingöl ve Muş’tan gelen yerli turistlerin ilgi odağı durumunda.

Bunda Kültür-Turizm İl Müdürlüğü’nün düzenlediği festivallerin de büyük katkısı var şüphesiz.

Kısacası; hafta sonları bir başka olur Hasankeyf ve Dicle nehri kıyısı...