Öğretmenler günü dolayısıyla 24 Kasım’da Kozluk’ta büyük bir Taekwondo turnuvası düzenlendi.
Hasankeyf, Beşiri ve Batman’dan Çogem, Halk Eğitim Merkezi ve özel salonlardan toplamda 108 sporcunun katıldığı müsabaka kıran kırana geçti.
Minikler ve Yıldızlar kategorisinde gerçekleşen müsabakalarda ev sahibi takım Kozluk birincilik kupasını alırken Hasankeyf takımı katılan tüm kız sporcularının madalya almasıyla dikkat çekti.
Aslında bu başarı tesadüfî değildi. Aylar öncesinden başlayan maraton ve Hasankeyf Kaymakamının vermiş olduğu destek bu sonucu getirdi.
Kaymakamın vermiş olduğu talimatla önce bir araç ayarlandı. Araç sürücüsü yaşının vermiş olduğu tecrübe ve birikimle sporcuların hemen hemen tüm isteklerini yerine getirdi.
Hasankeyf HEM Müdür Yardımcısı Vahap Özoğlu adeta yılların antrenörü gibi minik kızlarla ilgilendi.
Hasankeyf HEM Müdürü Turan Turğut elinden gelen çabayı gösterdi.
Hasankeyf İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Bey sürekli telefon ederek halimizi sordu.
Büyükler kategorisinde madalyalı sporcu Mehmet Turan ve İdris Cihan o gün bizlere asistanlık yaptı.
Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halil Çöl insan üstü bir çaba ile tüm organizasyon boyuncu üstün bir performans gösterdi.
Çok güzel bir ekip ve çok iyi bir performansla minik kızlar tüm sıkletlerde madalya alarak bir ilke imza attılar.
Ayrıca en iyi taktik ve en centilmen dallarında da Zühra Türkan ve Müzeyyen Talayhan madalyaya layık görüldüler.
Kozluk Kaymakamı elinden geldiğince misafirperverlik gösterdi.
Batman yavaş yavaş bir şeyleri başarmanın farkına varıyor.
Taekwondo sporu bu gün Batman’da en çok lisansa sahip bir olimpiyat branşı. Ciddi dereceler var. Okullar arası Taekwondo şampiyonu bir Batmanlı.
Hasankeyf’te Taekwondo branşına ilgi yoğun. Özellikle de kız çocukları bu branşı çok sevdi. Yeter ki kendilerine bir destek sunulsun.
Çok değil, bundan birkaç ay öncesine kadar Hasankeyf’te tek bir lisanslı sporcu yok iken bugün sadece Taekwondo dalında 64, Dağcılıkta da 16 resmi lisanslı sporcu var.
Hasankeyfli sporcuların madalya sayısı birkaç ay içinde kırk rakamına ulaştı. Bu bile az bir destek ile olduğuna göre yeterli destekde neler olur, varın siz düşünün.
Hasankeyf Kaymakamı çok iyi niyetli, idealist, hizmetten yana bir kişi. Sporcuların bazı sorunlarının olduğunu biliyor ve bir şeyler yapmayı da istiyor. Mesela sporcularımızın Dıbok diye tabir edilen spor üniformaları yetersizdi. Birkaç elbise ancak vardı ellerinde. Büyük bir özveri ile kız sporcular elbiselerini değiştirerek maçlara çıktılar. Düşünün bir, her maçtan sonra tekrar elbise değiştir. Çeyrek final, yarı final ve finallerde bile toplamda üç kez elbise değiştirdiler. İşte Kaymakam bunu bildiği için minik sporculara elbise sözü verdi. Kuşak Terfi ücretini karşılayacağını söyledi. Ayrıca spor yapılması adına bir mekân sıkıntısı da mevcut. Bunun içinde şimdilik geçici bir çözüm buldu. İleride kalıcı bir yer bulmak içinde arayış içinde.
Sözün özü. Atalarımız demiş ya, bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur. İşte bu çocuklarda aynen bu misal, ellerinden tutulursa bırakın bölgede yada ülkede inanın Dünya’da şampiyon olurlar. Vanlı Nur Tatar nasıl ki olimpiyat meşalesini, aldığı gümüş madalya ile yurdum adına taçlandırırken Hasankeyfli minik kızlarda en az Nur Tatar ablaları gibi bu başarıyı yakalayabileceklerdir.