**Bu şehrin ilk günlük gazetesi Çağdaş’ın 35. Yıl dönümünde halkın teveccühünü bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşadık. Yöneticisi, okuru, iş dünyası ve STK temsilcileri, Çağdaş’ın bu şehre olan katkısını bir kez daha dillendirmesi, geçmişten günümüze ne denli sorumlu gazetecilik anlayışının  da bir göstergesi olsa gerek.

** Batman, 2018’de yerel yönetimin yanı sıra sağlıkta ve yapılaşmada atılım bekliyor. İnşaat sektörü haklı olarak hava maniaya endeksleşmiş… Şehrin sağlık üssüne dönüşebilmesi için de yeni 500 yataklı hastane projesinin hayata geçmesi elzem meselelerden.

YILLARINI ŞEHRE VEREN GAZETE
Batman Çağdaş, 35 yıllık süreçte ne badireler atlattı…

El dizgisinden entertipe, ofset baskıdan, internet dünyasına kadar her koşulu gören bu gazete, yayınının yanı sıra karşılaştığı sorunları tekrar dillendirmenin gereği yok…

Koskoca 35 yılda bu şehre büyük hizmetler veren Çağdaş’a, okurların yanı sıra eski-yeni politikacılar, şimdi ki yöneticiler de teveccühte bulunuyor.

1984-2018 Yılları arasındaki Batman’ın değişimini en iyi belgeleyen gazete konumundadır Çağdaş…

Bu gazetenin sararan arşivinde herkesin bir hikayesi var.

Sadece Batman’da değil, yurtiçi ve yurtdışından binlerce gurbetçi, okur Batman ile ilgili gelişmeleri Çağdaş’tan takip ediyor.

Hafta sonu sade bir etkinlikle Çağdaş emekçileri bir araya gelerek, 35. Yılı kutladı.

Çağdaş’ı ziyaret ederek, 35. Yılını kutlayan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, el dizgisiyle hazırlanan sayıları görünce ‘nostalji’ yaşadı... Yıllar önce bu şehrin kanayan sorunu olan ‘İluh’ sorunuyla ilgili haberleri görünce Başkanvekili Aksoy, şaşırdı…

O dönemlerde el dizgisiyle hazırlanan bulmaca, şiir köşesi ve yerel sorunların ağırlıklı olduğu manşetler, başkanın dikkatini çekiyordu.

Batman Çağdaş’ın 35 yıllık serüveni dolu dolu geçti. Bu şehre mal olan bu yayın organında onlarca kişi adeta bir iletişim okulundan mezun oldu….

Özetle; bu gazete hep objektif ve ilkeli yayın politikasıyla bugünlere geldi.

Teveccühlerini eksik etmeyen STK, yönetici, siyasetçi ve okurlarımıza tekrardan teşekkürler.

500 YATAKLI HASTANE BEKLEYİŞTE
Şanlıurfa ve Elazığ’a kadar bin yataklı yeni şehir hastaneleri yükselmiş…

Elbette GAP’ın kalbi konumundaki milyonluk Şanlıurfa’ya kimsenin diyeceği yok ama nüfusu Batman ile aynı olan Elazığ’ın onlarca hastane yatırımına rağmen bin yataklı şehir hastanesine kavuşması açıkçası bizleri kıskandırıyor. Varsın, bu yatırım Elazığ’a da yapılsın.

Ancak potansiyeliyle şehir hastanesini hak eden Batman’ın, Sağlık ve Kalkınma Bakanlığının onayladığı 500 yataklı kapasitesinin artık gerçekleşmesi gerekiyor.

Yine sağlık yatırımları kapsamında bu şehrin Tıp Fakültesi ile Araştırma-İhtisas Hastanesi’ni hak ettiğini de dile getiriyoruz. 2019 Seçimlerinde bu şehrin en büyük talepleri bunlar olacak.

Güney Raman Çevre yolunda 90 dönümü hazır olan yeni hastanenin ihalesinin Nisan ayına kadar gerçekleşeceği de dilden dile dolaşıyor. Sağlık yatırımını açarken, 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin de yarıda kalan inşaatının da ihalesi 8 Mart’ta…

Batman’ın sağlık yatırımlarında yerinde saymamasının gerektiğini biz değil, ilin yöneticileri ve politikacıları da söylüyor. Umarız; 500 yataklı hastanenin temeli bahar da atılır da bu yatırım daha fazla gecikmez…

HAVA MANİA BEKLENTİSİ
İnşaat sektörünün gözü yeni hava maniada…

2017’de yaptığı projelerle birçok kesimin takdirini toplayan Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, hava mania sorununun da çözümü konusunda çalışmaların büyük bölümünü tamamlamış…

İnşaat sektörü yeni iş sezonunda hazırladığı projeleri de raflardan indirmiş. Yılda ortalama 100 bin kişinin geçimini sağladığı inşaat sektörünün gözü artık hava manianın açıklanmasında… Batman’ın yeni imar alanları da hava maniayı bekliyor. Batman-Hasankeyf yol güzergahı, Erköklü ve Aydınkonak çevresi de yeni imar alanı kapsamına alınmış…

Yerel yönetim hava maniayı Mart ayının sonunda açıklayacağı beklentisi var. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, bu projeyi de tamamladıklarını söylüyor ve ekliyor: “Hemşehrilerimize verdiğimiz vaatleri yerine getirdiğimiz gibi hava maniayı da kısa sürede kamuoyuna duyuracağız. Ayrıca İluh deresi için de yapabileceklerimizi anlatacağız. Turgut Özal bulvarına alternatif olacak Batman-Hasankeyf yolu da 2018’in önemli projeleri arasında yer alacak…”

Özetle; Batman çalışanı takdir ediyor. Gerek gazetecilikte gerek diğer mesleklerde farkındalık yapanlar; her zaman toplumda değer görüyor.