Bayram arifesinde Batman’dan İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’e uçak bileti bulmak zor. Hele şu günlerde bayram tatiline gitmeye hazırlananların; hava yolculuğundaki çileyi anlatmaya gerek yok…


Batmanlıların haklı talebi Antalya ve İzmir’e direkt uçak seferlerinin yapılmasıdır. İki yıl öncesine kadar bu şehirlere seyahat etme imkanı bulan Batmanlıların, bu talebinin karşılanmaması düşündürücüdür…

DİREKT SEFERLER ŞART
Ramazan Bayramı arifesindeyiz.
Bayram tatiline hazırlananların büyük çoğunluğu hava yolculuğu ile seyahat etmek istiyor ama maalesef Batman limanında uçak seferleri kısıtlı mı kısıtlı.
Günler öncesinden yer ayırmadıysanız vay halinize...
Ya 500 TL’yi gözden çıkaracaksınız ya da komşu İl Diyarbakır’dan uçmak zorunda kalacaksanız.
İstanbul ve Ankara’ya zor da olsa sefer bulabilirsiniz ama İzmir ve Antalya’ya direkt seferlerin olmadığı Batman’da; günün yarısını yolda geçiriyorsunuz.
İşte Batmanlıları anlamayan THY ve diğer hava yolları şirketlerinin işgüzarlığı bu.
Umurlarında değil. Vatandaş, uçak seferlerinde çile üzerine çile çekiyor.
Ne Pegasus ne Sun Ekpress ne de Onur-Air hava yolları, Batman’a ek uçak seferleri  gündemlerinde bile değil.
Nedense THY ve diğer hava yolları şirketleri, Batman’a sefer düzenlenmiyor.
İzmir ve Antalya’ya direkt seferler, bu şehirde hava yolculuğundaki çileyi ortadan kaldırır.


TALEPLER İLETİLDİ AMA…
Türk Hava Yolları’nın Batman hava limanından uçak seferlerin artırılmasına yönelik talepler bir hayli dillendirildi.
Gerek Batman Milletvekili Ataullah Hamidi gerekse de Vali Ahmet Deniz’in büyük bir çabası var ek uçak seferleri için.
Batman-Ankara ek uçak seferleri başladı.
Haftada üç günlük ek seferler, az da olsa biletlere yansıdı.
Bayram öncesinde büyük şehirlerden Batman’a tatilini geçirmeye gelenlerin çektiği çileyi görebilmek için Diyarbakır limanındaki manzara her şeyi özetliyor.
Komşu İl’in limanının yarısını Batmanlılar oluşturuyor.
72 plakalı araçlar son günlerde Batman-Diyarbakır arasında mekik dokuyor. Çünkü burada bilet bulamayanlar, komşu İl’in yolunu tutuyor.
Kısacası; Batman halkının talebi Antalya ve İzmir direkt uçak seferlerinin yapılmasıdır.
Batman halkı artık limanından büyük şehirlere seferlerin düzenlenmesini istiyor.
Komşu il’de günde 25-30 arasında uçuş yapıladursun. Batman 4-5 seferle sınırlı tutulsun. Bu çifte uygulamayı artık THY ve diğer hava yolları şirketleri de kaldırmalıdır.
Bu şehrin hakkı olan uçak seferlerinin düzenlenmesi gerekiyor…


MİSAFİRLERİMİZE HOŞGÖRÜ
Suriyeliler de Iraklılar da misafirlerimiz... Ülkemizin ve Batmanımızın hoşgörüsüne güvenerek, buralara kadar gelen çaresiz insanlara biraz sağduyulu davranmamız gerekiyor. Misafirlerimizin bir bölümü buradaki koşullar dayanamayıp çoktan Avrupa’nın yolunu tuttu. 3000’e yakın Suriyeli konuk, maalesef ayrılmak istemediği bu coğrafyaya veda etti. Memleketimiz; Ortadoğu’da yaşanan gerginliklerin ağır faturasını ödüyor. Ülkelerindeki savaştan kaçan sığınmacılar güvenli yaşam için Türkiye’yi seçiyor. Son yıllarda Irak ve Suriye sınırlarından binlerce insan can güvenlikleri için memleketimize sığındı. Adı üzerinde bu insanlara ‘sığınmacı’ diyoruz. Batmanımızda da hatırı sayılı miktarda bir sığınmacı yaşıyor.

Resmi rakamlara göre bu sayı 20 binin üzerinde görünse de gerçekte 30-35 bin civarında sığınmacının Batman’da yaşadığı biliniyor.

Ve Batman’da geçmişte olduğu gibi göçle gelen birçok insana sevgi ile kucak açtığı gibi bu sığınmacılara da sevgi ile kucak açtı.

DİLENİYORLAR AMA!..

Suriyeli sığınmacıların bir bölümü şehir merkezinin dört bir yanında dileniyor. Bazıları da ailelerinin geçimini sağlamak için her türlü işi yapmaya çalışıyor.

Dilenen sığınmacılara karşı bir öfke var.

Özellikle Ramazan ayında hayırseverlerin dağıttıkları bedava ekmek almak isteyenlere neredeyse dayak atmaya çalışan bazı çevreler var.

Bu çok yanlış...

O insanların hiç biri severek, isteyerek topraklarını terk etmedi. Bazı esnafların bu hatalı ve agresif çıkışları bize sığınan, memleketimizin, Batmanımızın hoşgörüsüne gölge düşürür. Bu insanlara böyle davranmamalıyız.

Suriyeliler de Iraklılar da misafirimiz ve kardeşlerimiz.

Onlar arasında hatalı olanlar varsa elbette ilgili kurumlar gereğini yapar. Bir kaç sığınmacının yanlış hareketini tüm sığınmacılara mal edemeyiz. Bu mübarek Ramazan ayında bize düşen ‘sağduyu’dur. Özellikle fırınların önünde bir ekmek için bekleyen sığınmacılara yapılan agresif hareketler hoş değil. Biz her zaman kucaklayan olduk. Öyle olmaya da devam edelim...