Taliban’ın dünya geneli şok dalgası yaratan kanlı okul baskını tüm gezegende nefret duygusu yarattı. Bunların yaptığı değil yüce dinimiz, en sapık mezheplerle bile mukayese edilemez
Mynet.com sitesinin verdiği bilgilere göre; Taliban, Pakistan’ın Peşaver kentinde daha çok asker çocuklarının gittiği bir okulda kıyım yaptı. Pakistan'daki katliam nedeniyle Türkiye'de de bugün bir günlük yas ilan edildi.
Dün sabah saatlerinde okulu basan saldırganlar çocukları ve öğretmenleri kurşun yağmuruna tuttu. Pakistan tarihinin en kanlı terör saldırısında militanlar, çoğu öğrenci olmak üzere 145 kişiyi öldürdü, kadın öğretmenleri öğrencilerin gözleri önünde yaktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu Pakistan'daki katliam nedeniyle Türkiye'de bir günlük yas ilan edildiğini açıkladı.CNN’e konuşan Pakistan Ordusu Sözcüsü Asıf Bacva, saldırıda yaşları 12 ila 16 arasında değişen 132 çocuk, 10 öğretmen veya okul personeli ve 3 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi. Bir öğretmeni sınıfta öğrencilerinin gözü önünde benzin dökerek yaktılar. Öğretmen canlı canlı yanarken çocuklara izlettiler (http://www.mynet.com/haber/dunya/share)
Amacı din olan, İslam olan bir kişi veya grup asla böylesine bir vahşete imza atmaz, atamaz. Ama yapılıyor. Bizden birkaç yüz kilometre ötede Işid terör örgütü de yine aynı mantaliteye sahip. Bunların yaptıklarını İslam’a mal etmek en az onlar kadar barbar olmak demektir
Çocukluğumuzdan beri oruç aylarında Çağrı filmini izlemişizdir. Filmde bir kesit vardı; Müslümanlar Mekke şehrini fethediyorlar ve biri bağırıyor ”çocuklara dokunmayın, yaşlılara ve hastalara dokunmayın, kadınlara ve mabetlere girenlere dokunmayın”.
Nerede o zaman ki Müslüman anlayış ve nerede şimdiki yobaz anlayış.
Resimlerine bakın, hiç birinde Allah’ın nurunu göremezsiniz.
Hepsinin suratında aynı ifade tarzı:
Sen diyeceksin ki, Allah’ın rızası da, cennetin anahtarı da sanki bunların ellerinde, öylesine bir kin ve kendini beğenmişlik işte.
Saç sakal karışık, üstlerindeki elbise, elbise değil de kadın entarisi sanki.(Hanımlar lütfen kızmasın. Amacım onları rencide etmek değil. Ama erkek gibi de durmuyorlar)
Küçücük masum çocuklara kurşun yağdıran bu insanların cehennemde bile yerleri yok.
İsimlerine bakarsan dersin bunların hepsi bir numara Müslüman. Ama icraat Yezit icraatı
Işit, kendi halinde yaşayan dünyanın en barışçıl insanları olan Ezidilerin erkeklerini öldürüp, kadınlarını köle pazarlarında satmadı mı?
İnsani yardım görevlisi Kızıl Haç mensubunu kurbanlık koç gibi kesmedi mi?
Tek amacı dünyaya tarafsız haber göndermek olan ve elinde silah yerine fotoğraf makinesi olan meslektaşlarımızı infaz etmedi mi?
Irak ve Suriye’de kendilerine direnebilme cesaretini gösteren bir tek Kürtler oldu ve bu yüzden de halen Kobani kantonuna en kahredici silahlarıyla saldırmaktalar. Zorlarına gitti, çünkü bir korku imparatorluğu kurmuşlardı ve bu korku tüm Arap coğrafyası ile birlikte dünyayı saracaktı. Ama olmadı.
Böyle olunca da bu tür sapık teröristler ellerinde ne varsa ortaya koyuyor. Mazlum kanıymış, çocukmuş, kadınmış çokta fark etmiyor.
Gerçekten yürekliyseniz, gerçekten yiğitseniz tüm dünyanın gözü önünde meydana gelen İsrail vahşetine dur deseydiniz ya.
Yada Mısır tarihinde ilk kez demokratik seçimle işbaşı yapan ve cunta ile yerinden edilen ve dahası idam ile yargılanan Mursi için harekete geçseydiniz ya,
Şii hilali için İran ve Hizbullah milisleriyle el ele veren Beşar ve bağlı cellatları Hortlak Şabbiha’nın katliamları için canınızı siper etseydiniz ya
Ama nerede?
Bunların gücü bir tek masumlara yetiyor
Bunların hükmü bir tek çocuk, kadın ve savunmasızlara geçiyor
Ama yapılan bu zulümlerin karşılıksız kalmayacağını yüce kitabımız Kur’an ve Peygamber söylüyor.
Peygamber (SAV) diyor ki; size ölü gelenler dirilsin. Yani batıl yoldan hak yola geçsin.
Yahu bunları gören namazdan vazgeçer (haşa)
Bu insan müsveddeleri keşke sözün ona İslam için çarpıştıklarını söylemeseydiler
Ama din büyük, dava insanlık tarihi kadar eski ve cennet ise kolay olmadığından Müslümanların imtihanı da böyle büyük oluyor.