* İnşaat sektörüne ciddi yatırım yapan Nova Park sitesi ortakları, Batman’a güzel bir tesis kazandırdı. Belde Mahallesi’nde bin metrekarelik alanda BOSS Lounge dinlenme salonunda; misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsiniz.

*Batman DSİ Şube Müdürü Bedii İleri, net bir şekilde taahhütte bulundu: “Batman çayına kadar olan derenin ıslah çalışmaları devam edecek. Dere içindeki atıklar kaldırılacak. Dere etrafındaki duvar Batman çayına kadar uzayacak.”

KONUKLARINIZI GÖNÜL

RAHATLIĞIYLA AĞIRLAYABİLİRSİNİZ

Belde Mahallesi’ndeki modern sitelerden Nova Park yapımcılarından bir güzel girişim daha!

İnşaat sektörüne ciddi yatırım yapan Nova Park sitesi ortakları, Batman’a güzel bir tesis kazandırdı.

İç mimarlığını Seda Erpolat’ın yaptığı mekan tek kelimeyle dört dörtlük.

Batman şehir merkezinde dünya mutfağı ve dinlenme tesisi olarak kurulan BOSS Lounge, dünya kahvelerini içeren tüm kahve çeşitlerini müşterilerine sunuyor...

Belde’deki Migros’un yeni şubesinin üst katında 1000 metrekarelik alan; dinlenme tesisi olarak düzenlenmiş.

BOSS Lounge Genel Müdürü Hafzullah Gelgen, Üniversiteli gençlerden oluşan tecrübeli bir ekip ve şefleriyle o dinlenme tesisine modern bir hava yakalamaya çalışmış.

Tesiste kalite ve titizliği görmek mümkün...

Batı illerindeki marka ürünlerinin bulunduğu BOSS Lounge salonunda; ürünler damak tadınızı şımartabilir, misafirlerinizi gönül rahatlığıyla ağırlayabilirsiniz...

BOSS Lounge’de sabah kahvaltıda yöresel ürünlerle buluşma imkanı bulabilirsiniz...

BOSS Lounge salonu toplantılar için de çok uygun...

Kurum ve kuruluşlar yemekli toplantılarını burada gerçekleştirebilirler...

BOSS Lounge’nin sahiplerini böylesi bir mekan kazandırdıkları için kutluyoruz…

DSİ’NİN İLUH DUYARLILIĞI!

Batman’ın kanayan yarası İluh deresinin tekrar atıklarla dolduğuna dikkat çekmiştik.

Önceki gün Batman Valiliği toplantı salonunda yılın ilk Koordinasyon Kurulu toplantısı vardı. DSİ Bölge Müdürü Ali Gökyol ve DSİ Batman Şube Müdürü Bedii İleri, Batman çayı ıslahı ile İluh deresi ilgili detaylı bilgi verdi.

DSİ Bölge Müdürü Gökyol ise Batman çayı ıslah projesi tamamlandığında; çay kıyısına bisiklet, yürüyüş yolları ve dinlenme tesislerinin de yapılabileceğine dikkat çekti.

İluh deresinde biriken atıkların temizleneceğine dikkat çektiler DSİ yetkilileri.

Ve Batman DSİ Şube Müdürü İleri, net bir şekilde taahhütte bulundu:

“Batman çayına kadar olan derenin ıslah çalışmaları devam edecek, dere içindeki atıklar kaldırılacak. Dere etrafındaki duvar Batman çayına kadar uzayacak. İluh’ta akan su çevredeki topraklara zarar vermeyecek. Bizim Batman Valiliği ile Belediye’nin yapmayı planladıkları kentsel dönüşüm projesinden ayrı bir çalışmamız var. Bu derede su taşkınlıklarının önlenmesi ve ıslahına yönelik çalışmalarımız eksiksiz bir şekilde sürüyor. Bu bizim taahhüdümüzdür.”

Bu sözleri söyleyen DSİ Bölge Müdürü Gökyol ile Batman Şube Müdürü İleri’nin söylemlerine güveniyoruz...

Son günlerde DSİ’nin, İluh deresi ile ilgili gösterdiği hassasiyet kendilerine güvenmemizi sağlıyor...

Onların da şunu bildiğine eminiz:

Biz bu sözlerin de takipçisiyiz…

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI!

Küresel ısınma artık iyiden iyiye etkisini hissettirmeye başladı. Küresel ısınmayı durdurma gibi bir olanağımız artık kalmadı ancak yavaşlatabiliriz. Bunun için de en basit anlamda, herkesin yapabileceği bazı katkılar var. İşte yapabileceğimiz 10 katkı:

- Ampulünüzü değiştirin: Standart akkor ampulünüzü tasarruf ampulü ile değiştirin, yılda 75 kg. karbondioksit tasarrufu sağlayın.

-Daha az araba kullanın: Her zamankinden daha sık yürüyün, bisiklet kullanın ve toplu taşıma araçlarından daha çok faydalanmaya özen gösterin. Araba kullanmadığınız her iki kilometre için 0.75 kg. karbondioksit tasarruf edeceksiniz.

-Geri dönüşüme katkıda bulunun: Evinizden çıkan çöplerin sadece yarısını geri dönüştürerek yılda bin 200 kg. karbondioksit tasarrufu sağlayabilirsiniz.

-Lastiklerinizi kontrol edin: Düzgün şişirilmiş lastiklerle litre başına aldığınız yol yüzde 3 oranında artacaktır. Her 4 litre benzin tasarrufu, 10 kilo karbondioksiti atmosferimizden uzak tutar.

-Daha az sıcak su kullanın: Suyu ısıtmak için çok fazla enerji gerekmektedir. Daha az su tüketen bir duş başlığı ile 175 kg., giysilerinizi soğuk ya da ılık suda yıkayarak da 250 kg. karbondioksit tasarrufu sağlayabilirsiniz.

-Ambalajları fazla olan ürünlerden kaçının: Çöpünüzü yüzde 10 oranında azaltarak 600 kg. karbondioksit tasarrufu yapabilirsiniz.

-Su ısıtıcınızı ayarlayın: Isıtıcınızı kışın iki derece aşağı, yazın iki derece yukarı ayarlayın. Bu basit ayarlamayla yılda bin kg. karbondioksit tasarrufu sağlayabilirsiniz.

-Bir ağaç dikin: Bir ağaç ömrü boyunca bir ton karbondioksit emer.

-Çözümün parçası olun: Harekete geçmek ve daha fazla bilgi almak için ' www.kureselisinma.info 'u ziyaret edin.

-Herkese anlatın: Küresel ısınmayla ilgili bildiklerinizi çevrenize anlatın.