*Şehirde herkes AK Parti’nin başta Batman Belediyesi olmak üzere, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını merak ediyordu. Günde onlarca kez Batman Belediye Başkan adayının kim olacağı sorusuna muhatap oluyorduk. Geçen Cuma aday belli olmuştu. Günler öncesinden de İl Başkanı Murat Güneştekin, aday olacağının sinyallerini vermişti; “Biz bu davanın adamıyız, verilecek her göreve hazırız…”

*Ak Parti elektronik temayül yoklamasının ardından anket çalışması yaptı. Çıkan sonuçlar daha önce yapılan anket sonuçlarıyla karşılaştırıldı ve İl Başkanı Güneştekin de karar kılındı. Daha önce de Milletvekili adayı olan Murat Güneştekin’in ismi bir çevre için sürpriz oldu ama o, bu göreve hazırdı…

SIRA İLÇE-BELDELERDE

Daha önce de yazmıştık... AK Parti’de Belediye Başkan adayı isimleri arasında İl Başkanı Murat Güneştekin’in, yer alabileceğini. 15 Gün önce Batman Çağdaş’a açıklama yapan İl Başkanı Murat Güneştekin, adaylığa hazır olabileceğinin sinyallerini verir gibiydi:

“Biz, bu davanın bir neferiyiz. Bize verilecek her göreve hazırız…”
Son günlerde AK Parti’de hava netleşmişti. Başkan aday adaylığına az sayıdaki müracaatın bir nedeni de buydu galiba.
AKP Genel Merkezi’nin Cumartesi açıkladığı 40 ilin belediye başkanı arasında Batman da vardı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende Batman Belediye Başkanı Güneştekin’i diğer başkan adaylarıyla birlikte açıkladı ve adaylık fotoğrafıyla Güneştekin, resmen AK Parti’nin Batman adayı olarak açıklandı…
İki hafta önce gerçekleştirilen temayül sonrası, bir anket çalışması daha yapıldı.
Çıkan sonuçlar daha önce yapılan anket sonuçlarıyla karşılaştırıldı.
Anketlerle ve temayüllerle aday belirlenmişti.
Geçen hafta içinde birkaç kez Batman masaya yatırıldı.
Üç isim üzerinde duruldu adı öne çıkanlar arasında BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy, Mehmet Şad ve hala bir kurumda görev yapan bir isim daha vardı. AK Parti Genel Merkezi bu isimlere onay vermedi.

GÜNEŞTEKİN DE KARAR KILINDI
Geçen Cuma İl Başkanı Murat Güneştekin’in adı konuşuldu.
Aslında geçen haftanın başından Cuma gününe kadar Güneştekin’in adı çokça dillendiriliyordu.
Genel Merkez tarafından gönderilen anket ekibi, Batman için alternatif isimleri de sorguladı.
E-temayül’den Batman Belediye Başkanlığına iki isim başvurdu. Bir süredir kamuoyunda kendilerini anlatmaya çalışıyorlardı.
İl Başkanı Murat Güneştekin, diğer adaylara göre birkaç adım öndeydi.
Güneştekin, 24 Haziran seçimlerinde 2’inci sıradan Batman milletvekili adayıydı ve seçilemeyince tekrar İl Başkanlığı görevine döndü.
Güneştekin, yıllardır bu partide bir nefer gibi çalıştı, partisine sırtını dönmedi. Referandumda da diğer seçimlerde de adaylarla kol kola gezdi.

İLÇE VE BELDELERDE HEYECAN…
AKP Genel Merkezi, şimdi de Batman’ın ilçe ve beldelerinde aday adayı olanlardan kimi ‘Belediye Başkanı’ olarak görmek istediğini soruyor
Söz konusu anketlerin sonucu birkaç gün içinde çıkar ve kulislerde konuşulanlardan anladığım kadarıyla önümüzdeki haftanın sonuna kadar Batman’ın ilçe ve Belde Belediye Başkan adayları da belirlenir.
Peki mevcut Belediye Başkanlardan hangi ilçe ve beldenin ‘Başkan’ı aday gösterilir?
5’i İlçe toplam 10 yerel yönetimin olduğu Batman’da, sanırım AK Parti Genel Merkezi de tek bir adayı bilmiyor…
Bu yüzden de ilçe ve beldelerde yeni anket çalışmalarını yapıyorlar…
En doğru adayı bulmayı amaçlıyorlar.
Bu şekilde kılı kırk yaran bir çalışma her zaman doğru sonucu vermeyebilir…
Bence, İlçe ve Belde Belediye Başkan adayının kim olacağını merakla bekleyenler, hafta sonuna kadar beklemek durumunda kalacak…