*Ziraat Bankası Belde Şubesi’nde 09-13 Nisan 2018 tarihleri arasında yastık altındaki altınların ülke ekonomisine kazandırılmasına yönelik kampanya başlatılacak. Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge yöneticisi Fersend Adıyaman, “Altınlarınızı belirtilen tarihlerde Belde şubemize getirerek, önce siz kazanın, sonra da ülkemiz kazansın” dedi.

KAMPANYA 9 NİSAN’DA
Ziraat Bankası Batman Belde Şubesi’nde “Altınlarınız, Ziraat’te size ve ülke ekonomisine daha çok kazandırsın” kampanyası 09-13 Nisan 2018 tarihleri kapsayacak. Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasıyla ilgili Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge yöneticisi Fersend Adıyaman, Ziraat Bankası Batman merkez Şube Müdürü Mustafa Gergin ve Zirat Bankası Batman Belde Şube Müdürü Muharrem Kocaarslan, açıklamalarda bulundu. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı tarafından taleplerin sadece Ziraat Bankası Şubeleri aracılığıyla alındığına dikkat çeken Banka Bölge yöneticisi Adıyaman, “Bu uygulama ile vatandaşlarımıza ek gelir imkanı sağlanacak ve yastık altındaki altınlar ülke ekonomimize kazandırılmış olacak. Batman’da Ziraat Bankası Belde şubemizin aracılığıyla 09-13 Nisan 2018 tarihleri arasında talepler alınmaya başlanacaktır. Vatandaşlarımızın belirtilen tarihlerde altınlarını ilgili şubemize getirerek; çalınma ve kaybolma riskinden kurtararak, Devlet güvencesinde ek getiri imkanına kavuşacaktır” diye konuştu.

“BU FIRSAT KAÇMAZ…”
Ziraat Bankası Diyarbakır Bölge yöneticisi Fersend Adıyaman sözlerini şöyle sürdürdü: “İster altın tahvili ister altına dayalı kira sertifikası olarak tercih yapılabileceklerdir. ‘Ben faiz istemiyorum’ diyen vatandaşlarımız, kira geliri olarak tercih yapabileceklerdir. 2 Yıl vade ve 6 ayda bir kupon ödemesi, kira geliri (6 ayda bir yüzde 1.20, yıllık yüzde 2.40) sağlamaktadır. Bu ürüne özel gelir vergisi (stopaj) kesintisi yapılmamaktadır. Böylece daha da avantajlı hale gelmektedir. 22 ve 24 ayar kabul edilmektedir. Vadeden önce satma imkanı bulmakta, 3 aydan sonra satılması halinde herhangi bir iskonto uygulanmamaktadır. 2 Yılın sonunda arzu edenler ise fiziki olarak altınlarını çeyrek, Cumhuriyet veya 1 Kilogram külçe altın şeklinde alabileceklerdir. Altınların değer tespiti, belirtilen tarihlerde ilgili şubelerimizde bulunan altın eksperleri tarafından yapılacaktır. Altınlar herhangi bir değer kaybına uğramadan saf altın olarak şubelerimizde açılan vadesiz altın hesaplarına gr altın olarak kaydedilecektir. Her açıdan avantajlı olan bu fırsat kaçmaz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim