** 1 Kasım 2013 tarihinde benzin istasyonunda iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden işadamı 53 yaşındaki M. Ali Evgün’ün cinayetindeki sır perdesi hala aralanamadı.

** Kardeşinin cinayet zanlılarını ihbar edenlere para ödülü vereceğini belirten Ekrem Evgün: “Cinayetle ilgili 13 aydır hiçbir gelişme yok. Kamera kayıtlarına rağmen olay aydınlatılamadı. Bu şahısları ihbar edenlere para ödülü vereceğim” diyor.

SALDIRI KAMERADA AMA!

Batman’a 28 kilometre uzaklıktaki Batman-Diyarbakır eski yol güzergahında Sekvan Akaryakıt istasyonu marketine 13 ay önce saldırı gerçekleştiren ve istasyon sahibi 53 yaşındaki M. Ali Evgün’ü dört kurşun darbesiyle öldüren zanlılar, halen kayıp. İşyerindeki kamera kayıtlarına da yansıyan saldırıyla ilgili 13 ayda hiçbir gelişmenin yaşanmadığını belirten M. Ali Evgün’ün kardeşi Ekrem Evgün, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin olayı aydınlatmasını istiyor. Cinayetin aydınlatılması için iki ay önce özel bir ekip oluşturulduğunu da ifade eden Evgün: “Zanlıların yakalanması için kamera kayıtları başta olmak üzere ne kanıt varsa Kozluk C.Savcılığı ile ilgili kurumlara teslim ettim. Ancak bir ize rastlanamadı. Özel ekip kurulmuş ama bu ekip halen benimle bile görüşmedi” dedi.

ŞİKAYET EDENE PARA ÖDÜLÜ

Saldırganlardan birinin kamera görüntüsünü kendi imkanlarıyla kriminal incelemeye de verdiğini söyleyen Evgün, şöyle devam etti: “Bizim kimseyle bir düşmanlığımız yoktu. Kendi halimizde esnaflardık. Bu planlı bir saldırı mı bilemiyoruz. Sonuçta istasyondan hiçbir şey alınmamış. Soygun mu planlı bir cinayet mi aydınlatılmasını istiyoruz. Olay nedeniyle psikolojimiz bozuldu. Herkesle mesafeliyiz. Çünkü düşmanımızın kim olduğunu bilmiyoruz. Vatandaşlardan ricam bu saldırganları tanıyan, bilen varsa lütfen savcılığa şikayette bulunsun. Bu şikayeti yapanlara para ödülü vermeye hazırım, yeter ki ağabeyimin katilleri bulunsun.”

OLAY NASIL İŞLENMİŞTİ?

Olay, gece 01.10 sıralarında Batman’a 28 kilometre uzaklığındaki Karpuzlu (Selibe) köyü yakınlarındaki akaryakıt istasyonunda meydana gelmişti. Uzun süredir Batman-Diyarbakır eski yol güzergahında akaryakıt istasyon sahipliğini yapan iki evli ve 13 çocuk babası Evgün, şapkalı iki kişinin, “Sigara ve yiyecek istiyoruz” demeleri üzerine açtığı markette 5 kurşundan 4’ünün vücuduna isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırganlar ise 13 aydır hala aranıyor.

Editör: TE Bilişim