** 30 Ağustos Zafer bayramının 93. Yıldönümü Batman’da askeri birliklerinin geçiş töreniyle kutlandı. Belediye’den katılımın olmadığı törende Vali Azmi Çelik ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, halkın bayramını kutladı.

BULVARDA KUTLAMA
Turgut Özal bulvarı Valilik kavşağındaki 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamalarına il yöneticileri ve askeri erkan katıldı. Batman Belediyesi’nden temsilcinin katılmadığı Zafer bayramının 93. Yıldönümü etkinliği, sıkı güvenlik önlemleri altında geçti. Kutlamaların yapıldığı alan, trafiğe kapatıldı. Vali Azmi Çelik, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam ve il yöneticilerinin katıldığı kutlamalarda Gaziler de askeri birliklere eşlik etti.

VALİ VE PAŞA, BAYRAMI KUTLADI
Törenler, Valilik bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk bırakmayla başladı. Askeri birliklerin geçişi öncesinde Vali Azmi Çelik ve Garnizon Komutanı Tuğgenaral Fuat Güney, askeri araçla bulvardaki yurttaşların bayramını kutladı. Güvenlik görevlileri, olası olaylara karşı güzergahta sıkı önlemler aldı. Yüzbaşı Fatih Ertan, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı. Daha sonra askeri birlikler, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ve ‘Vatan sana canım feda’ sloganlarıyla yürüdü. Bu arada sıcak havaya karşı protokol bölümüne vantilatörlerin bırakılması da dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim