** BDP Batman seçim çadırını ziyaret eden BDP Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak, yüzde 65’in üzerinde oy alacaklarına inandıklarını belirterek; “Kürdistan'ın kentleri birbiriyle yarışıyorlar. Buradan Rojava'ya öz yönetimle özerklik selamlarımızı gönderelim” dedi.

KIŞANAK, BATMAN’DAYDI
BDP Batman Belediye eş başkan adayları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir'e destekler sürüyor. BDP Diyarbakır Büyükşehir Eşbaşkan adayları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, önceki akşam BDP Batman seçim lokalinde düzenlenen Êzîdî Hozan Dilovan konserine katıldı. Konserin ardından söz alan Kışanak; “Kürt halkı olarak, irademizi, duruşumuzu, rengimizi 21 Mart'ta Amed Newroz'unda bütün dünyaya ilan edeceğiz. İnanıyoruz ki Amed Newroz'una en büyük katılım Batman'da olacak. Amed Newroz'una renk katacağınız için şimdiden hepinizi kutluyorum” dedi. Batman'da seçim sonuçlarının yüzde 65'in üzerinde olacağına inandıklarını belirten de Kışanak, şöyle devam etti: “Kürdistan'ın kentleri birbiriyle yarışıyorlar. Amed'in Bismil ilçesine Qamişlo ve Kobanê'yi rakip göstermiştim. Bismillilere dedim alın rakibiniz ve özerkliğinizi ilan edin. Şimdi de Batman'da öz yönetimin en güçlü iradesini açığa çıkaracağına inanıyorum. Burada 10 günümüz kaldı bu 10 günü de en güçlü çalışmayla yürütelim. En güçlü sonuçları alalım. Buradan Rojava'ya öz yönetimle özerklik selamlarımızı gönderelim.”

İMZALAR, OYLARDAN AZ OLMAMALI”

Öcalan için başlatılan imza kampanyasına da dikkat çeken Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu Newroz'un ana teması özgürlüktür ve önderliğe özgürlük Kürdistan'a özgürlüktür. Önderliğe özgürlük imza kampanyasını en güçlü şekilde yürüttüğünüze inanıyoruz. Amed'de bir iddiamız var. Diyoruz ki toplanan imzalar, oylardan az olursa kabul etmiyoruz. Ne kadar oy alırsak o kadar da imza toplamalıyız. Sizlerin emeğiyle ve çabasıyla önderliğimizi 2014 yılı içerisinde artık özgürlüğüne kavuşturulacak. Buraya, Amed'e ve Kürdistan'a gelecektir.” Öte yandan Batman'ın Gültepe Mahallesi'nde açılan BDP seçim bürosu önünde şölen düzenlendi. Şölene Eşbaşkan adayı Gülistan Akel katılırken, yerel sanatçıların seslendirdiği müzikler ardından şölen sona erdi.

Editör: TE Bilişim