** Özelleştirme İdaresi’nin satışa çıkardığı Batman ve ilçelerindeki Tekel’e ait taşınmaz malların ihalesine daha önce talipli olan 17 firmadan 16’sı yüksek fiyat nedeniyle ihaleden çekildi. Beşiri ilçesindeki taşınmazlar 6 Milyon TL ile sahibini buldu.

** Rayiç fiyatların yüksekliğinden yakınan firmalar: “Batman’daki gayrimenkuller, Ankara-Kızılay’daki gayrimenkul fiyatlarının değerinde. Bu fiyatlarla kimse bu taşınmazları almaz” diye konuştular.

16 FİRMA ÇEKİLDİ
Çoğu tekstil atölyelerine dönüştürülen Tekel’in eski hangarlarının da aralarında bulunduğu taşınmaz malları ihaleye çıkaran Özelleştirme İdaresi, rayiç bedelleri yüksek tutunca 16 firma ihaleden çekildi. Dün Ankara’da Özelleştirme İdaresi’nin açtığı ihalede Batman Tekel’e ait gayrimenkullere 11 Milyon 691 bin TL, Sason’a 2 Milyon 53 bin TL, Kozluk’a da 2 Milyon 400 bin TL rayiç bedel biçildi. İdare’nin rayiç bedellerini yüksek tutması, firmaları teklif vermekten caydırdı. 16 Firma yetkilisi, rayiç bedellerin yüksekliğinden yakınarak teklif vermedi. İhalesi gerçekleşen tek yer Beşiri ilçesindeki Tekel tesisleri oldu.

BEŞİRİ’DEKİ TESİSLERE 6 MİLYON TL
Batman’ın Beşiri ilçesindeki Tekel’in taşınmazlarına 2 Milyon 300 bin TL rayiç bedel veren Özelleştirme İdaresi’nin açık artırma ihalesi, ARM Enerji ile İrfan Bozkurt ortaklığıyla sahibini buldu. 6 Milyon TL ile Beşiri’deki tesisler satılırken, 16 firma yetkilisi ise Özelleştirme İdaresi’nin rayiç bedellerine tepki gösterdi. Firma yetkilileri, şöyle konuştular: “Batman’daki gayrimenkuller, Ankara-Kızılay’daki gayrimenkullerin değerinde tutuldu. Bu fiyatlarla açık artırma mümkün değil. Tesislere kimse talipli olmaz.” Bu arada Özelleştirme İdaresi’nin Batman’daki taşınmazlarla ilgili kararı sonradan açıklayacak.

Editör: TE Bilişim