**YSK, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin Batman’ın da aralarında yer aldığı bazı seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti. 


HERKES KENDİ SANDIĞINDA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım Genel Seçimleri’nde güvenlik nedeniyle Batman’ın da aralarında bulunduğu bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri reddetti. Kurul, sandıkların taşınmasına yönelik talepleri oy çokluğuyla reddetti. Bu karara göre, ilçe seçim kurullarının aldıkları kararlar iptal oldu. Batman’da 80 ila 90 bin seçmen diğer sandıklarda oy kullanma talebi de rafa kalkmış oldu.

BATMAN’DA 15 MAHALLE
Diyarbakır -Sur, Şanlıurfa-Ceylanpınar, Hakkari-Yüksekova, Şırnak- Cizre, Muş-Varto ve Batman merkez ilçe ile Sason ilçesinin de aralarında bulunduğu bazı sandıklarda güvenlik nedeniyle oy kullanılmayacağı talebini YSK, oy çokluğuyla reddetti. Batman’da 15 mahalledeki 26 okulda yaklaşık 80 ila 90 bin civarında seçmenin güvenlik nedeniyle sandık kurulamayacağını YSK’ya bildiren Batman Merkez İlçe Seçim Kurulu, seçmenlerin farklı bölgelerdeki sandıklarda oy kullanmasına karar vermişti. YSK’nın red kararıyla birlikte seçmenler, daha önce kullandıkları okullarda oy kullanabilecek. 
Editör: TE Bilişim