**Ceviz büyüklüğündeki mıcır taşların araç camlarını tuz-buz ettiğini söyleyen sürücüler; “Böyle asfalt serimi mi olur? Yollar beton asfaltla kaplanacağına köy yollarından daha beter hale getiriliyor” diyorlar.
YOLLARA DİKKAT
Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, Batman-Hasankeyf yol güzergahının bir bölümünü mıcır taşlarıyla asfaltlaması sürücüleri görünmez kazalarla karşı karşıya getiriyor. Ceviz büyüklüğündeki mıcır taşlarının araçların camlarını tuz-buz ettiğini belirten sürücüler; “Daha önce beton asfaltla kaplanan yollara şimdi de Rotmix asfalt seriliyor. Köy yolları bile bu yoldan daha güvenli. Ceviz büyüklüğündeki mıcır taşları kazalara davetiye çıkarıyor. Taşlar yüzünden araçlarda cam kalmıyor. Neden yollara eski asfalt serimi yapılmıyor” dediler.




“BETON ASFALT UNUTULDU”
Karayollarının çevre yolları ile şehirlerarası yollara uyguladığı beton asfalt serimi yerine son dönemlerde daha çok Rotmix denilen mıcır taşıyla asfalt döktüğünü belirten araç sürücüleri, şunları söylediler; “Yolların kalite olarak standartlarda olması gerekirken, maalesef son dönemlerde yollara dökülen asfaltın üzerine bir de mıcır taşları bırakılıyor. Taşlar yerine oturmadan trafiğe açılan yol güzergahında yüzlerce aracın camları zarar görüyor. Göz göre göre Karayolları tehlikelere davetiye çıkarıyor.”

Editör: TE Bilişim