**Batman’ın Belde mahallesinde su sızıntısı, 12 ve 13 katlı apartmanların altında obruk oluşturdu. 13 katlı bina tahliye edildi. Su sızıntısı nedeniyle çevre yolunun bir bölümü de çöktü.

** Binada 40 santimlik kayma olduğunu belirten apartman yöneticisi Osman Aksoy: “Yer bilimcilerinin raporuna göre çevre yolu yakınındaki bazı yapıların altından su sızıntısı tespit edildi. Her an binalarda kayma yaşanma korkusu yaşıyoruz” dedi.

BİNADA 40 SANTİMLİK KAYMA
Türkiye Petrolleri güzergahı olarak bilinen Siirt-Batman çevre yoluna komşu bazı apartmanların altında tespit edilen su sızıntısı, Belde mahallesi sakinleri arasında paniğe yol açtı. Belde mahallesinde yaklaşık 9 yıl önce temeli atılan 13 katlı bir binada 40 santimlik kayma olması üzerine konut sahipleri tahliye edildi. Belediye’ye başvuran apartman sakinlerinin talebi üzerine çevrede su sızıntısı kaçağı için kazı yapan ekipler, Batman-Siirt çevre yolunun altında da su kaçağı tespit etti. 6 Metre derinlikte suya rastlanılan çevre yolu paralelindeki bir sokak trafiğe kapatıldı. 


YER ALTINDA OBRUK OLUŞTU
Tahliye edilen 28 dairenin apartman yöneticisi Osman Aksoy, Yer Bilimcileri ile Jeoloji mühendislerinin binada incelemelerde bulunduğunu belirtti. 1 kilometrelik alandaki yapıların bir çoğunun su sızıntısı yüzünden kayma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden yönetici Aksoy, şöyle konuştu : “Binayı tahliye ettik ama hala su sızıntısına önlem alınmış değil. Fore kazıklar çakıldığı halde su kaynağına önlem alınmadı. Mağdur durumdayız. Her an binamız ile çevresindeki diğer yapılarda çökme tehlikesi yaşanabilir. Su sızıntısına önlem alınmasını istiyoruz.”


ÇEVRE YOLU ALTINDA SU SIZINTISI
Ağır tonajlı araçların geçtiği Batman-Siirt çevre yolunun altından su sızıntısını tespit eden Batman Belediyesi ekipleri, su kaçağını tespit etmek için alanın bir bölümünde kazı yaptı. Kazı sırasında doğalgaz hattı sızıntısı Belediye görevlilerine zor anlar yaşattı. Kendi imkanları ile doğalgaz şebekesini onaran ekipler, “Batman-Siirt çevre yoluna bitişik sokakta 6 metre derinliğinde suya rastladık. Su kaynağının nereden geldiğini tespit etmeye çalışıyoruz” diye konuştular. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim