** Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘gıda malzemesi alımı’ nedeniyle yolsuzluk davası açılan eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, 7 yıl süreyle aynı yardımı yaptığı halde tek bir davanın açılmadığına dikkat çekti ve ekledi; “Ben nasıl yoksulların parasını yerim?”


NEDEN DAHA ÖNCE DAVA AÇILMADI?”
Tutuklu Belediye Başkanı Necdet Atalay, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel ile haklarında ‘gıda malzemesi alımı’ndaki yolsuzluk iddiası nedeniyle dava açılan Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan; “7 Yıl süreyle Başkanlık görevini sürdürdüm. Gerek Ramazan ayı gerekse de doğal afetlerde dargelirli ailelere gıda malzemelerine yönelik yardımlarımız oldu. O dönemde bu yardımlarla ilgili tek bir dava açılmadı. Alımların tümünü fatura karşılığında yaptık” dedi.


DAVALAR PEŞ PEŞE…
2.5 Yıl süreyle cezaevinde, yaklaşık 4.5 yıl süreyle de görevde olmadığı halde gıda ve yardım malzemelerine yönelik davanın açılmasının düşündürücü olduğunu söyleyen Kalkan; “Gıda yardımında yolsuzluk iddiasıyla hakkımızda 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava sürüyor. 29 Aralık’ta bu dava görülecek. Bu davaların açılmasına anlam vermiş değilim. Eskiden yaptığımız yardımların bırakın davalık olmasını, soruşturmalık bile olmazdı. Ancak son dönemlerde davaların peş peşe açılması ister istemez kafalarda soru işareti bıraktırıyor” diye konuştu.


7 AY HAPİS CEZASI
2009 Yerel seçimlerinde belediyenin bazı araçlarında parti flamaları ile Belediye Başkanı Necdet Atalay’ın afişlerinin asılmasından ötürü 7 ay hapis cezasına çarptırıldığını da belirten Hüseyin Kalkan, şöyle konuştu; “Seçim yasaklarını içeren genelgede maalesef o dönem görmediğim halde belediye başkanı adayı fotoğrafları itfaiye araçlarının üzerinde görüldüğü gerekçesiyle böyle bir cezayla karşı karşıya kaldım. 7 Ay hapis cezası kesinleşti ama Yargıtay’a başvurdum.”

Editör: TE Bilişim