** Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Batman’a gelen ünlü aktrist Türkan Şoray, Batman Park’ta düzenlenen söyleşide hayranlarıyla bir araya geldi. Katılımcıların ‘Yılmaz Güney’e hayranlığınız sürüyor mu?’ sorusuna Şoray; “Yılmaz Güney’e kim hayran değil ki? Yılmaz Güney efsanesi bende hala yaşıyor” yanıtı verdi…

HAYRANLARIYLA BULUŞTU

38. Turizm haftası’ etkinlikleri kapsamında Batman’da bulunan Yeşilçam’ın yıldızları hayranlarıyla bir araya geliyor. Dün kente gelen ‘sinemanın sultanı’ lakaplı Türkan Şoray, Batman Park AVM’deki ‘söyleşi’de hayranlarıyla buluştu. Söyleşide bir katılımcının ‘Yılmaz Güney’e hayranlığınız sürüyor mu?’ sorusuna Şoray; “Yılmaz Güney’e kim hayran değil ki? Hayranlarından biri de benim. O sinema için yaratılmış, sanatçılık için yaratılmış olağanüstü bir yetenek, sinemacılığı, insanlığı öyle, bıraktığı eserleri öyle, ben onun aramızdan ayrıldığını düşünmüyorum. Hala Yılmaz Güney efsanesi bende yaşıyor” yanıtını verdi. Batman’da nostalji yaşadığını da ifade eden Şoray, şöyle devam etti; “Buralara gelmek ne kadar güzel. Kalp kalbe, göz göze oluyoruz ne kadar güzel. Bu sevgiyi yaşamak çok güzel bir şey, sevgiyi paylaşmak lazım. Gercüş’te Hazal filmi çektiğimizde çok zorluklar yaşadık ama çok güzel bir film oldu. Fransa’da haftalarca izlendi, ödüller aldık. Büyük heyecanla uçaktan iner inmez o köye gittim. Anılarımı tazeledim. Film çevirdiğimiz evleri gördüm. O zamanki bebekler büyümüş.”


ŞORAY DÖVMESİ

Türkan Şoray’ın görmek için Diyarbakır’dan Batman’a gelen Welat Tatar, omzundaki Türkan Şoray dövmesiyle aktörün karşısına çıktı. Hayranının dövmesini ilgiyle inceleyen Şoray, Tatar’a sarıldı. Söyleşide Şoray’a şahmeran maketi de hediye edilirken, söyleşinin ardından Şoray, hayranlarıyla birlikte 1980 yıllarında rol aldığı ve Gercüş’te çekilen ‘Hazal’ filmini izledi.

Editör: TE Bilişim