*Batman’ın Demirlipınar (Mozgelan) köyünde kümes hayvanlarını telef eden 2 metre uzunluğundaki yılanı köylüler, kürekle öldürdü. 10’a yakın kümes hayvanını telef eden yılanı güçlükle öldürdüklerini belirten köy sakinlerinden Mehmet Şah Doğan: “İlk kez böyle bir yılanla karşılaşıyoruz. Kümes hayvanlarımıza zarar verince yılanı öldürmek zorunda kaldık” dedi.

YILAN, KÜMESE DADANDI
Batman merkeze bağlı Demirlipınar köyünde, köylüler arasında paniğe yol açan yılan, tavuk kümesine dadandı. Son bir hafta içinde kümes hayvanlarına dadanan yılan için nöbet tuttuklarını belirten köy sakinlerinden Mehmet Şah Doğan: “Son günlerde kümes hayvan sayımız azalıyordu. Acaba kümeslere tilki mi dadanıyor diye neredeyse nöbet tutacak hale gelmiştik. Komşumuzun üç adet tavuğu ile bir kuzusunu telef eden 2 metre uzunluğundaki yılanı kümeste görünce gözlerimize inanamadık” diye konuştu.

“TAVUĞU YUTMUŞTU…”
Demirlipınar (Mozgelan) köyünde ilaçlama çalışmalarının yetersizliğinden bu yıl akrep ve yılan sayısının arttığına da işaret eden Doğan, şunları söyledi; “Bahçemizin kümesinde iki-üç tavuğumuz ile hindi telef edilmiş vaziyetteydi. Bir tavuğu yediği sırada yılanı fark ettik. Kürekle öldürdüğümüz yılan içinden tavuk çıktı. İki metre uzunluğundaki yılanı güçlükle etkisiz hale getirdik. Aksi takdirde köydeki tüm kümes hayvanlarının çoğunu telef edip yutacaktı. İlk kez köyümüzde böyle büyük bir yılanı görüyoruz. Uzunluğu iki metreyi bulan, kalınlığı ise 10 santim olan yılan bizi dehşete düşürdü.” (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim