** Batman’da 38. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı’nda Halk Eğitim Merkezi ve Çatom’da üretilen ürünler, ‘el sanatları sergisi’nde vatandaşlara sunuldu. Etkinlikte yöneticiler ve yurttaşlar ‘çevreye duyarlılık’ yürüyüşü de gerçekleştirdi.

HER GÜNÜMÜZ FESTİVAL OLSUN”

Batman’da Turizm haftası etkinlikleri sürüyor. Atatürk Parkı’nda sergilenen ‘el sanatları sergisi’ ilgi gördü. Programda katılımcılar ‘çevreye duyarlılık’ yürüyüşüyle de etkinliklere renk kattı. Atatürk Parkı’nda el sanatları sergisinin açılışını yapan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy: “Turizm haftası ilimizde diğer illere oranla daha güzel ve daha şenlik havasında geçiyor. Bu da bizim moralimizi düzeltiyor ve şehrin sinerjisine sinerji katıyor. İnşallah bu tür etkinlikleri daha farklı boyutlarda yapmayı düşünüyoruz. Bu anlamdaki çalışmalarda sesimizi dünyaya duyurmayı hedefliyoruz. Her günümüzün şen ve festival havasında geçmesini diliyorum” dedi.


5 METRELİK ŞAHMERAN

Batman’da ürettiği ‘ören bebek’ ürünleriyle bilinen Hamdullah ve Süleyman Güneş kardeşler, bu kez yaptıkları beş metre uzunluğunda Şahmeran’la sergide dikkat çekti. Mezopotamyaya özgü şahmeran simgesinin beğeni topladığını belirten Güneş kardeşler: “Batman’da ören bebek sanatıyla kendimizi kanıtladık. Bölgede çok yaygın olan şahmeran işlemeli sanatsal panolar eskiden birçok kişinin evini süslüyordu. Biz de bunu yeniden teşhir amaçlı büyük bir şahmeranla sergiledik. Bir kısmı İstanbul’da yapıldı. Diğer kalan süslemeleri kendimiz yaptık. 3 bin TL’ye mal oldu. Sergiye gelen vatandaşlar ilgisi bizi memnun ediyor.”


KUR-AN’I KERİM-İ TAŞA İŞLİYOR

Batmanlı heykeltıraş Ahmet Menekşe, Kuran-ı Kerim’in ayetlerini taşa işliyor. Taşa işlediği Kuran-ı Kerim-i etkinliklerde sergileyen Menekşe: “Kuran-ı Kerim’in 30 cüzünü taşa işleyerek müzeye hediye edeceğim. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Cüzleri tek tek taşa işleyerek bir ilke imza atmak istiyorum. Bu da yaklaşık 3 veya 5 yılımı alır. Tüm sayfaları bitirdikten sonra eseri Batman Müzesi’ne hediye edeceğim” diye konuştu. Öte yandan sergiye katılan vatandaşlar, taş işlemeli çalışmayı ilgiyle inceledi.

Editör: TE Bilişim