SERACILIĞIN MERKEZİNDEYDİ
Beraberinde Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Sebze-Meyve Hali Başkanı Abit Taymur ile birlikte Balpınar’daki sera alanlarını geçen Vali Hulusi Şahin, üreticilere her türlü desteği vereceklerini söyledi. Tarımın en güzel topraklarının Balpınar ile Batman Çayı yatağında olduğuna işaret eden Vali Şahin: “Batman’ın insanından memnunum. Batmanlı müteşebbis üretken, 8 aydır görev yaptığım bu şehirden memnunum. Güzel bir şehrimiz var. Tarım, sanayi ve turizmde artık marka şehir olmak istiyoruz” dedi.

ÜRETİCİLERE DESTEK SÖZÜ
Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ile Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’e Balpınar’daki sera işletmecilerinin Antalya-Kumluca’da eğitim görmeleri için gerekli çalışmaların başlatılmasını isteyen Vali Şahin, şöyle devam etti: “Alternatif ürün kapsamında lavanta ve susam gibi ürünlere de yönelmemiz lazım. Her bölgeyi ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor. Sason çilekle güzel bir ivme kazandı. Balpınar’da yetişen ürünün kalitesi de iyi. Kabzımalların kamyonlarıyla buradan mal almalarını bekliyoruz. Çiftçilerimiz yorulmasın. Balpınar’daki seracılara naylon desteğimiz olacak. Yeter ki bu ürünleri artıralım. Çok çalışalım, kazanalım. Ülke kazansın, biz de kazanalım.”

YILDA 14 BİN TON MAHSUL YETİŞİYOR
Balpınar ve çevresindeki köylerde 300 dönümlük sera alanında yılda otalama 14 Bin ton mahsul yetiştiğine işaret eden ilk seracılardan Ramazan Tufan ve muhtar Serdin Oğuz: “2000’li yıllarda Antalya’da seracılık eğitimi gördük. 15 Yıl önce seraya başladığımızda iki elin parmak sayısı kadar sera bulunuyordu. Şimdi sera sayısı 300’ü geçti. 1500’e yakın kişi serada çalışıyor. Seracılığın merkeziyiz. Daha fazla destek bekliyoruz” dediler. Öte yandan Batman Sebze-Meyve Hali Başkanı Abit Taymur, Balpınar’daki seracıların kooperatifleşmesiyle ürünlerinin daha büyük pazar bulacağını söyledi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim