** Verimli bir hasadın yaşandığı Batman ve yöresinde üreticilerin hububatlarını randevulu sistemle alan TMO, yeraltındaki silolara stok yapıyor.

SİLOLAR YETMEYİNCE
Hasadın büyük bölümünün toplandığı Batman ve yöresinde çiftçinin ürününü randevu sistemiyle alan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), yer altı silolarına yöneldi. Mevcut siloların dolması üzerine Batman, Hasankeyf, Batı Raman-Üç yol kavşağında kiraladıkları araziyi yeraltı silolarına dönüştüren TMO Batman Müdürlüğü, üreticinin ürününü bekletmeden stokluyor. TMO Müdürlüğü yetkilileri, eski siloların ihtiyaca cevap vermediğini belirterek: “Bu yıl alımını yapacağımız 25 bin ton buğdayın bir bölümünü toprak silolarımızda muhafaza edeceğiz” dediler.

TMO SİLOLARI YETMİYOR
40 Yıl önce Batman’da yapılan TMO silolarının yetersiz kalması üzerine ürünleri daha çok yeraltı silolarında stoklandığını ifade eden Batmanlı bazı çiftçiler, şöyle konuştular: “Bismil’in Çöltepe ovasına yapılan devasa siloların Batman’a kurulması gerekiyordu. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı, Batman’a yapılması gereken yatırımı seçim bölgesine çekmişti. Batman ovasında her yıl tonlarca ürün elde ediliyor. Ancak silolar yetersiz kalınca ürünün büyük bölümü toprak altına stoklanıyor.”

Editör: TE Bilişim