**2013 Yılında yapımına başlanılan Beşiri ilçesindeki yüksek güvenlikli kapalı ve açık cezaevi inşaatı ikinci kez ihaleye verildi. Lojmanlarla birlikte kaba inşaatı tamamlanan 2000 kişi kapasiteli cezaevinin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
60 MİLYON TL İLE İHALEYE VERİLMİŞTİ
Adalet Bakanlığı’nın 4 yıl önce ihaleye verdiği ve kaba inşaatı tamamlanan Beşiri ilçesindeki yüksek güvenlikli kapalı ve açık cezaevi inşaatının yüklenici firması, iflas edince uzun süre durmuştu. Bakanlığın yeniden ihaleye verdiği 2000 kişi kapasiteli cezaevi ve lojmanlarının, ihalesini üstlenen Ankaralı firmanın önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağı belirtildi. 60 Milyon TL bedelle ihalesi yapılan ve Artyapı inşaat firmasının cezaevi inşaatını durdurmasıyla inşaat alanında yaklaşık 6 milyon TL değerinde malzeme de kaderine terk edilmişti. Malzemelerin bir bölümü çalındığı ileri sürülen Beşiri’deki cezaevi ve lojmanlar için Bakanlık ikinci kez ihale açmak zorunda kalmıştı.




25 BİN METRE KARE ALANDA CEZAEVİ
Kapalı, Yarı Açık ve Açık Cezaevi ile birçok sosyal donatının yer alacağı kompleks, 25 bin metrekare üzerinde yapılması planlandı. Cezaevinde çalışacak personel için de 150 daireli lojmanlar 7 blok halinde inşaa edildi. 250 Dönümlük alana yapılan kapalı, yarı açık ve açık cezaevinin kaba inşaatı tamamlandı. 250 dönümlük arazi üzerine yapımına başlanılan kapalı, yarı açık ve açık cezaevi ile bazı sosyal donatının yer aldığı komplekste tutukluların çalışabileceği alanların da olacağı belirtildi. Bu yılın sonunda tamamlanması hedeflenen cezaevinde yüksek güvenlikli cezaevi, T tipi cezaevi, açık cezaevi ve bunlara bağlı 25 bin metre kare üzerinde atölyelerin de bulunacağını belirten yetkililer; “Cezaevinde çalışacak personel için de 150 daireli lojman 7 blok halinde inşa edildi. Lojmanlar da cezaevi binalarıyla birlikte tamamlanacak” dediler. (Haber Merkezi)


Editör: TE Bilişim