**’Cazibe iller’ yatırım programı kapsamında Fernas Şirketler Topluluğu, taş yünü tesisini Batman’a kazandırmayı hedefliyor. İşadamı Necat Nasıroğlu, hammaddesini Kıra dağı çevresinde karşılayacaklarını taşyünü fabrikasını Batman’a kurmayı planladıklarını söyledi.
“BATMAN’DA YATIRIMLARIMIZ DURMADI”
Fernas Şirketler topluluğu, enerjiden madenciliğe, beton-alçı üretiminden meyve suyu gibi farklı sektörlerin dışında şimdi de inşaat sektörünün son yıllarda tercih ettiği taşyünü fabrikasını Batman’da kurmanın hazırlığında. Batman’a her zaman yatırım gerçekleştirmeyi bir görev olarak bildiklerini ifade eden işadamı Nasıroğlu; “İki yıl önce Batman-Siirt il sınırında hayata geçirdiğimiz meyve suyu imalat tesisine hammadde kazandıran elma bahçelerimiz yetişti. Yılda 5 bin ton kapasiteli ürün işleyen meyve suyu tesisimize bir de Eskişehir’de yeni bir yatırım eklemenin hazırlığı içindeyiz” dedi.



BATMAN’A TAŞYÜNÜ FABRİKASI
200 Kişinin istihdam edileceği taşyünü fabrikasını da cazibe yatırım merkezleri kapsamında yapmayı planladıklarını kaydeden Nasıroğlu, şöyle devam etti; “Batman’da hiçbir zaman yatırımlarımızı mevcut haliyle bırakmadık. Her yıl yeni bir yatırım hedefledik. Şimdi de hammadesini Kıradağı çevresindeki arazimizden karşılayacağımız tesisi kurmayı hedefliyoruz.  Kale Cam Mozaik ürünleri; dış etkenlere karşı dayanıklılığıyla renk ve parlaklığını yitirmeyen, aynı zamanda kolay temizlenebilme özelliğiyle de ıslak ve nemli ortamlarda hijyen sağlıyor. Tahlilini yaptığımız taş, bölgenin en iyi hammaddesi arasında yer alıyor. Yaklaşık 200 kişinin istihdam edileceği bu tesisi de Batman’a kazandıracağız.”




“BATMAN ÇAĞDAŞ’A BAŞARI DİLİYORUM”
34. Yayın yılı nedeniyle Batman Çağdaş’ı ziyaret eden işadamı Necat Nasıroğlu, şehrin ilk günlük gazetesini yıllardır takip ettiğini söyledi. Kısa süreli kapanma sürecinde yerel medyada eksiklikliğini hissettikleri Batman Çağdaş’ın yeni yılın ilk ayında yayına başlamasından ötürü duyduğu sevinci dile getiren Nasıroğlu; “Batman Çağdaş Gazetesi, şehrimizin tarihinin yarısına tanıklık etmiş. Her gün şehirde olup biteni öğrendiğimiz Çağdaş’ı bugünlere getirenleri kutluyorum. 34. Yayın yılında emeği geçen Çağdaş ailesine başarılar diliyorum” dedi. (Barış Arslan)


Editör: TE Bilişim