**Batman’ın da aralarında bulunduğu 12 üniversiteye rektör atandı. 4 Yıldır Batman Üniversitesi’nde Teknoloji Fakültesi Dekanlığı ve bir süre rektör yardımcılığı da yapan Prof. Dr. Aydın Durmuş, rektör oldu.

BÜ’DE ‘DURMUŞ’ DÖNEMİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından 12 üniversiteye rektör atamalarını gerçekleştirdi. Bir süredir yeni rektör atamasının beklendiği Batman Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Aydın Durmuş atandı. Aslen Samsunlu olan ve yaklaşık 4 yıldır Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Durmuş, BÜ’nün yeni rektörü oldu.



PROF. DR. DURMUŞ KİMDİR?
Batman Üniversitesi’nin yeni rektörü Durmuş’un özgeçmişi şöyle; “1962 tarihinde Samsun’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı. 1994 Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümünde “Yardımcı Doçent” 2006 yılında Üniversiteler Arası Kuruldan “Makine Teknolojileri-Enerji Doçenti” unvanı aldı. 2008 yılında yeni öğrenci alımına başlayan On Dokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne “Enerji Anabilim Dalı Başkanı” olarak Göreve başladı. On Dokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde Profesör unvanı alan Prof. Dr. Aydın Durmuş On Dokuz Mayıs Üniversitesi’nde; Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nin ve birçok araştırma merkezinin kuruluşlarında ve kuruluş raporlarının hazırlanmasında görev aldı. Prof. Dr. Durmuş, 2012 yılının son günlerinde Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığına atandı. Otuzu aşkın Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi çalıştıran Prof. Dr. Aydın Durmuş evli ve üç çocuk babasıdır.”

Editör: TE Bilişim